vasculita cutanata

15-01-2009
ciomag lavinia
Nu este medic/terapeut
ciomag lavinia
acum doi ani miau aparut niste pete pe picioare si maini, doctoru a spus ca e vorba de vasculita cutanata. Acum mi-au aparut iarasi dar nu mai sunt chiar la fel ca cele de atunci am urmat pe atunci traament cu predninson si pot sa spun c a mi-au trecut.. Acum nu stiu ce sa fac doctora mi-a prescris acelasi tratament fara a mai efectua si alte analize. Intre timp am facut un test de sarcina dorindu-mi un copil, si inainte sa incep tratamentu, si sunt gravida. Poate cineva sa-mi dea un sfat sau sa ma adresez unui specialist? Se poate ca ceea ce am sa-mi afecteze sarcina?
astept un raspuns. Va rog
2 comentarii
0
17-01-2009, ora 07:34
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ce sa-ti spunem noi, in timpul sarcinii eruptia se poate agrava.In cazul tau se pun o serie de probleme cum ar fi tulburarile de coagulare, riscul hemoragic, cu impact asupra circulatiei utero-placentare.Asta datorita faptului ca mecanismele de protectie a peretelui vascular sunt afectate.E necesar sa te adresezi unui hematolog si sa ceri si parerea ginecologului.Trebuie sa faci o serie de analize mai in detaliu si sa tii mereu legatura cu acesti doi specialisti.Numai bine!
0
03-01-2010, ora 13:07
argris
Nu este medic/terapeut
argris
Eu am fost diagnosticata cu vasculita cutanata, imi apar din cand in cand niste pete circulare care imi provoaca mancarime, unele dispar, altele raman si se cronicizeaza-se accentueaza, se maresc si ma mananca aproape in permanenta.Medicul a stat pe ganduri si a spus ca nu e cazul sa iau Prednison.Ce efecte secundare are acest medicament?Daca stie cineva sa-mi raspunda, multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.