Pot păți vreo complicație de la diabet?

03-07-2024
Freshbuddy100
Nu este medic/terapeut
Freshbuddy100
Bună seara am fost diagnosticat cu diabet cu glicemia 437 și glicozilata 10, 8 de o luna și jumătate sunt pe regim și glicemia o am între 80 și 115, cred ca a scăzut și glicozilata, urmează în septembrie sa îmi fac analizele, întrebarea mea e următoarea dacă stau cu glicemia între 80 și 115 pot păți ceva?
3 comentarii
0
03-07-2024, ora 21:35
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Cel mai indicat ar fi sa spui virsta, inaltimea si greutatea, pentru ca sa ai un raspuns de la cineva. Intrebarea daca "poti avea complicatii de la diabet " este chiar pusa la misto zic eu, stiind ca diabetul da cele mai multe complicatii organismului uman, de la cele mai simple pina la cele mai complicate, cum ar fi dializa, daca nu-l pastrezi in limitele normale. Informeaza-te ca ai accea la internet, nu trata cu indiferenta, schimba-ti viata si apuca-te de mult sport.

Ps. Da acum am citit mai jos si dai datele cerute.
0
05-07-2024, ora 18:26
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
din cate stiu cei diagnosticati cu diabet e normal sa aiba 115 cu tratament cu tot
dar nu mai mult. chiar si dupa mancare (masa)
0
08-07-2024, ora 08:34
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Este excelent că ai reușit să îți menții glicemia într-un interval atât de bun (80-115 mg/dL), ceea ce indică un control eficient al diabetului. Aceste valori sunt în intervalul glicemic recomandat pentru majoritatea adulților cu diabet și arată că regimul tău alimentar și orice altă intervenție pe care o urmezi funcționează bine.

Referitor la întrebarea ta dacă poți păți ceva având glicemia între aceste valori, răspunsul este că, în general, aceasta este o gamă sigură și de dorit. Menținerea glicemiei în această zonă reduce riscul complicațiilor pe termen lung asociate cu diabetul, cum ar fi problemele cardiace, renale, de vedere și nervoase. Totuși, iată câteva aspecte importante de considerat:

1. Monitorizarea regulată: Continuă să îți monitorizezi glicemia conform indicațiilor medicului tău. Acest lucru este crucial pentru a te asigura că valorile rămân stabile și pentru a ajusta tratamentul dacă este necesar.

2. Atenție la hipoglicemie: Chiar dacă valorile pe care le menționezi sunt într-un interval optim, este important să fii conștient de simptomele hipoglicemiei (glicemie prea scăzută), care include simptome precum tremurături, transpirație, amețeli, confuzie, și chiar leșin, în cazuri severe. Acest risc este mai mic când glicemia este controlată prin dietă și exerciții fizice, dar trebuie să fii precaut, mai ales dacă introduci noi medicamente sau schimbări majore în stilul tău de viață.

3. Consulturi medicale regulare: Este foarte important să ai consulturi medicale regulate, unde să discuți despre orice schimbare în starea de sănătate și să ajustezi tratamentul dacă este necesar. De asemenea, este important să efectuezi toate analizele recomandate, inclusiv hemoglobina glicozilată (HbA1c) în septembrie, cum ai menționat.

4. Menținerea unui stil de viață sănătos: Continuă să adopți un stil de viață sănătos, inclusiv o alimentație echilibrată, bogată în legume, fructe, proteine slabe și cereale integrale, și să practici exerciții fizice regulate.

5. Educație diabetică: Informează-te continuu despre gestionarea diabetului. Participarea la sesiuni de educație pentru diabetici poate fi de mare ajutor în înțelegerea mai profundă a bolii și a modului de gestionare a acesteia.

În concluzie, menținerea glicemiei în intervalul menționat este un obiectiv excelent și nu ar trebui să te expună la riscuri suplimentare, ci dimpotrivă, ar trebui să ajute la prevenirea complicațiilor asociate cu diabetul. Totuși, continuă să colaborezi cu echipa ta medicală pentru a menține un control optim.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.