Transpir excesiv!!

20-02-2007
adryy_bac2007
Nu este medic/terapeut
adryy_bac2007
Buna ziua.Am 22 de ani si de aproximativ 4 ani transpir (axile) excesiv.Indiferent daca este frig sau cald eu transpir.Am fost la medic si mi s-a spus ca poate fi din lipsa de calciu.Am facut si tratament pt lipsa de calciu, dar eu tot transpir.Ce poate fi?Nu sunt asa dintotdeauna.Mai am cateva colege cu aceeasi problema.Ar fi cazul sa ma ingrijorez?Am lasat sa treaca timpul intrucat m-am gandit ca ar putea fi ceva dereglari hormonale...E de-a dreptul stresant...indiferent unde merg sunt tot timpul transpirata sub brat.E jenant...Va multumesc anticipat.Eprima data cand va scriu si nu stiu cum se procedeaza-...sau poate gasesc raspunsul aici...?
3 comentarii
0
20-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Transpiratia excesiva sub brat poate fi in legatura cu starile emotionale, consumul excesiv de cafea sau tutun, dar poate fi si semnalul unor dereglari endocrine. Pentru inceput, eu te sfatuiesc sa inlaturi cauzele enumerate mai sus (cafea, tutun) si sa utilizezi deodorante ANTIPERSPIRANTE. Daca simptomatologia persista, adreseaza-te unui medic endocrinolog si/sau dermatolog.
0
20-02-2007, ora 00:00
adryy_bac2007
Nu este medic/terapeut
adryy_bac2007
Buna ziua din nou si va multumesc pentru sfat.As preciza ca nu am fumat niciodata iar in ceea ce priveste cafeaua, nu as putea spune ca exagerez...beau o cafea foarte slaba pe zi(nes).Cat despre deodorante antiperspirante cred ca le-am incercat pe toate...si fara rezultat(De fapt, cand sunt imbracata cu haine largi, in casa, care chiar nu ma ating deloc sub brat, se intampla sa nu transpir).Consider ca actuala mea stare emotionala este stabila intrucat sunt casatorita si nu am nici un fel de probleme...sau suferinte.Legat de dermatologie, tin sa va spun ca mi-au iesit niste bube, insotite de mancarime, despre care med de familie mi-a zis ca sunt o alergie, insa eu ma chinui cu ele de la Craciun.Credeti ca aceste bube ar avea vreo legatura cu transpiratia?Unde ar fi indicat sa merg, la dermatolog sau la endocrinolog?sau poate..la amandoi...?
0
20-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Bineinteles ca din punctul meu de vedere, ca dermatolog, v-as sfatui sa va adresati unui medic din specialitatea mea! Daca el nu va rezolva problema, puteti apela si la un endocrinolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce unii oameni transpiră mai mult decât alții
  • Remedii și sfaturi pentru transpirația abundentă, exagerată
  •