Tulburari de alimentatie

07-12-2007
parsiva
Nu este medic/terapeut
parsiva
Am 18 ani, lokuiesc singura si mananc ft prost!am 1, 64 si 55 kg.De 2 ani de cand sunt singura eu mananc numai "uscaturi", produse din comert!Icre, pateuri, branza topita, pizza, sandwichuri...knd mi se face foame, nu am o anumita ora..Dar de la un timp se pare k se observa dezechilibrul pt k nu mai pot dormi bine noaptea, am greturi, mai ales in mijloace de transport(tren), am tonusul scazut, nu am chef de nimik!Dati-mi si mie rezolvare in cazul asta!M-asi fi dus si la medic dar daca nu era un mistokar acum eram vindecata de mult!deci fara medic!ms mult!astept raspuns!:*:*:*
1 comentarii
0
02-01-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
La inaltimea dvs. greutatea este corespunzatoare, deci trebuie doar sa va restabiliti echilibrul nutritional. O alimentatie corecta presupune respectarea piramidei alimentare. La baza acesteia se afla fibrele si cerealele - 30% din dieta - cereale integrale, paine graham, mamaliga. Legumele si fructele - 25%, lactate, branzeturi - 20%, carne 15%, oua 5% si dulciuri concentrate (ciococlata) 5%. Eliminati aluaturile din comert si inlocuiti-le cu iaurt, fructe, batoane de cereale, sandwich-uri preparate in casa. Beti lichide in cantitate suficienta(2, 5l pe zi), in special ceai de tei indulcit cu miere seara, pentru reglarea somnului. Micul dejun trebuie consumat zilnic, pentru a preveni hiperaciditatea si greturile de pe parcursul zilei. Evitati bauturile acidulate tip cola si excesul de cafea. Pentru reglarea starii generale de oboseala se poate folosi Mentat, un preparat din plante, care se administreaza 2 cp de doua ori pe zi, in asociere cu un supliment vitaminic de tip Supradyn (acesta cate 10 zile urmate de pauza 10 zile).
Adaugă un comentariu / răspuns