Ten acneic

16-07-2017
Emimaaa
Nu este medic/terapeut
Emimaaa
Buna ziua ! Am un trn acneic.. ce mancaruri trebuie evitate ? Multumesc !
1 comentarii
0
25-07-2017, ora 16:51
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Recomandarile sunt asemanatoare celor pentru o alimentatie sanatoasa si sunt plusate de cresterea gradului de activitate fizica, respectiv o igiena optima a somnului și controlul factorilor de stres. Orice terapie, chiar si cea nutritionala, trebuie privita intr-un context mai cuprinzator.

Prin urmare este important sa incluzi in alimentatia ta cantitati suficiente de legume, leguminoase, fructe, nucifere, cereale integrale pentru continutul lor pretios in fibre, vitamine si minerale ce contribuie la santatea si mentinerea integritatii pielii.

Nu trebuie uitate sursele de proteine de calitate atat cele cu provenienta vegetala: leguminoase uscate - linte, naut, fasole, soaia boabe - si nucifere - nuci, migdale, fistic, arahide - cat si cele de origine animala: lactate mai ales cele fermentate, oua, carne slaba si peste, in special cel gras care alaturi de semintele oleaginoase aduc in organism grasimile esentiale, dar si alti nutrienti fara de care sanatate pielii nu ar fi posibila, mai ales daca este vorba de un teren acneic.

In ceea ce priveste alimentele care trebuie evitate, vorbim tot despre clasicele cereale rafinate care nu trebuie consumate in exces: painea alba, cerealele instant pentru micul dejun, dulciurile concentrate in fainuri, zaharuri si grasimi saturate in cantitati foarte crescute, indiferent daca sunt facute acasa sau se gasesc in comert, alimentele de tip junkfood, bauturile carbogazoase/necarbogazoase indulcite cu zahar, dar si cele dietetice, bauturile alcoolice si, desi nu este aliment, fumul de tigara ajunge in principal tot „pe gura” in organism, deci si fumatul trebuie evitat.

Moderatia chiar si in cazul obiceiurilor alimentare sanatoase este cheia catre o piele sanatoasa!

Va recomand si acest articol de pe site-ul nostru in care este dezbatuta relatia dintre alimentatie si acnee: http://www.romedic.ro/influenta-alimentatiei-asupra-dezvoltarii-acneei-0P32301

Multa sanatate va doresc!

Cu stima,
Mihaela Acasandrei, nutritionist dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Alimentatia si acneea

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: