Ora de Vis - program audio - 13 sesiuni de hipnoterapie .
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

Program de hipno-psihoterapie – workshops

Program de hipno-psihoterapie – workshops
Autor: Nicoleta Boghianu, Victor Adrian Gavrilov

 

Program de hipno-psihoterapie-workshops

https://www.terapie-in-hipnoza.ro/arta/programul-de-hipno-psihoterapie/5873

 

Programul este centrat pe eliberarea de stres (stres acut, stres cronic, tulburarea de stres posttraumatic, etc), de emotiile negative provocate de stres (frica, furie, tristete, etc) si pe eliminarea simptomelor din tulburarea anxios-depresiva.

Programul are, de asemenea, in vedere clarificarea obiectivelor de viata si activarea resurselor necesare atingeii lor.Este o terapie centrata pe obiectiv.

Fiecare sesiune are un trunchi de baza si o parte de specificitate.
Partea de specificitate poate fi adaptata pentru orice tulburare psihoemotionala si psihosomatica. Noi avem dejastructuri, in partea de specificitate, pentru:

-insomnie;
-fobii;
-anxietate; atacuri de panica;
-depresie;
-durere cronica;
-astm bronsic; alergii;
-cancer;
-adictii (dependente); tutun, alcool, droguri, jocuri de noroc.
-tulburarea de comportament alimentar

Programul este alcatuit din :

  • ciclul 1 (12 sesiuni + o sesiune optionala – antrenamentul autogen Schultz);
  • ciclul 2 (12 sesiuni + o sesiune optionala – transa 3 din modulul “Bani”).

 

Sesiunile sunt structurate pe schema unor ateliere de lucru, de doua ore fiecare, si contin:

  • informatii (30 min.)
  • trairea experientelor in stare de relaxare si hipnoza (o ora si 20 min);
  • discutii post-transa (10 min.).

 

 

 

Motto:

Tu doar relaxează-te si bucură-te de tot.”

 

"Viata este asemenea unui pian. Ce iti aduce depinde de cum canti." 

 

"In granitele logicii inceteaza stiinta, nu insa si natura, care infloreste si acolo unde teoria nu a patruns inca."

Carl Gustav Jung.

 

"Ma las condus. Am incredere in intuitia mea.Iau lucrurile asa cum sunt."

"Am incredere in intelepciunea naturii." 

 

"Cand vei sti ceea ce nu stii ca stii atunci te vei schimba."

Milton Erickson 

 

”When nothing goes right, go left” – metoda “pasului inapoi”

 

 

https://www.terapie-in-hipnoza.ro/arta/programul-de-hipno-psihoterapie/5873

 

Istoria 

Incepand cu 1 martie 1998, am lucrat in evaluare si selectie psihologica, in armata, la Centrul Militar Zonal/Judetean Constanta. In iulie 1999, cu acordul si la ordinul comandantului centrului militar, colonel Oscar Ioan Benes (acum general), mi s-au creat toate conditiile necesare pentru a practica AT-Schultz, cu cei care erau interesati. Am lucrat cu grup de 10 persoane obtinand transa profunda, cu toti indicatorii transei, chiar din prima sedinta.

Antrenamentul autogen Schultz l-am  efectuat pe structura unei sedinte de hipnopsihoterapie, cu mici scenarii psihoterapeutice si sugestii directe centrate pe obiectiv si am continuat sa-l practic apoi, ca hobby, pana in anul 2007, obtinand rezultate foarte bune. Intre 2007-2013, dupa ce am intrat la cursul de formare in psihoterapie-hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, am schimbat structura sedintelor de “pregatire”, am introdus testele de sugestibilitate, tehnicile de inductie a transei, scenarii psihoterapeutice lungi (rezultate din diferite combinari si adaptari ale scenariilor din literatura de specialitate), sugestii directe si indirecte centrate pe obiectiv, diferite tehnici din programarea neuro-lingvistica, din terapia cognitiv-comportamentala si terapia ericksoniana. La inceput (timp de 5 ani), am discutat foarte mult cu oamenii (ce simt, ce informatii le-au venit in transa, ce shimbari au aparut in viata lor, etc., etc.) si, cu ajutorul informatiilor primite de la ei, pe 10 februarie 2013 am scris primul protocol complet al programului de hipnopsihoterapie. Acest program s-a dezvoltat in permanenta si acum este foarte complex, interesant si foarte eficient.

 

In martie-aprilie 2013, fiul meu, Victor Adian Gavrilov, a experimentat personal acest program de hipnopsihoterapie (ciclul I+ciclul II), din curiozitate (a fost “clientul” meu), si pentru ca i-a placut, s-a inscris in iunie 2013, la Facultatea de Psihologie (Univ. Andrei Shaguna). In al 3-lea an de facultate a inceput si cursul de formare in psihoterapie-hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana (prof. univ. dr. Ion Dafinoiu).In perioada 2014-2015, a repetat gratuit sedintele de hipnoterapie din cadrul programului cu acei clienti ai mei care au dorit acest lucru. Astfel a putut sa descrie structura programului de hipnopsihoterapie (doar ciclul I al terapiei) in lucrarea lui de licenta. Si-a deschis apoi cabinet de psihologie si a inceput sa lucreze cu acest program, adaptandu-l in maniera proprie, atat siesi cat si clientilor lui. A descris acest lucru (ce face si ce spune terapeutul in fiecare sedinta, din cele 13 sedinte ale ciclului I) in lucrarea lui de  disertatie pe care a sustinut-o, in anul 2018, la finalizarea studiilor de masterat (“Psihologie clinica, evaluare si interventie terapeutica”-Univ. Andrei Shaguna). Cele doua lucrari sunt complementare. In acest moment exista doua variante ale programului de hipnopsihoterapie, a mea si a lui, intrucat fiecare dintre noi a dezvoltat programul din 2015, in felul in care a considerat de cuviinta.Programul poate fi aplicat atat la nivel de tehnici de relaxare cu imagerie dirijata (pentru psihologii clinicieni si pentru acei hipnopsihoterapeutii care nu au o abilitate dezvoltata de a induce transe profunde – “relaxoterapia”, “mica hipnoza”) cat si ca hipnopsihoterapie(“pregatire” pentru hipnoza, teste de sugestibilitate, inductii hipnotice directe si indirecte, conceptualizarea cazurilor, discutii preliminare adecvate si adaptate- pentru psihologii care au specializare in hipnopsihoterapie si care, totodata, pot sa induca transe profunde, extrem de eficiente: “marea hipnoza”).

 

Atat eu cat si fiul meu lucram cu acest program la nivel de transe profunde (“marea hipnoza”= psihoterapie in “somn hipnotic”).

 

 

“-As vrea sa ma inveti si pe mine sa pictez asa, ca tine.

-Nu te pot invata…Daca vrei sa pictezi, pictezi… Eu nu ma duc nicaieri, pictez din imaginatie…”

Maudie – pictorita.

Asa este si cu “hipnoza”. Este o aptitudine, uneori un talent de-a dreptul… si apoi inveti fara limite, tot timpul.

 

 

 
Programare