un sfat urgent

05-06-2008
fany26
Nu este medic/terapeut
fany26
sunt la a 4 a pastila de yasmine si as vrea sa stiu si eu la a cata pastila poate ejacula inauntru fara ca eu sa raman insarcinata.am inteles ca abia la a 7 a pastila isi face efectul k lumea.mentionez ca pana acum am folosit ca metoda contraceptiva numai przervativul e prima data cand iau anticonceptionale.am inteles ca trebuie sa ma astept la dereglari de menstruatie in primele 3 luni de la administrare.si as mai vrea sa stiu cu cat timp inainte sa le intrerup ca sa pot ramane insarcinata si sa fac un copil sanatos.eu as vrea sa le folosesc cam 1 an dupa care eu si sotul meu ne dorim f tare un copil.exista riscul sa aiba efecte grave intr-un an incat sa imi afecteze sarcina mai apoi sau sa nu pot ramane?multumesc anticipat
1 comentarii
0
05-06-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Daca ati inceput administrarea pilulelor in primele zile ale ciclului, atunci efectul contraceptiv se instaleaza dupa prima zi. Daca le-ati inceput mai tarziu, efectul contraceptiv se instaleaza dupa a 7-a zi.
2. Nu trebuie sa va asteptati la dereglari menstruale, aceasta reactie adversa survine numai uneori (si anume ceva mai rar in cazul yasminului), in vreme ce la alte femei ciclul se regleaza perfect de la inceput.
3. Puteti sa le intrerupeti imdeiat inainte de a ramanea insarcinata. Anticonceptionalele nu trebuie luate IN TIMPUL sarcinii, si nu INAINTE DE sarcina.
4. Daca respectati conditia de mai sus, nu exista riscul de a afecta sarcina. Se intampla insa ca femeia respectiva sa nu mai poata ramane insarcinata o perioada mai lunga de timp, rareori toata viata. Acest inconvenient apare, de regula, dupa perioade mai lungi de utilizare. Este foarte improbabil sa apara dupa numai 1 an de folosire, dar nu cu totul exclus.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul