Trombofilie si vaccin anticovid

27-03-2021
Lvy_10
Nu este medic/terapeut
Lvy_10
buna seara!
pentru pacient cu trombofilie ereditara există ceva riscuri pentru vaccinarea cu Pfizer? nu se ia in prezent aspenter sau anticoagulant. trebuie luat aspenter înainte/după vaccin?
care este riscul de a dezvolta trombi/cheaguri de sânge dupa doza a2 -a, având deja această predispoziție (trombofilie)?
reacțiile adverse dupa doza 2-a de ce sunt mai dese si mai "puternice"?
mulțumesc!
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
8 comentarii
1
28-03-2021, ora 12:11
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
10% din populatie are gene pentru diverse trombofilii ereditare. Nu trebuie luata nici o masura deosebita, iar antiagregantele (aspenter) nu se folosesc nici in covid. Nu sunt riscuri suplimentare de tromboze dupa vaccin.
1
15-04-2021, ora 16:53
Diana2002
Nu este medic/terapeut
Diana2002
Buna ziua, doamna doctor, puteti sa-mi spuneti, va rog, daca avand tromboza venoasa profunda in tratament cu Eliquis pot sa ma vaccinez anticovid? Multumesc din suflet.
1
03-05-2021, ora 12:11
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Cel mai bine discutati cu un medic cardiolog sau hematolog!
1
14-10-2021, ora 09:55
Georgianavisa
Nu este medic/terapeut
Georgianavisa
Bună ziua, acum 8 luni am descoperit pe sarcina trombofilie factorul v am făcut tratament cu clexane, acum as vrea sa ma vaccinez anti covid cu Pfizer. Există vreun risc în momentul de fata nu mai fac nici un fel de tratament
1
06-11-2021, ora 10:41
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Discutati cu medicul dv hematolog conform studiilor vaccinul nu este contraindicat in sarcina
1
12-12-2021, ora 00:44
Ollya22
Nu este medic/terapeut
Ollya22
Buna seara !Prima doza de vaccin am făcut o in Februarie 2021 cu AstraZeneca și imediat după vaccin am avut amețeala și m am speriat foarte tare făcând atac de panica care a durat cam jumate de ora..specific ca nu am mai avut atacuri de panica sau stări de anxietate înainte …după aceasta a început coșmarul cam la o luna după ce am făcut vaccinul…am început sa am atacuri de panica foarte des și tot timpul ma gândeam ca am defapt efecte adverse de la vaccin …am făcut psihoterapie ma ajutat o perioada dar cam de o luna am iarăși o stare de panica plus amețeli foarte des și îmi amorțește mâna stânga …și încă o chestie pe lângă ca am devenit ipohondrica am prins și o frica de a lua medicamente …toate astea după ce mi am făcut vaccinul …întrebarea este poate sa fie amețeala și amorțitului manii de la anxietate ?deoarece ma gândesc tot la vaccin sa nu fie efecte adverse si am frica sa nu fac atac cerebral sau la inima …(analize de sânge si inima control am făcut acum 3 luni..toate bune …)va Multumesc frumos
1
12-12-2021, ora 01:00
Ollya22
Nu este medic/terapeut
Ollya22
Și încă o chestie la comentariul de mai sus..îmi amorțește exact mâna in care mi am făcut vaccinul …și stările astea de amețeala îmi măresc și mai mult anxietatea …nu mai știu ce sa mai fac …
1
20-01-2022, ora 01:00
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Unchiul meu tocmai a murit dupa ce acum 7 luni s.a vaccinat. Mentionez faptul ca avea probleme cu coagularea sangelui, tromboze la ambele picioare, totul parea sa fie bine si se tinea tare nu io deranja nimic. Dar, dupa adm ambelor doze, a inceput sa acuze ameteli, dureri de cap, stari de apatie, letargie si altele. S.a dus la un control pentru ca il durea foarte tare capul si ce sa vezi, surpriza, cheguri de sange pe tot creierul. Vreau sa spun ca s.a mai dus si inainte sa se vaccineze sa isi faca acelasi control si nu avea nimic. Mai bine va ganditi de doua ori daca sa va vaccinati sau nu cu acest asa zis vaccin despre care nu avem nici o info clara.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: