Varicocel

04-11-2010
Mihai932010
Nu este medic/terapeut
Mihai932010
Buna ziua, am 17 ani si un variccel la testicolul stang (destul de maricel, ma doare doar daca alerg mult!)
Sunt foarte ingrijorat deoarece pana acum nu am mai avut nici o problema de acest gen, si imi este frica ca dupa ce ma voi opera nu voi mai putea face efort fizic mare(fara sa ma doara testicolul, sau operatia)!
Adica ma refer, dupa ce ma voi opera, stiu ca va fi o perioada in care va trebui sa nu fac efort, dupa aceea voi fi exact ca inainte?Sau vor aparea probleme la efort mare?(eu mai ridic greutati [gantere], fac abdomene, flotari, alerg)
Credeti ca este posibil ca varicocelul sa il fi facut din cauza antrenamentului?(uneori am exagerat putin cu el), sau nu are nici o treaba?
Sper din suflet ca imi va raspunde cineva la intrebari (un doctor, sau cineva care a mai avut aceasta problema (de preferat cineva care practica un sport [si mai merge si pe la sala] ) !
Multumesc anticipat :(!
1 comentarii
0
06-11-2010, ora 18:41
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E posibil sa fi aparut ca urmare a eforturilor facute...Trebuie sa te operezi, un varicocel mare, care te supara uneori nu trebuie lasat netratat caci poate produce, pe langa alte complicatii, infertilitate. Dupa operatie stai cuminte o perioada si nu vei mai avea probleme.te mai domolesti putin cu exercitiile fizice, vei vedea ce-ti spune si medicul.Deci cauta un chirurg bun si mergi cu curaj la operatie pana in Craciun...
Adaugă un comentariu / răspuns