Toxoplasma in sarcina

24-11-2016
ANDY-DEEA
Nu este medic/terapeut
ANDY-DEEA
Buna, sunt insarcinata in 21 sapt. si in sapt 18 am refacut analizele pt toxoplasma si mi-a iesit igm pozitiv desi la analizele anteriorae igg si igm erau negative...la testul de aviditate rezultatul a iesit : toxo. Ig G 55.00 IU/ml si aviditate toxo Ig G 0.03
Medicul ginecolog mi-a recomandat tratament cu Rovamicina 3 MIL 1 la 12 ore pana la nastere.As vrea sa stiu daca poate afecta tratamentul bebelusa?

Va multumesc!
2 comentarii
0
22-01-2017, ora 20:23
Dr. Andrei Oncescu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Andrei Oncescu
din ce ati prezentat dvs reiese ca cel mai probabil ati capatat o infectie cu Toxoplasma pe percursul acestei sarcini. Daca aviditatea pentru IG G e scazuta cu atat mai sigur. Cel mai bine este sa solicitati si un consult la un medic parazitolog pentru a optimiza tratamentul. Beneficiile tratamentului in sarcina depasesc efectele secundare. Daca vreti sa aveti o certitudine puteti face o amniocenteza pentru a depista eventual Toxoplasma in lichidul amniotic. Personal am avut o pacienta care a refuzat sa faca amniocenteza insa a luat tratament anti Toxo pe tot parcursul sarcinii. Bebelusul s-a nascut sanatos si din cate stiu nu au fost problem ulterioare nasterii.
0
28-01-2017, ora 10:15
ANDY-DEEA
Nu este medic/terapeut
ANDY-DEEA
Multumesc de raspuns! La recomandarea medicului ginecolog nu am facut aminocenteza deoarece este bine bebe..si merg in continuare cu tratamentul anti toxo pana la nastere..am acum 30 de saptamani
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
07-12-2022, ora 09:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sarcina și toxoplasmoza
  •  

Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.