Zinnat 500 si sarcina

05-08-2013
mporojan
Nu este medic/terapeut
mporojan
Buna ziua,
Sotia mea a avut o raceala specifica femeilor (zona genitala) si a luat ZINNAT 500 timp de 4, 5 zile. Momentan nu am facut un test de sarcina, dar ne dorim un bebe. Are vreo influenta acest medicament in conditiile in care ar fi ramas insarcinata, si care ar fi riscurile. Multumesc de raspuns.
Cu stima, Marius
4 comentarii
0
05-08-2013, ora 13:02
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
presupun ca a luat acest medicament din propria initiativa, intrucat pentru asa zisele raceli tratamentul consta in antibiotic plus antiinflamator, niciodata doar unul ori altul. Sigur nu este un tratament dat de medic.
De regula se evita medicamentele de orice fel in primele doua saptamani de sarcina. Practic daca va doriti un copil, e bine sa nu ia niciun medicament in timpul incercarii de concepere.
0
05-08-2013, ora 21:27
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
inainte de concepere ar fi indicate niste analize medicale--mai ales ca sotia dvs. " a avut o raceala specifica femeilor"--ciudat diagnostic care tind si eu sa cred ca si otilia ca nu este pus de un medic si ca tratamentul urmat de ea nu a fost prescris de medic. sper sa ma insel.

infectille de orice fel ( genitale sau de alta natura) sunt mult mai greu ( si riscant) de tratat in sarcina pentru ca anumite medicamente pot provoca malformatii fetusului, avort spontan sau deces. de aceea orice infectie genitala trebuie tratate pe cat posibil inainte de sarcina.

as mai adauga ca in timpul sarcinii absolut toate medicamentele se iau dupa consultarea in prealabil a doctorului. nu se ia nici un medicament dupa auzite sau din propria initiativa.

sanatate.
0
06-08-2013, ora 09:46
mporojan
Nu este medic/terapeut
mporojan
Buna ziua,
Multumesc de raspuns. Dupa ce a luat acest tratament, la o saptamana a facut si niste analize si rezultatul a iesit negativ.
Acum nu mai sunt probleme de nici un fel, iar tratamentul la luat in urma discutiei cu medicul de familie. A luat decat 4.5 zile deoarece se simtea ametita dupa ce lua ZINNAT-ul. De aceea a intrerupt dupa ceasta perioada.
Inca o data multumiri, pentru raspuns.
0
28-12-2013, ora 21:40
rusunelu
Nu este medic/terapeut
rusunelu
ce as putea sa iau in loc de zinnat, ce antibiotic e la fel de bun?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul