un singur rinichi

03-09-2005
adela
Nu este medic/terapeut
adela
v-am scris cu un timp in urma despre sotul meu care a avut un accident rutier. Aici pe pagina se afla prezentarea diagnosticului la subiectul - politraumatism prin accident rutier, soc hemoragic-anemie secundara. Am primit un raspuns de la dumneavoastra si va multumesc. Acum revin cu o alta problema referitoare tot la sotul meu: dupa cum v-am spus el a ramas cu un singur rinichi. Am intrebat in mai multe parti ce trebuie sa faca pentru ca rinichiul care i-a ramas sa functioneze bine si sa-l pastreze sanatos in continuare si am ramas total nedumirita. Pe de o parte mi s-a spus sa bea mult lichid in jur de 2 litri pe zi, iar din alta parte am aflat ca nu are voie sa bea asa de mult lichid deoarece a ramas un singur rinichi si va fi suprasolicitat (sa lucreze mai mult). Nu stiu ce trebuie facut pentru a-si pastra rinichiul sanatos cat mai mult timp. V-as ruga frumos sa-mi spuneti ce alimente sunt interzise, si daca se poate sa ma lamuriti in problema cu lichidul: trebuie sa bea cat mai mult sau nu?
Ar mai fi o problema: dupa aproape doua luni de la operatie inca mai are o temperatura care ajunge pana la 37, 4.( cateodata creste seara, uneori pe la ora 17, nu are o regula). Nu sunt complicatii si se simte foarte bine. Ce se intampla cu aceasta temperatura? Este normala?
Va multumesc pentru rabdare.
adela
1 comentarii
0
14-09-2005, ora 00:00
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
Nu stiu ce sa zic in legatura cu subfebrilitatea...mai ales ca se simte bine in rest. Nici nu stiu detaliile accidentului, nu am raspuns eu la acel subiect.
Am sa va raspund in legatura cu rinichii: rinichiul are rolul de a elimina anumite substante si toxice din organism pentru a mentine un anumit echilibru. Apa nu reprezinta un efort pentru rinichi, de fapt chiar ajuta. Oricum, doi litri de apa nu reprezinta o cantitate mare daca sunt repartizati uniform pe parcursul unei zile. Nu trebuie exagerata ingestia de lichide pe termen scurt, de exemplu 2litri de apa bauti o data - ar putea depasi posibilitatea de excretie renala.
Am sa ma intreresez de un eventual regim pentru rinichi unic...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obiceiuri nocive pentru rinichi și cum îți poți proteja rinichii
  • Verificarea rinichilor - analize, teste și investigații (explicare rezultate rinichi)
  •