testul de sarcina
As vrea sa stiu la cat timp dupa lipsa menstruatiei, se poate face un test de sarcina?
2 comentarii
Testul de sarcină nu are, de fapt, legătură cu menstruaţia. El determină prezenţa unui hormon care este secretat după ce mai întâi se implantează embrionul în uter, lucru care se petrece, de regulă, în ziua a zecea după fecundare şi se numeşte cuibărire. Dar fecundarea poate avea loc în a 5-a zi după contactul sexual, fiindcă atâta timp pot sta spermiile în aşteptarea unui ou pe care să îl fecundeze.
În concluzie, un test foarte sensibil ar putea depista sarcina după 10 + 5 = 15 zile de la contactul sexual presupus fertil. În practica de pe teren, pentru mai multă siguranţă, se recomandă efectuarea testului după 3 săptămâni de la contactul sexual presupus fertil.
Acest lucru, întâmplător, corespunde la o săptămână de întârziere a menstruaţiei în cazul unui ciclu menstrual perfect regulat.
În concluzie, un test foarte sensibil ar putea depista sarcina după 10 + 5 = 15 zile de la contactul sexual presupus fertil. În practica de pe teren, pentru mai multă siguranţă, se recomandă efectuarea testului după 3 săptămâni de la contactul sexual presupus fertil.
Acest lucru, întâmplător, corespunde la o săptămână de întârziere a menstruaţiei în cazul unui ciclu menstrual perfect regulat.
Da, m-am lamurit testul a iesit pozitiv.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Credeți că aș putea fii însărcinată ? Vă rog să îmi răspundeți
- 0Sex in a 4-a zi de pastile, dar nu 100% protejata??
- 1Buna, e posibil sa raman insarcinata?
- 2Virgina însărcinată doar prin contact cu lichidul ejaculat de pe un capac de toaleta?
- 2Sunt însărcinată?
- 1Dereglare sau sarcina ?
- 2Test fals pozitiv?
- 1Sarcină? <0, 5 HCG
- 1Sarcină?
- 2Poți ramane gravida înainte de menstruație??