un raspuns de la d. medic
am luat luna asta 2 pilule ligest in aceeasi seara pentru ca am avut varsaturi dupa prima, iar acum am una in minus (asdica luna aceasta am luat doar 20 nu 21). voi fi proteata in cele 7 zile? luni voi lua pastila 20 si apoi o sa incep sa iau Yaz la recomandarea medicului ginecolog insa aici am o neclaritate: termin folia de logest luni si doamna mi-a zis sa incep sa iau Yaz in a 7a zi de pauza nu in a8a cum ar fi normal.nu e nicio problema daca voi face o pauza doar de 6 zile? voi fii protejata de la prima pastila de yaz chiar daca din blisterul anterior (de logest) am luat doar 20 de pilule? va multumesc!
5 comentarii
Nu este nici o problema dace faceti pauza de 6 zile in loc de 7 zile. In realitate, puteti sa nu faceti pauza de loc.
Motivul pentru care se recomanda pauzele de 7 zile este ca sa apara o sangerare care da impresia de "ciclu". Aceasta pauza e exact de 7 zile, ca femeia sa stie sa inceapa folie noua mereu in aceeasi zi.
Motivul pentru care se recomanda pauzele de 7 zile este ca sa apara o sangerare care da impresia de "ciclu". Aceasta pauza e exact de 7 zile, ca femeia sa stie sa inceapa folie noua mereu in aceeasi zi.
Buna seara, am 22 de ani si nu am luat anticonceptionale pana acum. Ce ma sfatuiti sa fac ? Imi este cam frica pentru ca am auzit multe despre aceste pilule, cum ar fi : cresterea pilozitatii in exces, ingrasare etc. deci? nu stiu, va multumesc!
Din punct de vedere al efectului contraceptiv, anticonceptionalele sunt foarte eficiente si reprezinta o metoda comoda. Din punct de vedere medical, trabuie tinut cont de numeroasele reactii adverse pe care un asemenea tratament hormonal de lunga durata le are. Pilozitatea si ingrasarea sunt neplaceri mici in comparatie cu riscul de infectii genitale cronice, cancer, sterilitate si accidente tromboembolice.
Un sfat ? Parerea mea e ca nu merita sa va asumati asemenea riscuri.
Un sfat ? Parerea mea e ca nu merita sa va asumati asemenea riscuri.
URGENT! Buna Seara! Am o intrebare, iau anticonceptionale de 4 ani si jumate, dupa 2 am facut o pauza de 1 si 4 luni, apoi am inceput iar. Acum am 1 an si 2 luni de cand le-am reinceput. Am fost la medic cam odata pe an si totul este ok. Problema mea este ca luna aceasta am luat 15 zile pilule (luni 5.07.2010 a fost a- 15 - a pilula ) si apoi le-am intrerupt cu gandul ca daca o sa fac pauza aceea de 7 zile mai devreme imi va veni mai devreme si apoi dupa pauza le iau incontinuare pe cele 6 care mi-au ramas pe folia de luna asta plus urmatoare 21 de pilule de pe urmatoarea folie. Crede-ti ca o sa-mi vina mai devreme? In perioada asta sunt protejata contra sarcinii? Daca nu este corect ceea ce am facut, ce ma sfatuiti sa fac? Am 21 de ani si iau Diane 35. Multumesc Anticipat!
Nu e chiar OK, fiindca ar putea aparea mici sangerari suparatoare. De asemenea, nu va bazati pe protectie nici in cele 7 zile de pauza, nici in urmatoarele 7 zile de cand veti reincepe sa luati pilulele. Abia la a 8-a pilula dupa aceasta pauza puteti spune cu certitudine ca sunteti, din nou, sub protectie.
Ca regula generala, e mai bine sa luati 2 folii fara intrarupere in caz ca doriti amanarea sangerarii. Cu alte cuvinte, "pauza postmatura" este preferabila fata de "pauza prematura", cum ati facut dv.
Ca regula generala, e mai bine sa luati 2 folii fara intrarupere in caz ca doriti amanarea sangerarii. Cu alte cuvinte, "pauza postmatura" este preferabila fata de "pauza prematura", cum ati facut dv.
Alte subiecte recente din această secțiune: