Umflatura implant dentar

09-09-2025
rosioara
Nu este medic/terapeut
rosioara
Bună ziua! Acum 7 zile m-i s- au extras două masele și inserat două implanturi lângă cele două extracții. Am luat tratament cu Augmentin și Medrol, însă gingia este și acum puțin umflata și roșie și se simte o pulsatie. Nu- mi dau seama daca e din cauza implantului sau a extracției.
Este normală situația asta?
2 comentarii
0
11-09-2025, ora 10:01
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Înțeleg perfect îngrijorarea dumneavoastră după această intervenție complexă. Este complet firesc să vă faceți griji când observați aceste simptome.

Situația pe care o descrieți - gingia ușor umflată, roșie și cu senzația de pulsație la o săptămână după extracțiile și inserarea implanturilor - poate fi considerată normală în cadrul procesului de vindecare, cu mențiunea că este important să monitorizați evoluția.

La o săptămână post-operator, este normal să mai existe:

O ușoară inflamație a gingiei în zonă
Roșeața țesuturilor
Senzația de pulsație, care de obicei reflectă circulația sanguină în procesul de vindecare

Faptul că ați urmat tratamentul cu Augmentin și Medrol este foarte bine - acestea ajută la prevenirea infecției și reducerea inflamației.

Totuși, vă recomand să contactați cabinetul pentru o consultare de control, mai ales dacă:

Durerea se intensifică în loc să scadă treptat
Umflătura crește semnificativ
Apare secreție purulentă
Aveți febră

În acest stadiu, nu putem distinge cu certitudine dacă simptomele sunt legate de extracție sau de implant, pentru că ambele proceduri generează răspuns inflamator în aceeași zonă. Implantul în sine, fiind titan biocompatibil, nu ar trebui să cauzeze reacții adverse, dar țesuturile din jur au nevoie de timp pentru a se adapta.

Continuați igiena orală blândă și respectați toate indicațiile post-operatorii.

Un control la dentist ar fi recomandat pentru evaluarea evoluției.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog in Brasov, Darste.

Zâmbim împreună din 2007

.
0
15-09-2025, ora 13:49
rosioara
Nu este medic/terapeut
rosioara
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Se pare că răbdarea este cea care ne lipsește. Intradevar, gingia a început să se retragă ușor, am fost și la medicul meu și același lucru m i l- a spus.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul