Ora de Vis - program audio - 13 sesiuni de hipnoterapie .
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Experiența de a fi hipnotizat

Experiența de a fi hipnotizat
Autor: Bruce Goldberg

Dacă sunteți hipnotizat, veți fi in starea alfa. Ce veți simți ? Cum este, mai exact, transa hipnotică ?

 

Hipnoza este pur si simplu lăsarea la o parte a minții conștiente propriu-zise si adresarea direct minții subconștiente. În nici un moment nu veți fi adormit.

 

Când suntem pe deplin conștienți (beta), funcționează atât mintea subconștientă, cât si cea conștientă propriu-zisă. Experiența fizică a hipnozei va fi identică cu cea a deplinei conștiențe, cu trei excepții.

 

În primul rând concentrarea va fi mai bine orientată.

 

În al doilea rând, toti mușchii corpului vor fi relaxați (unii oameni au o senzație de plutire, alții simt căldură sau furnicături; cei mai mulți simt o greutate, mai ales in brațe și picioare).

 

În al treilea rând, este ceea ce eu numesc „imobilitate”. Termenul nu este cu acuratețe exact, pentru că persoana este capabilă să-și miște orice parte a corpului. Pacientul hipnotizat nu vrea sa se miște, așa că nu o face. Mulți pacienți au comparat acest efect cu acela al gazului ilariant (oxid de azot) din cabinetul dentistului. Este destul de potrivit, pentru că oxidul de azot transferă pacientul în starea de transă hipnotică prin mijloace chimice.

 

Astfel, un pacient hipnotizat va fi într-o stare de concentrare mărită, relaxare completă și lipsă de mișcare. Și simțurile sunt mai alerte in transă, astfel încât în starea de hipnoză, auzul, pipăitul, mirosul, etc. Sunt mai clare. Asta este tot. Nu este vorba despre levitație, catapultare sau orice fel de somn sau de efect zombie. Între exemplele naturale zilnice, de hipnoză, se includ: visarea cu ochii deschiși, adormirea naturală, de multe ori privitul la televizor, urmărirea luminilor de pe marginile șoselelor sau a liniilor albe dintre benzi (hipnoza de autostradă) sau cititul unui roman si implicarea atât de adânca în subiect încât se pierde noțiunea timpului.

 

Gândiți-vă puțin la visarea cu ochii deschiși. În starea aceasta vă concentrați mintea asupra unei persoane, a unui loc sau eveniment, de obicei plăcut. Nu vă mai interesează vremea, ora sau dacă hainele vă sunt largi sau strâmte. Dacă ar fi cineva cu dumneavoastră în cameră când visați cu ochii deschiși, probabil că ar trebui să pocnească din degete sau să vă strige pe nume pentru a vă atrage atenția. Aceasta este starea alfa si cel mai bun exemplu de hipnoză naturală. Toată lumea visează cu ochii deschiși, iar cei mai multi oameni petrec chiar trei sau patru ore pe zi în această stare. Așadar, cei mai mulți oameni se află cel puțin trei ore pe zi în starea de hipnoză naturală. Hipnoza este deci o stare naturală și normală a minții. Nu implică nici un fel de pericol. De fapt, fără hipnoza naturală, stresul vieții de zi cu zi ne-ar omorî.

 

Din moment ce simțurile ne sunt mai ascuțite, suntem mai puțin expusi accidentelor sau altor forme de vătămare când ne aflăm în starea de hipnoză.

 

 

(Vindecarea spirituală, Bruce Goldberg, 2007, pg. 18-19)

 
Programare