Trigliceride mari

22-02-2024
Mari em
Nu este medic/terapeut
Mari em
Buna seara sotul meu are trigliceridele 1622, glicemia 178, colesterol seric total 649, LDL 261, HDL 64, lipide totale serice 3172. Este tratat in spital cu INSULINA aspart novo rapid si tablete ( nu stiu ce ) pt colesterol. daca nu are recoltata hemoglobina glicozilata si nu a fost informat ca are diabet e normai sa ii fie administrata insulina de trei ori pe zi ? Mai poate fi intrerupt tratamentul cu insulina ? Multumesc !
2 comentarii
0
22-02-2024, ora 10:35
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Valorile analizelor descrise de dumneavoastră indică un nivel foarte ridicat al trigliceridelor și al colesterolului, ceea ce sugerează o dislipidemie severă, precum și o glicemie crescută, care sugerează o tulburare a metabolismului glucozei. În astfel de cazuri, este comună utilizarea unei abordări complexe de tratament, care poate include modificări ale stilului de viață, medicamente pentru reducerea lipidelor și, în unele cazuri, insulinoterapie pentru gestionarea glicemiei.

Insulinoterapia la pacienții non-diabetici
Insulina este adesea asociată cu tratamentul diabetului, dar poate fi utilizată și în alte situații în care este necesară controlarea rapidă a glicemiei. La pacienții cu niveluri extrem de ridicate ale trigliceridelor, cum este cazul soțului dumneavoastră, există un risc crescut de pancreatită acută, o afecțiune medicală de urgență. Controlul strict al glicemiei prin insulinoterapie poate ajuta la reducerea trigliceridelor în astfel de situații, chiar dacă pacientul nu a fost diagnosticat anterior cu diabet.

Administrarea insulinei
Utilizarea insulinei în spital este adesea temporară și se face pentru a stabiliza rapid starea pacientului. Insulina aspart NovoRapid este o insulină cu acțiune rapidă, utilizată de obicei înainte de mese pentru a controla creșterile postprandiale ale glicemiei. Decizia de a administra insulină de trei ori pe zi este probabil bazată pe nevoia de a menține glicemia în limite normale și de a reduce trigliceridele.

Întreruperea insulinoterapiei
Posibilitatea de a întrerupe tratamentul cu insulină depinde de mai mulți factori, inclusiv de controlul glicemiei și de nivelurile trigliceridelor după intervenția inițială. În multe cazuri, dacă starea pacientului se stabilizează și valorile analizelor revin în limite normale, insulinoterapia poate fi întreruptă sau ajustată. Decizia de a modifica sau întrerupe tratamentul cu insulină trebuie luată de către echipa medicală, pe baza evaluării continue a stării pacientului.

Monitorizarea și urmărirea
Este important ca soțul dumneavoastră să fie monitorizat îndeaproape de către echipa medicală, care va ajusta tratamentul pe baza evoluției stării sale de sănătate. Discuțiile cu medicul curant sunt esențiale pentru a înțelege planul de tratament și pentru a aborda orice îngrijorări pe care le-ați putea avea.

Concluzie
Administrarea insulinei în contextul prezentat poate fi o parte necesară a tratamentului inițial pentru a gestiona condițiile severe de dislipidemie și hiperglicemie. Monitorizarea atentă și comunicarea cu echipa medicală sunt esențiale pentru a asigura cele mai bune rezultate posibile și pentru a determina dacă și când poate fi modificat sau întrerupt tratamentul cu insulină.
0
22-02-2024, ora 15:45
Mari em
Nu este medic/terapeut
Mari em
Multumesc frumos !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: