Un sfat - cat de eficienta este dieta volumetrica?

11-01-2019
excel
Nu este medic/terapeut
excel
Cat de eficienta este dieta volumetrica?
2 comentarii
0
12-01-2019, ora 13:42
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Gasiti mai multe informatii despre beneficiile, dar si dezavantajele dietei volumetrice in articol: https://dieta.romedic.ro/dieta-volumetrica

Acest raspuns nu constituie un indemn de a urma o anume dieta.

Dieta volumetrica nu reprezinta un regim dezechilibrat de slabire, ci reuneste principii de alimentatie sanatoasa sub umbrela acestui nume. Este un plan alimentar care promoveaza consumul unor alimente voluminoase, dar cu densitate energetica scazuta (salate, supe), pentru a grabi instalarea senzatiei de saturatie fara a consuma excesiv alimente concentrate in calorii.

Poate fi sustenabila pe termen lung deoarece nu recurge la eliminarea anumitor grupe alimentare sau la restrictii calorice drastice, concentrandu-se pe includerea alimentelor sanatoase, integrale, bogate in fibre, carbohidrati cu absorbtie lenta, saraca in grasimi procesate, zahar adugat si sare, ceea ce respecta recomandarile standard de alimentatie echilibrata.

Acest lucru nu tine locul unei interventii nutritionale personalizate, condusa de catre un specialist in nutritie acreditat, care sa va stabileasca concret nevoile nutritionale si energetice pentru a permite scaderea in greutate. Mai ales daca sunt prezente anumite conditii patologice de care e important sa se tina cont.

Prin urmare e dificil de cuantificat eficienta unui astfel de plan alimentar pentru scaderea in greutate (banuiesc ca acesta este motivul pentru care ati adresat intrebarea).

Dar doresc sa atrag atentia ca, desi curele disociate sau care exclud grupe alimentare principale, par mult mai eficiente din testimoniale, adica au rezultate spectaculoare pe cantar, 10 kg in 7 zile si altele asemenea, rezultatele sunt efemere si doar creeaza iluzia ca slabiti.

Deoarece nu duc la adoptarea de noi obiceiuri sanatoase alimentare pe termen lung, odata ce va reintoarceti la vechile obiceiuri si kilogramele pierdute cu atatea eforturi vor reveni la loc, mai multe si mai greu de dat jos. Sa nu mai vorbim de agresiunea la care va supuneti organismul, prin infometarea fie de hrana, fie de nutrienti cheie pentru buna lui functionare.

Sper sa luati cea mai inteleapta decizie, in deplina siguranta pentru starea dvs. de sanatate.

Cu stimă,
Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
0
12-01-2019, ora 14:40
excel
Nu este medic/terapeut
excel
Am anteles Sarumana, multumesc de raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: