Tesutul de piele de la talpa iritat si degradat

03-08-2013
disro
Nu este medic/terapeut
disro
De ceva timp am o problema la talpi la nivelul degetelor tesutul pielii este degradat si dupa o zi mai lunga chiar ma doare, consider ca ar fi o ciuperca chiar daca totusi cineva mi-a zis ca nu e. O alta problema este cea ca indiferent cat de frecvent spal zona aceasta o sa ramana cu un miros urat, am incercat diverse sprayuri pentru talpi dar toate au un rezultat satisfactor dar doar pentru prima perioada a utilizarii iar dupa vreo sapt acestea isi pierd efectul ( la nivel de prospetime ) daca mi s-ar putea explica exact ce se intampla la talpa mea si o metoda mai puternica de a combate situatia as aprecia.

Multumesc anticipat !

P.S. pot pune si o poza daca este necesar sau daca este voie
1 comentarii
0
03-08-2013, ora 20:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ disro

Se poate si din cauza utilizarii zilnice a vreunui medicament, dar nu cred ca e cazul la dv.
Vine toamna. Va luati cateva perechi de sosete albe bumbac 100 % (puneti pe cineva sa vi le aleaga daca nu va pricepeti) si o pereche de papuci daca se poate cu talpa de pai sau de material de sac. Ceva in care sa nu transpire piciorul.
Va spalati de fiecare data si dupa puneti sosetele fierte la 90 %. Inainte sa va incaltati iar va spalati iar puneti soseta curata.
Dar si incaltamintea trebuie sa fie curata. Ca daca mutati "ciuperca" sau ce o fi de la o incaltaminte la alta, atunci n-am facut nimic. Cum va intoarceti, intai va spalati, apoi puneti soseta alba curata bumbac 100 %, si apoi bagati piciorul in papuc curat. In timpul noptii, desigur ca lasati piciorul sa respire.

Este o reteta care nu e bazata pe medicamente ci pe stricta igiena a piciorului. Daca o data nu respectati regula "spalat, soseta sterilizata" iar apare mirosul, tre s-o luati de la capat.

Atentie foarte mare la talpa incaltamintei, in special a papucului. Cautati material natural pe talpa.
Adaugă un comentariu / răspuns