Un ajutor vă rog - antibiotice la bebeluș de o lună

07-03-2024
Bobo23
Nu este medic/terapeut
Bobo23
Bună seara vă scriu ca am o nelămurire în legătură cu bebelușul meu în vârstă de o lună.. de câteva zile bune îi curg ochii câteodată mai puțin câteodată mai mult.. mai nou acum tușește foarte rău adică se aude ceva din gât gen și ieri spre dimineață soția a văzut ca îi curge și o ureche..

Problema este în felul următor… am fost cu el la urgențe la spital în Anglia.. l-au consultat i-a luat greutate toate bună l-au ascultat la plămâni tensiunea etc s-a uitat în gât totul ok.. dar doctorul pediatru i-a dat antibiotic ptr ca sa uitat in urechea lui și a văzut ca are o infecție.. și i-a dat ceva de genul co-amoxiclav care conține penicilina.. în seara asta i-am dat spre îndrumare medicului.. problema este ca până acum el nu prea plângea era un copil ok.. dar văd ca în seara asta de când i-am dat antibiotic are crize de plâns e adevărat ca în ultimile zile se văita și de burtica probabil și colici.. dar acum mititelul face foarte rău și plânge..

Întrebarea mea e OK da îi dăm antibiotic? Cum ne-a zis medicul sau să nu îi mai dau ? Pentru ca ne-a zis ca da ochii nu au nimic grav chiar dacă îi curg doar ca are infecție într-o ureche.. va rog sa ma ajutați ca plânge mititelul și nu mai putem să-l calmăm..

Vă mulțumesc o seară bună!
2 comentarii
0
07-03-2024, ora 09:09
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
În cazul infecțiilor bacteriene la copii, inclusiv infecțiile urechii, utilizarea antibioticelor, cum ar fi co-amoxiclavul (care conține amoxicilină și acid clavulanic), este adesea necesară pentru a trata infecția și pentru a preveni complicațiile.

Dacă medicul a prescris acest antibiotic după o evaluare amănunțită, este important să urmați recomandarea acestuia. Antibioticele sunt prescrise atunci când beneficiile lor depășesc riscurile potențiale și sunt necesare pentru a lupta împotriva infecțiilor bacteriene.

Ce să faceți în cazul reacțiilor adverse sau a neliniștii:

1. Monitorizați atent reacțiile: Este posibil ca plânsul și disconfortul să fie cauzate de colici sau de disconfortul asociat cu infecția urechii și nu neapărat de antibiotic. Totuși, reacțiile adverse la antibiotice, cum ar fi problemele gastrointestinale (inclusiv disconfortul abdominal), sunt posibile.

2. Hidratarea: Asigurați-vă că bebelușul rămâne bine hidratat, deoarece acest lucru poate ajuta la atenuarea unor posibile efecte secundare ale antibioticelor.

3. Contactați medicul: Dacă observați că bebelușul are reacții severe, cum ar fi erupții cutanate, dificultăți de respirație, sau dacă plânsul devine inconsolabil, este esențial să contactați imediat un medic sau să vă întoarceți la serviciul de urgență. De asemenea, dacă simptomele bebelușului nu se îmbunătățesc sau dacă aveți nelămuriri suplimentare despre tratament, discutați cu medicul.

4. Gestionați colicile: Pentru colici, încercați metode blânde de calmare, cum ar fi legănarea, sunetele liniștitoare („white noise”), și asigurați-vă că bebelușul este într-o poziție confortabilă după hrănire pentru a ajuta la reducerea disconfortului.

Este important să nu întrerupeți tratamentul antibiotic fără să consultați un medic, deoarece acest lucru poate duce la revenirea infecției și la dezvoltarea rezistenței la antibiotice. Înțelegem că este dificil să vedeți că micuțul suferă, dar urmărirea sfatului medicului este cea mai bună cale de acțiune în acest moment.
0
07-03-2024, ora 12:21
Bobo23
Nu este medic/terapeut
Bobo23
Bună ziua? Vă mulțumesc ptr răspuns, chiar dacă are o lună ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul