Reincepem activitatea in cabinet din 18.05.2020, cu programare.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Relaxare antistres : Antrenamentul autogen Schultz (training autogen)

Relaxare antistres : Antrenamentul autogen Schultz (training autogen)
Autor: Victor Adrian Gavrilov

 

Trainingul autogen Schultz este cea mai importanta si cea mai raspandita tehnica de relaxare din lume cu efecte foarte puternice de relaxare fizica si psihica si de reglare a sistemului nervos vegetativ (autonom),care are ca principala functie reglarea activitatii tuturor organelor corpului uman.


Datorita acestei reglari, simptomele bolilor psihosomatice (HTA, astm, ulcer, diabet, etc) se diminueaza pana dispar.


Aceasta tehnica este conceputa si fundamentata stiintific de medicul psihiatru neamt I. H. Schultz, intre anii 1934-1937(in Berlin si in Elvetia), dupa ce practicase hipnoterapia multi ani ( aprox. 25 de ani).


Tehnica pe care o veti invata aici, are structura unei sedinte hipnopsihoterapeutice, folosindu-se sugestii directe si scurte scenarii psihoterapeutice centrate pe simptom.


Realizate in stare hipnotica, cele 7 exercitii ale antrenamentului autogen au efecte foarte puternice si rapide de echilibrare emotionala si eliminarea efectelor negative ale stresului.


Creste autocontrolul si autocunoasterea, se imbunatateste memoria, capacitatea de concentrare a atentiei, capacitatea de invatare, autocontrolul starii de spirit, a dispozitiei emotionale.


Aceasta tehnica de relaxare profunda, o data invatata, o puteti practica toata viata, oricand doriti sa va simtiti bine, sa va accesati resursele interne, sa aduceti ceva pozitiv in starea dumneavoastra: liniste... calm.... energie... odihna... stare de bine.


Structura generala a Antrenamentului autogen SCHULTZ 

 

Orice sedinta dureaza 50 minute si costa 200 ron

 

Avem aici, trei variante de lucru:

 

A.Sedinte de 50 min.:

relaxare Schultz (A.T.) cu sugestii directe centrate pe simptom;

 

discutie post-stare hipnoida.

 

B. Sedintele de 50 min :

relaxare Schultz cu imagerie dirijata;

 discutie post-transa.

 

C.Sedinte de 90 min:

 tehnici de relaxare cu imagerie dirijata;

 discutie preliminara;

 relaxare Schultz;

 discutie post-transa.

 


Frecventa : 1-3 sedinte pe saptamana.

 

Numar sedinte

- o sedinta de pregatire;

-10-12 sedinte antrenament autogen Schultz.


Programari la telefon :

- 0770241591, psiholog, psihoterapeut Nicoleta Boghianu.

- 0744 812 076, psiholog, psihoterapeut Adrian Victor Gavrilov.


Videoclipurile postate de fiul meu, psih. Adrian Victor Gavrilov, pe you tube nu sunt transele din ciclul I al terapiei.Terapia este cu mult mai complexa, iar sedintele au alta structura, alte scenarii psihoterapeutice, alte sugestii centrate pe obiectiv, adaptandu-se, maximal,  fiecarui client.

Mici asemanari sunt doar in doua videoclipuri, dar si in acestea structura este alta si exista si multe alte lucruri, in plus, ce tin de specificitatea cazului.


Singurul care este intr-o masura mai mare asemanator, este antrenamentul autogen, dar si doar  pentru a putea lucra cu el, este recomandabil sa faceti cel putin 5 transe in cabinet.

Si in cazul lui, structura, ritmul, scenariile psihoterapeutice, sugestiile directe,  se schimba mereu, in functie de fiecare subiect in parte, de obiectivul psihoterapiei si de stadiul terapiei.


Din ciclul II al terapiei nu exista nimic (niciun videoclip) postat pe you tube.


Este foarte important sa invatati sa intrati in transa cu un hipnoterapeut pentru ca, astfel, veti reusi sa invatati foarte repede (in heterohipnoza) si veti putea profita la maximum de video-clipurile cabinetului, postate de noi  pe you tube.


Avantajul pe care il ofera acest cabinet este ca puteti lucra cu videoclipurile postate pe you tube, atat intre sedinte cat si dupa incheierea terapiei, ori de cate ori simtiti nevoia sa va eliberati de stres si doritisa va simtiti bine.

Repetitiile au rol de fixare, stabilizare, consolidare, mentinere si chiar amplificare a efectelor pozitive ale sugesto-terapiei ("terapie prin sugestie", terapie cu ajutorul cuvantului, "mintea vindeca corpul", "tehnici spirituale de vindecare").

 

https://terapie-in-hipnoza.ro/microprograme

 

 
Programare