tromboza venoasa profunda si superficiala - interpretare bilant trombofilic

09-11-2012
RAYSA MIRELA
Nu este medic/terapeut
RAYSA MIRELA
Buna seara.Ma numes Sonia, am 24 de ani si in luna iulie am fost diagnosticata cu tromboza venoasa profunda si superficiala la piciorul stang.Am urmat tratament cu Sintrom 4 mg timp de 3 luni dupa care mi-am facut bilantul trombofilic(mutatia factorului II si mutatia factorului V Leiden).Mutatia factorului II nu a fost identificata si mutatia factorului V Leiden a fost identificata in stare heterozigota.Nu stiu ce inseamna mai exact acest lucru si asta ma nelinisteste.Doctorita care mi-a urmarit evolutia mi-a zis sa intrerup de tot tratamentul si ca purtarea ciorapului nu mai este necesara avand in vedere ca tromboza a fost joasa.Inca am dubii asupra acestor rezultate si recomandari si de acea rog un medic sa imi raspunda la acest mesaj si sa imi acorde ceva indrumari si lamuriri, daca se poate.Va multumesc anticipat si astept cu mare interes un raspuns.Toate cele bune!
2 comentarii
1
22-07-2016, ora 14:00
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Tromboza venoasa la tineri se asociaza frecvent cu anumite predispozitii genetice pentru trombofilie.
Analizele de laborator (profilul de trombofilie) pot investiga aceste predispozitii. Printre determinari se afla si cele doua: mutatia factorului II si mutatia factorului V Leiden.
Mutatia factorului V Leiden (rezistenta la proteina C activata) poate fi homozigota sau heterozigota. Homozigota inseamna ca se exprima pe ambele gene - ceea ce e mai rau (cei cu mutatie homozigota aproape sigur fac un episod trombotic in timpul vietii). Heterozigota inseamna ca doar unul din cromozomi are defectul genetic - si astfel se exprima fenotipic mai rar. In general cei cu aceasta mutatie fac accidente trombotice daca mai au si alti factori de risc.

Faptul ca aveti rezistenta la proteina C activata inseamna ca aveti un risc de hipercoagulabilitate si astfel de tromboza. E mai bine ca e heterozigota. Din pacate faptul ca ati facut tromboza inseamna ca exista un risc pe viitor de a mai face. Un risc si mai mare este sa faceti Trombembolism pulmonar prin migrarea trombului la nivelul circulatiei pulmonare - o afectiune destul de grava mai ales daca trombul e mare.
Recomandarile terapeutice si de purtare ale ciorapului compresiv trebuie sa vi le faca doar medicul curant.
0
27-02-2019, ora 13:48
Monicutza2008!
Nu este medic/terapeut
Monicutza2008!
Buna ziua,
Eu am avut o sarcina oprita din evolutie la 7 saptamani (conform dimensiunilor)- am aflat la 10 saptamani. In urma acestei pierderi de sarcina am facut niste analize de trombofilie, din care mi-au iesit urmatoarele mutatii:
Mutatia factorului XIII - POZITIV HETEROZIGOT
Mutatia MTHFR (A1298C) -HETEROZIGOTA
Gena PAI I ( 4G/5G) - POZITIV- HETEROZIGOT.

Acum sunt insarcinata in 5 saptamani.
In prezent mi s-a recomandat ASPENTER 150 mg/zi, Femibion.
Credeti ca este nevoie sa urmez tratament cu injectii in burta?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Plasture inteligent ce eliberează anticoagulant atunci când este necesar
  • Tromboza și călătoriile cu avionul
  • Tromboza - explicații
  • Trombofilia și sarcina
  • Riscul de tromboză
  •