Yaz si Yasmin

22-02-2015
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ar putea contracepţia să provoace infirmităţi sau să ucidă?

1. Yaz şi Yasmin: Mai mult de 13.000 de pacienţi au depus plângeri legale până acum pentru eroarea cauzată de Bayern în a preveni pacienţii cu privire la riscurile cauzate de aceste pilule contraceptive. Femeile care au folosit aceste medicamente au suferit probleme de sănătate provocate de cheaguri de sânge, precum tromboză venoasă profundă, embolism pulmonar sau atac cerebral.

"Institutul de medicină legală a raportat în luna mai 2012 că Yaz şi Yasmin au ieşit pe al doilea loc privind numărul de complicaţii reportate la FDA. Până acum, agenţia a primit peste 10.600 raporturi nefavorabile în legătură cu medicamentele Yaz şi Yasmin pentru provocarea de TVP (tromboză venoasă profundă) sau embolism pulmonar."

2. După doar 10 zile de când a început să folosească NuvaRing, cariera atletei olimpice Megan Henry a luat sfârşit din cauza unor cheaguri de sânge cauzate de această metodă contraceptivă. (Sursă: Vanity Fair)
2 comentarii
0
22-02-2015, ora 20:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
3. Beyaz: cheaguri de sânge. "Imaginează-ţi cum ar fi să ai un atac cerebral la 20 de ani". Lawyers and Settlements, Noiembrie 2013: Beyaz este un contraceptiv oral care conţine medicamentul "drospirenonă". Conform lui Orlando Sentinel, multe studii, precum şi cercetări finanţate de FDA, concluzionează că Beyaz şi alte contraceptive similare care conţineau drospirenonă aveau 1.5 mai multe şanse să cauzeze cheaguri de sânge şi tromboză venoasă profundă decât alte contraceptive tradiţionale, mai vechi. (Sursă: Lawyers and Settlements)

4. După doar o luna de folosinţă a inelului vaginal NuvaRing, Lyndsey Agresta, în vârstă de 27 de ani, a ajuns la spital cu dureri insuportabile. După ce două treimi din emisfera cerebrală dreapta i-au fost extirpată datorită hemoragiei şi a unui atac cerebral, aceasta a decedat 6 luni mai târziu. (Sursă: Huffington Post)

5. Studiu francez: 2.529 de cheaguri de sânge şi 20 de decese pe an datorate pilulelor contraceptive. (Sursă: LifeSiteNews, Martie 2013)

"ANSM raportează că, între anii 2000 şi 2011, pilulele contraceptive au cauzat în jur de 2.529 de cazuri anuale de tromboembolism venos (cheaguri de sânge). Această agenţie medicală a aflat şi că pilulele contraceptive actuale, mai noi, au cauzat de două ori mai multe decese."

6. Pilula ucide: Doctorii din India spun că studiul lor a demonstrat că riscul de cancer la sân este de 9.5 de ori mai mare la femeile care au folosit pilulele contraceptive pentru un termen lung. (Sursă: The Times of India, Ianuarie 2014)

7. Organizaţia Mondială a Sănătăţii pune pilula (contraceptivele orale pe baza de estrogen-progestogen) pe primul loc în rândul factorilor cauzanţi de cancer. (Sursă: Monographs)
0
22-02-2015, ora 20:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
8. Riscuri ascunse de atac vascular cerebral pentru femei: "Femeile care consumă medicamente contraceptive, chiar şi cu un nivel mai redus de estrogen, pot fi de două ori mai expuse riscului de a suferi un accident vascular cerebral decât cele care nu le folosesc. (Sursă: StrokeAssociation)

9. Efectele secundare ale pilulelor contraceptive au cauzat moartea a 11 femei şi mai mult de 350 de probleme serioase de sănătate în ultimii cinci ani, arată un studiu al guvernului. Societatea Japoneză de Obstetrică şi Ginecologie a eliberat o avertizare online tuturor femeilor care folosesc pilula contraceptivă. (Sursă: Ajw.Asahi.com)

10. Pilulele contraceptive Yaz şi Yasmin sunt suspecte de a fi cauzat cel puţin 23 de decese între femeile canadience. (Sursă: CBC News)

11. În SUA, extinderea cazurilor de cancer cauzate de pilula contraceptivă depăşeşte numărul de cazuri de cancer prevenit. (Sursă: Host.Madison.com)

12. Inelul vaginal Nuva-Ring: Un studiu danez publicat în iunie 2012, care a examinat mai mult de 1, 6 milioane de femei de-a lungul mai multor ani, a scos la iveală faptul că femeile care folosesc un inel vaginal au de 6.5 ori mai multe riscuri de a suferi de un tromboembolism venos sau un cheag de sânge, decât femeile de aceeaşi vârstă care nu folosesc acest contraceptiv hormonal. (Sursă: DecodedScience)

13. Steriletul: Plângerile legale împotriva steriletului, în creştere la curţile de justiţie. Mai mult de 600 de plângeri legale depuse în lumea întreagă. Femeile susţin că au suferit leziuni produse de perforări ale uterului, răni interne care au necesitat îndepărtarea pe cale chirurgicală a acestui implant. (Sursă: Forthworth. LegalExaminer.com)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •