Ora de Vis - program audio de hipno-psihoterapie, 12 sesiuni
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

“Descopera cea mai potrivita transa pentru atingerea obiectivelor tale!” 

 

"In momentele cele mai tacute se petrec experientele cele mai profunde."

Nietzsche

"Adevarata fericire este serena."   

 

“Close your eyes, get free.”

Grace Smith

Hipnoza clinica ericksoniana

Terapie in hipnoza clasica si moderna, ericksoniana, de scurta durata pentru eliberare de stres si stare de bine, cu tehnici multiple; hipnopsihoterapie.

 

Reincepem activitatea in cabinet din 18.05.2020, cu programare.

 

https://terapie-in-hipnoza.ro/

https://hipnoza-clinica-ericksoniana.ro/ 

 

Terapie online:

https://terapie-in-hipnoza.ro/terapie-online/cum-procedez/2572

https://www.terapie-in-hipnoza.ro/magazin-online

 

https://www.terapie-in-hipnoza.ro/categorie-produs/ora-de-vis-program-audio

 

 I.Hipno-psihoterapie - de scurta durata (5-12 sedinte) centrata pe obiectiv (stare de bine, eliberare de stres, echilibru emotional, invatarea autohipnozei, eliberare de dependente sau ticuri, diminuarea simptomelor psihosomatice, etc) si pe viitor (nu pe trecut). Abordare psihoterapeutica eclectica, cu utilizarea tehnicilor provenind din terapia cognitiv comportamentala, terapia familiei, terapia centrata pe obiective si solutii, programare neurolingvistica, etc. Regresia hipnotica pentru aflarea cauzei profunde (inconstiente) a problemei, si vindecarea traumelor emotionale, a ranilor sufletesti se face in transa a sasea, cand ati invatat deja autohipnoza si aveti un control bun asupra starii de transa hipnotica. Toate celelalte transe hipnotice au ca obiectiv starea de liniste sufleteasca si pace a mintii, clarificarea obiectivelor de viata, activarea resurselor psihice (emotionale si mentale), eliminarea simptomelor si a obstacolelor in atingerea scopurilor.


II. Antrenament autogen SCHULTZ, cea mai importanta si cea mai eficienta tehnica de relaxare din lume, cel mai bun instrument de lupta contra stresului, conceputa si fundamentata stiintific de psihiatrul neamt I .H. Schultz.


III. Meditatii ghidate (imagerie dirijata)- aproape orice scenariu psihoterapeutic (din primele 5 sesiuni din ciclul I-pentru incepatori) poate sa fie trait si la nivel de meditatie. In acest caz nu se mai face inductia transei hipnotice si se experimenteaza un singur scenariu (scurt) intr-o sedinta. Sedinta dureaza 50 min.

 

IV. Dezvoltare personala prin tehnici de relaxare si imagerie dirijata. Invatarea tehnicilor pentru eliberare de stres, stare de bine, evolutie sprituala, astfel incat sa le puteti practica oricand doriti sa aveti o stare de spirit buna si sa comunicati mai bine cu propriul subconstient pentru a va optimiza viata pe toate planurile.

 

Puteti opta pentru: 

- hipno-psihoterapie, in cazul unui disconfort mai intens, simptome, obiceiuri nocive, etc. Sedintele pot fi de  45 min (varianta medie a terapiei) sau sesiuni de 90 min/2 sedinte, 75 min/sed, 120 min/sed. (varianta maxima)

- dezvoltare personala prin tehnici de relaxare cu imagerie dirijata si/sau antrenament autogen Schultz. Sedinte de 45 min.- varianta minima.

Daca alegeti dezvoltarea personala prin tehnici de relaxare si imagerie dirijata, la inceput se poate face o testare psihologica pentru evidentierea unor aspecte ale personalitatii dumneavoastre.

 

V.Evaluare psihologica; se poate face si ca scop in sine, fara continuarea cu sedinte de hipnopsihoterapie. In acest caz, ea contine doua sedinte, o sedinta  in care se face testarea psihologica pentru evidentierea anumitor aspecte ale personalitatii dv.; in a doua sedinta se comunica rezultatul examinarii psihologice.

 

Confidentialitatea demersului psihologic este total asigurata, conform legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România, Codului deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică și a reglementărilor aferente stabilite de Colegiul Psihologilor din România.

Cabinetul este situat in CONSTANTA. 

 

 

 

Preturi:

1.Psih. Victor Adrian Gavrilov:

 

 • 150 ron/ 45 min. – tehnici de relaxare cu imagerie dirijata sau/si antrenament autogen Schultz ("Relaxare Schultz").
 • 150 ron/ 45 min. – hipnoterapie clasica si moderna, ericksoniana.
 • 200 ron/ 75 min. – hipnopsihoterapie.

 

2.Psih. Nicoleta Boghianu

 

 • 200 ron/ 45 minute: tehnici de relaxare cu imagerie dirijata. si/sau antrenament autogen Schultz.
 • 200 ron/ 45 minute:  hipnoterapie clasica si moderna, ericksoniana.
 • Sesiuni comasate:
 • 300 ron/75 minute: relaxare+ transa ( forma ultrascurta; doua sedinte comasate din cadrul aceleiasi sesiuni).
 • 300 ron/ 75 minute: psihoterapie in relaxare (45 min.) + informatii (30 minute, maxim!).
 • 400 ron/90 minute: hipno-psihoterapie (relaxare+transa)
 • 500 ron/120 minute: hipno-psihoterapie (sesiuni complete: relaxare + transa + discutii)

 

 

Test de receptivitate la hipnoza:
https://www.terapie-in-hipnoza.ro/articole-proprii/test-de-receptivitate-la-hipnoza/7207

 

Program de hipno-psihoterapie - workshops:

https://www.terapie-in-hipnoza.ro/arta/programul-de-hipno-psihoterapie/5873

 

Atentie!

Nu lucram cu persoane care au tulburari psihice grave (psihoze, retard mental, etc) intrucat nu preiau cuvintele, fie pentru ca nu le inteleg, fie pentru ca raman cantonate in lumea lor, din mintea lor (au diferite maladii psihice).

Sugestoterapia este realizata cu ajutorul cuvintelor. Preluarea cuvintelor inseamna sa va imaginati, sau va inchipuiti, sau sa simtiti in maniera dv. personala, ceea ce spune terapeutul. Este implicata imaginatia dv si emisfera dreapta. Orice tulburare mentala care va impiedica sa va concentrati atentia si sa transformati cuvintele in imagini, sau sa simtiti semnificatia lor in corpul dv., face imposibila terapia cu ajutorul cuvintelor. Pentru aceste persoane cu astfel de tulburari mentale este indicat tratamentul medicamentos. Medicul de familie va poate orienta, si va poate da trimitere, spre un specialist. Vedeti "Contraindicatiile hipnoterapiei". 

 

 • Cand telefonati pentru programare, va recomandam sa cititi inainte informatiile de pe site-ul cabinetului, ca sa stiti exact ce facem, cat dureaza o sedinta,  cat costa, care este structura terapiei, cand va puteti opri, cum este necesar sa lucrati intre sedinte astfel incat sa obtineti efecte maxime, care frecventa a sedintelor este mai eficienta, cate repetitii ale oricarei sedinte puteti sa faceti, astfel incat sa intariti si sa fixati ceea ce facem impreuna in cabinet, etc. Este bine sa fiti cat mai informati, inainte de a va programa, altfel veti primi toate aceste informatii in cadrul sedintei pe care o veti plati. Este de preferat sa folosim timpul pentru a lucra, efectiv, cat mai mult si nu pentru a va spune ceea ce este deja scris pe site-ul cabinetului. Exercitiile de relaxare si hipnoza sunt structurate de asa natura incat ocupa toata sedinta. 
 •  

Prima sedinta este de pregatire a transei si de stabilire a obiectivului terapiei (ce doriti sa obtineti).
A doua sedinta  :-”pregatire-2″ , contine doua tehnici de relaxare + testele de sugestibilitate.

Apoi puteti opta pentru:
- hipno-psihoterapie; 90 min./ sed; 75 min/sed; 120 min/sed.

- hipnoterapie clasica si moderna, ericksoniana; 45 min./sed.;

- tehnici de relaxare si imagerie dirijata; 45 min./sed
- antrenament autogen Schultz; 45 min/sed.
- meditatii ghidate (imagerie dirijata).; 45 min/sed.


Diferentele intre tipurile de terapii (hipno-psihoterapie, hipnoterapie clasica si moderna, ericksoniana, tehnici de relaxare cu imagerie dirijata, antrenament autogen Schultz, meditatii ghidate) oferite in cadrul acestui cabinet, sunt mari.

 

Atentie! 
Acesta este un cabinet de hipno-psihoterapie.

 

https://www.psihoterapie.ro/psihoterapia/hipno-psihoterapia/


In hipno-psihoterapie, terapia are loc in transa hipnotica (relaxare profunda).
Catharsisul (descarcarea emotionala), restructurarea cognitiva,etc., au loc in transa hipnotica.
Discutiile preliminare transei hipnotice dureaza 10- 15 minute (maxim) si au rolul de a pregati transa principala.

 

Programul de hipno-psihoterapie este adaptat maximal fiecarui caz in parte. 


Trasa hipnotica are un rol esential in trairea experientei terapeutice.

Scopul principal al hipnozei nu este relaxarea ci absorbtia intr-o realitate imaginata, focalizarea atentiei pe realitatile interioare.

Experienta traita este cu atat mai intensa si mai complexa cu cat transa este mai profunda.


In cazul in care doriti sa faceti terapia doar pentru a va elibera de stres (pentru a va simti foarte bine, linistiti, calmi, energizati ) si pentru a invata tehnicile de autohipnoza, sedintele de 45 minute sunt suficiente.

Daca exista si o problema mai particulara, pe care vreti sa o rezolvati, sunt mai indicate sesiunile complete (90 min./2 sed.) Este o hipnoza fractionata. Sesiunile complete contin, separat de "transa principala" (hipnoza ericksoniana), foarte multe"tehnici de relaxare cu imagerie dirijata" pentru eliminarea simptomelor si pentru clarificarea obiectivelor de viata (aprox. 40 - 50 tehnici, in primul ciclu al terapiei). Cu aceste tehnici puteti sa lucrati singuri, de cate ori vreti, in fiecare zi. Repetitia este mama invataturii. Este bine sa le notati pe ceva, dupa fiecare sedinta, pentru a le tine minte, astfel incat sa va vina usor sa lucrati cu ele ("jurnalul evenimentelor fericite").


Este foarte important sa invatati sa intrati in transa cu un hipnoterapeut, pentru ca veti reusi sa invatati foarte repede (in heterohipnoza) si veti putea profita la maximum de transele postate pe you tube.
Avantajul pe care il ofera acest cabinet este ca puteti lucra cu videoclipurile postate pe you tube atat intre sedinte cat si dupa incheierea terapiei, ori de cate ori simtiti nevoia sa va eliberati de stres.
Videoclipurile postate nu sunt sedintele din cabinet.


Numarul de sedinte in psihoterapia ericksoniana poate varia intre 12-24, + AT Schultz.
In hipnoza ericksoniana, in cadrul cabinetului, puteti face:
- ciclul I : 5 -13 sesiuni;
- ciclul II : 5 -13 sesiuni;

Terapia cu care lucram noi are 100 de sedinte de aprox. 45 de minute.Toate aceste sedinte au fost inregistrate cu mai multi ani in urma.. Din cele 100 inregistrari,14 sedinte au fost facute videoclip-uri, de psih.Adrian Victor Gavrilov si le-am postat pe you tube.Doar in 3 videoclipuri sunt cateva scenarii (scurte) pe care le folosim si in cabinet. Sedintele din cabinet sunt mult mai complexe si contin multe alte lucruri.


Frecventa sedintelor : 1-3 sedinte/saptamana;

Se poate si mai rar dar se diminueaza mult efectele si simptomele pot sa reapara, daca nu lucrati (macar 5 minute pe zi) cu tehnicile invatate in cursul sedintelor sau/si cu videoclip-urile postate de noi pe you tube.

Se poate face si hipnoterapie de tip intensiv : 7 transe in 7 zile.

 

Este o  terapie centrata pe eliminarea simptomelor, activarea resurselor si clarificarea obiectivelor de viata. Cine doreste, poate sa repete regresiile  de varsta pentru aflarea cauzei problemei ("eveniment sensibilizator initial", "evenimemente sensibilizatoare secundare"), ori de cate ori doreste (cu acelasi scenariu sau cu alte scenarii: avem cel putin 5 scenarii pentru regresii, diferite!). Noi facem o singura regresie, in transa a 6-a, de obicei, si este absolut suficienta, dar  daca doriti (mai multe amintiri, etc) putem sa facem o escala si sa va plimbati prin trecutul dv., atata timp cat doriti. Apoi continuam terapia de baza. Terapia ericksoniana  e centrata pe simptom, pe resurse si pe viitor (nu pe trecut).  Se considera ca locul unde vrem sa ajungem ne influenteaza mai mult comportamentul decat faptul ca nu stiu cand, candva, s-a intamplat nu stiu ce.Terapiile scurte sunt, de obicei centrate pe eliminarea simptomului (stresul fiind un factor cauzal si amplificator foarte important) si nu pe cauza problemei.( amintirea evenimentului psihotraumatizant), ca psihanaliza, de exemplu. Psihanaliza poate dura 3- 5 ani! 

 

Inconstientul poate ramane inconstient, in terapia ericksoniana, importanta este atingerea obiectivului dorit de client. Tehnicile de relaxare sunt cele mai importante instrumente de eliminare a efectelor negative provocate de stres!

 

Conteaza foarte mult si schimbarile pe  care dv. le faceti in viata dv., in aceasta perioada. Daca nu schimbati nimic, adica faceti aceleasi lucruri,etc., etc…. veti obtine exact acelasi disconfort. Este chiar de asteptat ca disconfortul sa creasca in timp, daca nu faceti nimic, pe masura ce constientizati tot mai mult  ce vreti sa obtineti, ce puteti sa faceti, si ce aveti in jurul dv., in viata dv.! Pentru a obtine altceva, e necesar sa faceti altceva. Disconfortul (durerea) este provocata de sesizarea diferentei intre ceea ce doriti din tot sufletul si ceea ce aveti.

Ceea ce nu ne-a placut inainte, n-o sa ne placa niciodata.

 

De regula, cei care vin la hipnopsihoterapie au deja multe informatii si, unii dintre ei, au practicat si alte tehnici si tipuri de terapii de dezvoltare personala.Tot ce-au invatat pana  acum ii ajuta sa aiba o experienta de varf, deoarece subconstientul lor foloseste toate aceste resurse. Extrem de rar se intampla sa vina persoane care nu au niciun fel de informatie. In sedintele de pregatire primiti foarte multe  informatii, experimentati modalitatea de lucru, faceti testele de sugestibilitate pentru a vedea cat de  potrivita este aceasta terapie (in hipnoza) pentru dv. In mod normal toate acestea ar trebui sa fie absolut suficiente pentru a va lamuri daca doriti sa rezolvati ceea ce aveti de rezolvat si sa obtineti ceea ce vreti prin hipnopsihoterapie.Daca in continuare unele persoane ar avea indoieli eu (Nicoleta Boghianu) le recomand sa ia o pauza si sa caute informatii pentru a se lamuri cat mai bine despre ce este vorba si daca doresc intr-adevar sa practice tehnici de lucru cu mintea subconstienta. Increderea face cat jumatate din terapie. Sau pot face programare la fiul meu, psih. psihoterapeut Victor Adrian Gavrilov, pentru primele sedinte in hipnoza pentru a vedea si a simti si mai clar(!) efectele terapiei. Apoi, cand s-au lamurit pe deplin, pot continua terapia cu oricare dintre noi. Se poate explica vorbind sau se poate explica facand efectiv acel lucru. Eu vorbesc foarte mult in sedintele de pregatire. Daca nu e suficient, treceti la “facut”, deoarece eu opresc terapia in cazurile acestea de indoiala excesiva si total nejustificata din punctul meu de vedere.Victor este extrem de tolerant. Eu lucrez numai de placere si nu-mi place sa pierd timpul batand apa in piua de nenumarate ori si ascultand lucruri care nu au nicio legatura cu ceea ce fac. Indoiala este cel mai mare obstacol in atingerea obiectivelor… in transformarea viselor noastre cele mai frumoase, in realitate.

Eu va urez sa va traiti visele! 


…..

 

 Este important sa cititi care este structura temporala a sedintelor, pentru a va sintetiza informatiile astfel incat sa va incadrati in timpul pe care vi l-ati prestabilit. 

 Daca se depaseste acest timp inseamna ca aveti nevoie de o pauza de informare.Informarea se poate face :

- fie in cadrul cabinetului - puteti stabili oricate sesiuni simtiti ca aveti nevoie ca sa intelegeti cum decurg lucrurile in hipno-psihoterapie.

- fie pe cont propriu: prin carti, de pe internet, sau/si prin articolele puse de noi pe site-ul nostru.

 

Puteti alege, oricand, oricare dintre variante. Pentru cei care nu-si permit, financiar, sedintele complete, ar fi bine ca macar primele doua sedinte, de pregatire, si una sau doua transe sa le luati in varianta completa, daca terapeutul accepta sesiuni comasate

Ciclul I al hipno-terapiei contine 2 sesiuni de pregatire + 10 sesiuni de terapie + o sesiune antrenament autogen Schultz.

 

Exista si posibilitatea sa luati terapia la “pachet de servicii psihologice".

In acest caz, aveti  ultima sedinta, din fiecare ciclu, gratuita si plata pentru pachetul de servicii (10 sesiuni + 1 sesiune gratuita) se face cel mai tarziu, la sfarsitul primei transe ("transa de explorare"/ sedinta nr. 3).

Pretul unei sedinte la psiholog, psihoterapeut Victor Adrian Gavrilov este 200 ron/75 min. Ofera si el pachete de servicii psihologice, in aceleasi conditii.

 


Daca vreti sa anulati o programare, regula generala in psihoterapie este ”sa anuntati cu minim 24 de ore inainte, iar in cazul in care nu anuntati si vreti sa continuati terapia, trebuie sa platiti sedinta la care nu ati fost.”

Este suficient un mesaj scurt pe telefon. Puteti modifica o programare, si noi putem fi, uneori, nevoiti sa modificam o programare.

Daca nu anuntati, sedinta se considera efectuata. 


Hipnoterapia moderna, ericksoniana este o terapie de scurta durata, centrata pe simptom si orientata spre obiectiv si presupune trairea unor experiente in transa (ca si cum am visa, stiind ca visam), experiente care sunt in functie de metaforele, tehnicile, scenariile psihoterapeutice (scrise de specialisti americani, englezi, francezi, italieni, germani, etc.) folosite in cadrul sedintelor, si care au rolul sa activeze potentialul latent al clientului, resursele sale din subconstient, ajutandu-l sa gaseasca raspunsurile si solutiile potrivite pentru el, la problemele sale specifice, folosindu-se de experienta sa de viata si de aptitudinile, talentele, capacitatile si abilitatile sale.


Este o interventie structurata, standardizata (scenarii psihoterapeutice) in procent destul de mare, fara a exclude catusi de putin individualizarea terapiei, adaptarea ei la fiecare caz in parte.

Noi folosesim, in terapia de 10-12 sedinte, in jur de 35-40 de scenarii psihoterapeutice in sedintele de 45 min, si peste 100 de scenarii psihoterapeutice in sesiunile complete (de 90 min/2 sed.), numai in primul ciclul.

Fiecare sedinta are structura ei. Imbinarea scenariilor este atat de armonioasa incat veti avea senzatia unei singure experiente, foarte placuta si extrem de coerenta, scenariile intarindu-se si implinindu-se reciproc.

Cu fiecare pas inainte terapia devine din ce in ce mai complexa si mai interesanta, va veti descoperi solutiile, calea proprie si resursele de care aveti nevoie pentru a va implini visele.


O terapie de poveste… O terapie ca un vis… Un vis in care visezi o poveste… o poveste despre viata ta… ce a fost… ce este… si mai ales… mai ales… cum ai dori sa fie!

 

Atentie!
Nu este hipnoza "de estrada" ("hipnoza de distractie, de spectacol"), nu suntem hipnotizatori ("hipnotisti certificati"), nu dam spectacole pe diferite scene...etc,etc. Fac si ei multe lucruri bune si frumoase... 
Este psihoterapie in hipnoza (hipnoza clinica, terapeutica), suntem psihologi, psihoterapeuti si hipnoterapeuti.

Asta presupune urmatoarele studii:

Facultate de psihologie (3-4 ani) + Master (2 ani) + Formare (specializare) in psihoterapie (4 ani) + 250 ore dezvoltare si analiza personala. Apoi urmeaza treptele de specializare: practicant sub supervizare, practicant autonom, specialist, principal. Cam asta este … plus multa munca.

 

“Labor omnia vincit improbus” Virgilius
 

Spectaculoasa este experienta traita de cei doi actori (terapeut, client) in cabinet.


In sedintele de pregatire a transei, primiti foarte multe informatii si experimentati deja modalitatea de lucru din hipnopsihoterapie.

Nu este ceva "magic", nu pocnim din degete si problemele dispar ca prin minune sau deveniti altcineva.

Este o deprindere, se perfectioneaza prin repetitie, prin exersare.
Pentru cei care nu se asteapta sa-i punem sa sara intr-un picior sau sa faca precum gaina, sau sa cada din picioare, sa intre in coma, sa se duca pe alta planeta, sa fie total inconstienti, etc... experienta este foarte interesanta, placuta si utila.

Efectele sunt rapide si intense, desigur conteaza si potentialul cu care veniti.

"Transa este calea de acces la resursele inconstiente."

"Hipnoza acceseaza resursele din inconstientul nostru."

Este cu adevarat o experienta unica.


Linistea interioara
este primul pas pe drumul spre satisfacerea dorintelor de suflet. 


” Cand te raneste o sageata otravita este important s-o scoti mai intai; nu este momentul sa te intrebi de unde vine… cine a tras-o… sau ce otrava poarta.”
Dalai Lama


Ciclul I  al terapiei este pentru eliberarea de stres, tratarea anxietatii (toate tipurile), depresiei, dependentelor, tulburarilor de comportament alimentar, etc.
Ciclul II il fac doar cei  care isi doresc o dezvoltare si o imbunatatire mai accentuata in planurile : personal, familial, cuplu, profesional, social, spiritual.


Se invata practicarea independenta a tehnicilor, ca instrument de eliminare a efectelor negative ale stresului, de echilibrare personala, de optimizare si dezvoltare a persoanei.

Nu este suficient sa avem un instrument foarte bun, daca nu il folosim e … ca si cum l-am pune intr-un depozit si am uita de el! Este foarte important lucrul cu tehnicile, intre sedintele de terapie,  pentru a le invata (fixare, consolidare, trairea tehnicii din plin) si a  le practica apoi ori de cate ori aveti nevoie. De asemenea, puteti repeta, pe parcursul terapiei de baza (10 sedinte + AT Schultz), orice sedinta, de cate ori doriti.
Terapiile scurte sunt active, este important sa lucrati,  sa faceti si dv. ceva intre sedinte, pentru a fixa si stabiliza efectele si pentru a continua sa va eliberati de stres. Prin practica, tehnicile devin deprinderi, ajungand sa faca parte din structura dv. de personalitate si, astfel, se desfasoara de la sine, fara efort (ca mersul pe bicicleta) oricand este necesar.
Nu este suficient sa dorim din tot sufletul ceva ….si sa ni-l imaginam in detalii…
Este necesar sa  actionam … sa facem ceva.
Pasi pe drumul spre atingerea obiectivelor.


Numarul  sedintelor, pentru cei care vor sa faca doar ciclul I, poate varia intre 5-12 sedinte.  La acestea se adauga, intre transa 5 si 6, Antrenamentul autogen  Schultz (este o oportunitate).Nu i-am dat un numar pentru ca este terapie in sine, unii vin si fac doar antrenament autogen (cate sedinte doresc). Recomandam efectuarea ciclului I, complet (toate sedintele: 2 sedinte pregatire + 11 transe hipnotice) pentru a consolida efectele si pentru a avea rezultate optime.

 

Efectele terapei depind foarte mult de:


- problema : disconfort fizic si/sau emotional/mental (emotii si/sau senzatii negative produse de stres, ganduri intruzive, ruminatii, atacuri de panica, fobii, tristete, dependente, obiceiuri nedorite, etc.),
- obiectiv (psihoterapie, invatarea autohipnozei sau a unor tehnici de relaxare, comunicarea cu mintea subconstienta, eliminarea unei dependente/obicei nedorit, regresie sau progresie temporala, clarificarea unor obiective de viata, imbunatatirea unor capacitati psihice: memorie, atentie, capacitate de invatare, vointa, cresterea increderii in sine, imbunatatirea imaginii de sine, redarea sperantei-incredere in eficienta proprie, cresterea puterii personale, recuperarea liberului arbitru si a puterii de decizie, etc.)
- potentialul cu care vine clientul in terapie (motivatie, experienta, abilitatatea de a trai o transa hipnotica, perseverenta, capacitate de concentrare si refocalizare a atentiei, capacitate de invatare, curiozitate, flexibilitate, inteligenta, intuitie).

- istoria personala a clientului si de structura lui de personalitate.

 

Reactia la tehnicile hipno-psihoterapeutice  este in functie de potentialul clientului, conteaza mult  istoria personala, structura de personalitate (prezenta trasaturilor de personaltate accentuate sau a tulburarilor psihice mai mult sau mai putin patologice.

In cadrul cabinetului personal (privat), nu lucram cu persoane care se incadreaza la “Contraindicatii” deoarece schimbarile sunt minime (sau chiar lipsesc) si necesita un numar  foarte mare de  repetari  ale sedintelor, si lucru individual cu tehnicile sau/si videoclipurile. De asemenea schimbarile pozitive, oricat de mici si oricat de greu obtinute, pot sa dispara foarte repede, uneori aproape instantaneu, cu sau fara prezenta unui factor perturbator. In aceste cazuri este mai indicat tratamentul medicamentos stabilit de medic (psihiatru),desigur.


Psihoterapia ericksoniana este o psihoterapie de scurta durata (12-24 sedinte). Cu o sedinta pe saptamana poate dura 3-6 luni.

In hipnoza ericksoniana, numarul sedintelor poate fi mai mic (in functie de potentialul, problema, obiectivul, istoria personala a clientului, trasaturile lui de personalitate : normale, accentuate, mai mult sau mai putin patologice). In plus, orice sedinta poate fi repetata de cate ori doriti. Pana cand? Pana cand obtineti efectul dorit, continuand sa lucrati apoi singuri cu tehnicile  invatate (autohipnoza), oricand doriti sa va simtiti bine.

Numarul sesiunilor poate fi redus la 12 (2 sesiuni de pregatire +10 sesiuni de hipnoterapie). La acestea se adauga o sesiune Antrenamentul autogen Schultz.
Lucrandu-se intensiv (sedinte + lucrul individual cu tehnicile sau /si cu videoclipurile, intre sedinte + sedintele repetate, la cerere, in cadrul cabinetului), durata hipnoterapiei poate fi mai scurta (aprox. 3 luni).

 


Orice psihoterapie efectuata in transa are efecte mult mai puternice. Astfel numarul sedintelor si durata psihoterapiei se scurteaza foarte mult. In plus, invatati sa faceti autohipnoza si puteti continua sa lucrati singuri pentru a continua schimbarile pozitive aparute si pentru a le stabiliza.

Desigur, cei care doresc, pot sa faca terapia completa (24 sesiuni).

Important este sa initiem schimbarea (clientul sa faca primul pas spre obiectiv), intrucat toti clientii invata sa faca foarte bine autohipnoza si pot continua sa lucreze singuri, daca doresc asta. Sau nu. Unii pot sa aleaga sa nu faca nimic.

Libertatea de a alege vine cu responsabilitatea: suportam consecintele actiunilor sau inactiunilor noastre.

Desigur, transele facute la cabinet sunt mult mai complexe, mai interesante si mai profunde.

Fiecare transa are o structura a ei (alte scenarii psihoterapeutice), nimic nu se repeta si informatiille care vin din subconstient sunt mult mai interesante, utile, eficiente.

Sedintele sunt complexe si, dupa transa a 3-a, structura sedintelor devine foarte, foarte complexa. Invatati foarte multe tehnici pe care le puteti practica si singuri, ori de cate ori doriti sa va eliberati de stres si sa va simtiti bine.

 

Terapia are urmatoarea structura:

 

Ciclul I al hipnopsihoterapiei -13 sesiuni:

- 2 sesiuni de pregatire;

- 10 sesiuni de hipnoterapie;

-o sesiune antrenamentul autogen Schultz.(intre transa 5 si transa 6).

 

Ciclul II - pentru dezvoltare si optimizare personala -13 sesiuni:

- 2 sesiuni de baza;

-11 sesiuni de terapie, complexe, grupate in 3 module principale:

”Iubire” (4 sesiuni);

”Bani” (3 sesiuni),

”Sanatate" (4 sesiuni),

 

 

Exista si 4 module optionale:

"Durere",

"Echilibrare energetica",

"Iertare",

"Evolutie spirituala".

 

Terapia cu care lucram noi are 100 de sedinte de 45 de minute.Toate aceste sedinte au fost inregistrate, cu ani in urma. Dintre acestea, cateva sedinte au fost facute videoclip-uri de psih.Adrian Victor Gavrilov si pe unele le-am postat pe you tube. Aceste videoclip-uri nu sunt sedintele din cabinet.Sedintele sunt mult mai complexe. Doar in 3 videoclip-uri exista cateva scenarii (scurte) pe care le folosim si in cabinet. Nu le-am inlocuit  pentru ca sunt foarte bune.

 

Schimbari importante este posibil sa apara si dupa cateva  sesiuni de terapie. Unii clienti se simt mai bine si dupa relaxarile din prima sedinta pregatire.


Cei care au facut deja 2-3  sesiuni de hipnoterapie, pot continua cu 4 sedinte de antrenament autogen Schultz (efectuate in transa hipnotica), reusind sa invete aceasta tehnica doar in 4 sedinte (initiere, fixare, stabilizare, trairea tehnicii din plin).


In cazul in care cineva doreste sa repete o sedinta, fie pentru ca s-a simtit deosebit de bine sau pentru ca vrea informatii in plus de la propriul lui subconstient, o poate repeta de cate ori doreste.

Apoi se revine la programul psihoterapeutic de baza.
Repetitiile au rol de intarire si stabilizare a efectelor.

De aceea este atat de important sa repetati, intre sedinte, tehnicile invatate sau/si sa lucrati cu videoclipurile postate de noi pe you tube.

Altfel, efectele terapiei se diminueaza, pe parcursul unei saptamani, si pot sa dispara dupa o pauza mai mare de o saptamana... si atunci  pot sa reapara simptomele. Conteza foarte mult si schimbarile pe care persoana le face in viata ei ; daca nu schimba nimic, inseamna ca face aceleasi lucruri pe care le facea si inainte. Si obtine un disconfort din ce in ce mai mare. Disconfortul este un semnal dat persoanei, de subconstientul ei, ca trebuie sa schimbe ceva. Obtine altceva doar daca face altceva...


Puteti modifica, daca doriti:

- tipul de terapie : tehnici de relaxare cu imagerie dirijata; hipnoza ericksoniana; hipno-psihoterapie clasica si moderna; antrenament autogen Schultz.

- durata : sedinte de 45 min.; sesiuni complete de 90 min./ 2 sed..

- frecventa sedintelor : 1- 3 sedinte/saptamana; sau chiar o sedinta la10-20 zile (in acest caz este necesar sa repetati individual, intre sedinte, tehnicile invatate si/sau sa lucrati  cu ajutorul videoclipurilor - pentru a mentine efectele terapiei).

 

Si desigur va puteti opri in orice moment.

Sau puteti lua o pauza pentru a repeta tehnicile de relaxare si eliminare a disconfortului, invatate, revenind apoi pentru a continua cu oricare dintre tipurile de terapii pe care o simtiti ca vi se potriveste mai bine.
Numarul minim de sedinte recomandabil:  13 sedinte (ciclul I + AT Schultz.)

 

Conteaza foarte mult cat de mare este butoiul plin cu negativitate (emotii negative provocate de stres). Turnand un pahar cu apa curata (sugestii pozitive, scenarii psihoterapeutice), intr-un butoi plin cu "mizerie dezgustatoare" (William Hewitt), este de asteptat sa iasa la suprafata "mizeria" (stresul, uneori unele simptome se accentueaza la un moment dat).Cate pahare turnam? Cat dureaza? Ce facem dupa ce apa s-a limpezit? Depinde de fiecare caz in parte.

"Spargerea buboiului" emotional, curatarea, vindecarea depind de ceea ce are fiecare in interiorul lui (istorie, potential, resurse) si de implicarea pe parcursul terapiei, de cat de intensa este motivatia persoanei, de capacitatea de invatare, de coeficientul de inteligenta (IQ, EQ) al fiecarui client... dupa principiul "cu cat ai mai mult, cu atat obtii mai mult" sau "tot aluia care are, i se da".

Dar rabdarea si perseverenta pot ajuta orice om care este incadrat, cat de cat, in domeniul normalului, ca nivel mental, sa-si atinga obiectivele pe care le doreste din tot sufletul. Desigur, cu conditia sa fie realiste, adica sa nu fie "cai verzi pe pereti", si daca face efortul necesar.


Cei care doresc, pot sa faca si ciclul 2 al hipnoterapiei (pentru avansati).

Acesta are :

- doua transe de baza,

- trei module principale: ”Sanatate”, ”Bani”, ”Iubire”,

Exista si patru module optionale: “Durere”, "Iertare", Echilibrare energetica” si “Evolutie spirituala”.

 

Aceste module pot fi facute cu pauza intre ele si cu accent pe modulul care prezinta cel mai mare interes pentru dv.

Numarul de transe din cadrul unui modul poate varia (intre 1- 5), in functie de importanta  acestuia pentru dv..
La modul general se fac 2-4 transe in cazul modulelor “Sanatate “, trei transe in modulul ”Bani/succes/prosperitate” si 4 transe in cazul modulului “Iubire”.


Ora sedintelor este bine, daca se poate, sa se pastreze aceeasi, deoarece creierul se obisnuieste cu ea.


Indiferent de varianta aleasa, se ajunge, in final, la acelasi rezultat : stare de bine, liniste, calm, energie, clarificarea obiectivelor de viata, eliminarea efectelor nocive ale stresului, eliberarea de dependente, recuperarea puterii personale, regasirea de sine, atingerea obiectivului stabilit de clientul insusi, la inceputul terapiei. Numarul de sedinte, pentru rezolvarea problemei, este diferit, insa va puteti opri, desigur, oricand doriti. "Trebuie" si "este obligatoriu" nu exista in terapia liberului arbitru, hipnopsihoterapia ericksoniana.

Daca tipul de terapie ales este mai simplu, mai scurt ca durata si cu o frecventa a sedintelor mai mica (o sedinta la 1-3 saptamani), probabil vor fi necesare mai multe sedinte.
Insa, de multe ori, oamenii se  simt surprinzator de bine, chiar si  dupa prima sedinta.

Urmeaza fixarea si stabilizarea efectelor (a starii pozitive de spirit ) si invatarea tehnicilor pentru a le practica autonom.

Repetitia prin autohipnoza va ajuta sa fixati si sa stabilizati efectele pozitive ale terapiei, astfel incat sa continuati sa va eliberati de stresul cotidian inerent si sa mentineti efectele pozitive.


Uneori, intre sedinte, de obicei la inceput (pana in sesiunea nr. 7), este posibil sa apara unele disconforturi fizice sau/si emotionale.

Este posibil ca anumite simptome sa se amplifice pentru a se descarca (criza "de vindecare” sau "de reglementare") Cum se spune: “daca vrei sa bei altceva, goleste mai intai paharul.”

Dupa aceasta descarcare, urmeaza o mare usurare si efectele pozitive ale terapiei se amplifica.

Este foarte importanta aceasta “spargere a buboiului", curatarea lui, pentru a incepe cu adevarat vindecarea.


Dar nu toti oamenii au astfel de probleme emotionale.

In acest caz, mersul terapiei este lin, placut, interesant, foarte energizant.


Psihoterapie de grup, in hipnoza (relaxare profunda)


La cerere, se pot organiza, in cadru privat, grupuri de 2-3 persoane.

In grupurile mari (20-25 persoane), o sesiune dureaza 3 ore.

Scenariile psihoterapeuce folosite sunt cele din hipnoza ericksoniana.


Este necesar sa aveti la dumneavoastra cartea de identitate,pentru a va putea inregistra.


Pentru cei care vin doar un weekend in Constanta, este posibil ca, in trei-patru sesiuni, sa invete tehnica de autohipnoza si sa se echilibreze emotional, eliberandu-se, atat cat este posibil, de emotiile negative produse de stres.

In principiu,  un lucru se poate invata si intr-o singura sedinta, insa de obicei este necesara repetitia.
Pentru a fixa si a stabiliza o achizitie (o deprindere, un program mental ), numarul de repetitii conteaza tot atat de mult cat conteaza motivatia (dorinta de a schimba ceva pentru a obtine altceva) cat si potentialul (inteligenta, aptitudini, experienta, perseverenta) cu care venim in terapie.


CONCLUZII


“Cui are….i se va da ”  si mai mult!


De regula, cei care vin la hipnoterapie, au abilitati dezvoltate de a trai transa hipnotica. Aceste abilitati se pot dezvolta si mai mult.

De foarte multe ori, ei intra in transa profunda chiar din prima sedinta.

Indicatori de transa: reactii ideosenzoriale, distorsiunea timpului, amnezie posthipnotica.


“Cui n-are … ”


In cazul (extrem de rar) in care clientul nu ar reactiona, in timpul exercitiilor de imaginatie :

- nu se poate concentra asupra cuvintelor,

- nu se poate relaxa deloc,

- nu-si poate imagina nimic,

- nu se poate transpune in situatie in niciun fel,

- nu simte nicio senzatie in corpul lui...

 

Inseamna ca aceasta terapie, in hipnoza, nu este potrivita pentru el.

Poate sa mearga la consiliere psihologica sau la orice tip de psihoterapie care nu implica transa hipnotica … ci se desfasoara, predominant, in stare de veghe si prin dialog.

Sau are nevoie de un tratament medicamentos, prescris, desigur, de un medic, neuropsihiatru, de cele mai multe ori.

 

Totusi nu a pierdut chiar totul.

A pierdut doar oportunitatea de a beneficia de acest minunat instrument: transa hipnotica si de acest tip, foarte puternic si rapid, de terapie: in hipnoza!

O astfel de persoana poate sa beneficieze, daca are o minima deschidere la experienta, de efectele pozitive ale exercitiilor de relaxare cu imagerie dirijata din cadrul sedintelor de pregatire, exercitii pe care poate sa le repete singur pana cand obtine efecte.

Starea de relaxare este insotita intotdeauna de o stare de bine… liniste … calm … energie … placere … confort .

 

Relaxarea se poate aprofunda prin invatare, prin exersare, de aceea mai exista o optiune, pentru cei carora le este dificil sa se relaxeze sau vizualizeaza mai putin decat si-ar dori :

 

ANTRENAMENTUL AUTOGEN, tehnica de relaxare conceputa de psihiatrul german   I.H.SCHULTZ.

 

Cu ajutorul acestei tehnici, pot invata sa se relaxeze din ce in ce mai mult cu fiecare sedinta, pana cand vor ajunge la o relaxare suficient de profunda incat sa poata continua cu sedinte de hipnoterapie, de orice tip doresc:

- tehnici de relaxare cu imagerie dirijata;

- hipnoterapie ericksoniana;

- hipnoza clinica, clasica si moderna (hipno-psihoterapie); 

 

Pot, de asemenea, sa ramana la antrenamentul autogen, pentru ca  efectele lui sunt foarte puternice, este extrem de echilibrant (fizic, emotional, mental) si pot sa lucreze cu el, ei insisi, invatand tehnica, foarte usor, pentru ca, in aceasta tehnica, se porneste de la senzatii (greutate, caldura) pe care orice om le simte, in mod natural, atunci cand este profund relaxat.

Accentul se pune pe senzatii, nu li se solicita in mod deosebit imaginatia.


Toti ne-am nascut cu capacitatea de a ne relaxa pentru a ne elibara de stres si pentru a ne simti mai bine, mai echilibrati, mai armoniosi.

Din cauza stresului cotidian si a situatiilor psihotraumatizante, pauzele pentru relaxare s-au scurtat si aceasta abilitate, de a ne relaxa, s-a diminuat. Si asa au aparut bolile psihosomatice (boli provocate de stres, de factori psihotraumatizanti).
Insa orice lucru pe care l-am stiut candva, il putem reactualiza si chiar dezvolta. Si asta face antrenamentul autogen Schultz., ne ajuta sa ne relaxam cat mai profund, intr-un timp cat mai scurt (5-10 minute, dupa ce am invatat tehnica).

 

"Nimic de facut… doar ascultati si va relaxati…. imaginati-va ca v-ati retras undeva ca sa va odihniti, ca sa dormiti o perioada …"

  

AT-Schultz e usor… si se invata foarte repede… 6-12 sedinte, in hipnoterapie (realizat in transa hipnotica)..

Altfel, pornind de la starea de veghe obisnuita, in psihoterapie, invatarea antrenamentului autogen Schultz, poate dura 5-6 luni, cu 2-3 sedinte pe saptamana.


Atata timp cat putem visa cu ochii deschisi (reveria ),

cat ne putem inchipui lucrurile pe care le citim undeva,

cat putem relaxa voluntar muschii striati,

cat putem modifica respiratia, astfel incat sa respiram rar si abdominal ...

putem si sa intram in transa.

 

Oricine poate invata, daca doreste, sa aprofundeze transa in care intra, in fiecare zi, de nenumarate ori.

In hipnoterapie, invatam sa aprofundam transa (relaxarea) si sa folosim aceasta stare pentru a rezolva ceea ce avem de rezolvat, cu ajutorul mintii noastre subconstiente (forta noastra interioara, "ingerul nostru pazitor", "duhul fermecat", inteligenta interioara, intuitia noasta, intelepciunea profunda  "imaginatia noastra", "emisfera dreapta") .


In toate cazurile, experienta transei hipnotice (a relaxarii profunde), a intalnirii cu sufletul nostru, este interesanta, fascinanta si greu de verbalizat .
Experienta transei este ca si in cazul invatarii inotului, cand abia dupa ce intram in apa, stim despre ce este vorba.
Si cat de bine ne putem simti, liberi, inotand in universul interior.
Unii o simt ca pe o plutire extrem de placuta.


”LOCUL TAU SPECIAL”


"Hipnoza reprezinta tratamentul primordial pentru minte si trup, iar dumneavoastra sunteti invitat sa trageti cu ochiul in cabinetul meu si sa observati cum se desfasoara sedintele reale de hipnoza.
Hipnoza reprezinta o tehnica nemaipomenita, insa, in ciuda avantajelor ei, este teribil de putin folosita.

Am scris acest articol pentru ca dumneavoastra sa stiti despre ce este vorba si sa realizati ca hipnoza nu este, in mod necesar, ceea ce vedeti la televizor sau in filme.

 

Dumneavoastra puteti folosi hipnoza pentru a va imbunatati viata.


V-ati inrosit vreodata, atunci cand cineva a spus un lucru de care v-ati simtit jenat ?

Ati inceput vreodata sa tremurati, atunci cand ati aflat niste vesti ingrozitoare ?

Ce se intampla in organismul dumneavoastra, atunci cand va ganditi la o persoana de care va simtiti atras?

Da, corpul dumneavoastra sufera schimbari – se inroseste, tremura, transpire – fara permisiunea dumneavoastra, fara ca dumneavoastra sa doriti sa reactionati.

Corpul dumneavoastra reactioneaza atat la cuvinte, cat si la ganduri.


Cuvintele potrivite, rostite la momentul potrivit, va ajuta mintea sa controleze corpul.

Hipnoza foloseste puterea cuvintelor pentru a face o schimbare.

Puteti schimba un obicei, un comportament, o atitudine sau un simptom fizic.

De-a lungul experientei hipnotice, dumneavoastra detineti controlul; dumneavoastra sunteti cel care ia deciziile


Hipnoza = o stare de relaxare cu concentrarea atentiei spre interior si detasarea de exterior. Ni se intampla tuturor, tineri sau varstnici, in viata de zi cu zi sau in ocazii special.

Este acea stare in care sunteti complet absorbit si atat de atent la ceea ce vedeti in minte, incat lucrurile care se intampla in jurul dumneavoastra nu mai au importanta.

Hipnoza va confera o stare de bine si va ajuta sa va reduceti temerile, anxietatile si durerea, sa eliminati comportamentele nedorite si sa va impliniti scopul propus.

Hipnoza va ajuta sa acceptati stresul societatii moderne mult mai usor."

Roberta Temes- "Hipnoza"


“Meditatia ne ajuta sa ne trezim din aceasta somnolenta caracterizata de automatisme si inconstienta,
fapt care ne permite sa ne traim viata avand acces la toate posibilitatile noastre,
constiente si inconstiente.”


"Transa este calea de acces la resursele inconstiente."
prof.univ.dr.Ion Dafinoiu


“Hipnoza acceseaza resursele din inconstientul nostru.”
prof.univ.dr.Irina Holdevici

“Asezati-va intr-o pozitie confortabila… Inchideti ochii si ascultati doar la vocea mea… veti auzi vocea mea suprapusa peste un fond muzical… veti auzi vocea mea foarte clar… tot timpul… si fara efort… iar fondul muzical… il veti auzi… atat cat va ajuta… si cat va face placere… Respirati lent… rar… si calm… Nu va fortati la nimic… Relaxare inseamna lasare… Totul decurge de la sine… Si va invit acum sa va imaginati…”

 

https://terapie-in-hipnoza.ro/microprograme

 

 

 

"Hipnoza pentru eliberarea de endorfine" :

 

  

 

"Hipnoza pentru eliberare de stres":

 

 

Hipnoza ericksoniana- regresie de varsta (Ion Dafinoiu - "Hipnoza clinica"):

 

Regresia de varsta este realizata dupa scenariul din cartea “Hipnoza clinica.Tehnici de inductie. Strategii terapeutice.” a prof. univ. dr. Ion Dafinoiu si psih. psihoterapeut Jeno-Laszlo Vargha.

Si aceasta sesiune este, ca de obicei, o combinatie de scenarii care apartin mai multor specialisti, ai lumii, din domeniul hipnopsihoterapiei (asigurandu-se incurajarea catharsisului, gestionarea lui, dar cuprinde si alte tehnici foarte necesare). Este adaptata, desigur, pentru persoana cu care lucram in acel moment. Repetata, este posibil sa aduca, la suprafata constiintei, mereu alte amintiri traumatice de la diferite varste ... Este bine sa notati, dupa regresie, orice v-ati amintit.

 

"Multi oameni realizeaza o descarcare emotionala datorita retrairii traumei, fapt ce le produce o anumita usurare, precum si o ameliorare a simptomelor, desi vindecarea completa nu are loc.. Pentru ca aceasta strategie sa dea roade, este necesara aplicarea unor metode aditionale, cum ar fi restructurarea cognitiva si sugestiile hipnotice de vindecare, maturizare, refacere si depasire a traumelor trecutului."

Irina Holdevici - "Hipnoza clinica" (pg. 367) "Hipnoza acceseaza resursele din inconstientul nostru."

 

Atentie!

Recomandam sa lucrati mai intai cu celelalte videclipuri ale noastre pentru a va elibera de stres si a avea o stare cat mai buna, un echilibru suficient de bun pe toate planurile, fizic, mental, emotional, spiritual, astfel incat sa puteti profita, de aceasta experienta a regresiei, in conditii cat mai bune si sa va bucurati, apoi, de ea.Cand pregatirea nu este buna, catharsisul poate fi , uneori, prea dramatic… Recomandam precautie in utilizarea acestei transe. Pentru cei care vin in terapie, cel mai bun moment pentru aceasta regresie este dupa ce fac regresia cu noi (transa a 6-a), in cabinet. Atunci consideram ca sunt suficient de pregatiti, din mai multe puncte de vedere. In cabinet folosim alt scenariu pentru regresie.

 

Ultimele recomandări de la pacienți:

14-09-2016
Mariana, 49 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Terapia prin hipnoza pe care am urmat-o cu d-na Boghianu a fost solutia salvatoare in momentul cel mai greu din viata mea .Am inceput terapia cu dumneaei si cu fiecare sedinta imi regaseam usor locul pe orbita.A fost un “restart” pentru mine acea terapie.Nu voi putea uita niciodata,ultima sedinta,care a fost stabilita,cred,la un alt nivel,mult mai inalt si mi-a confirmat faptul ca Universul lucreaza prin oameni. De atunci viata mea este cu totul alta,cu mult diferita fata de ce era. Recomand cu incredere terapia prin hipnoza ori de cate ori simtiti ca nu puteti gasi raspuns la ceea ce va framanta,asfel veti gasi soltutia lucrand cu subconstientul prin intermediul hipnozei…esential pentru a gasi echilibrul si calea,dupa parerea mea. Ii multumesc d-nei Boghianu,un profesionist adevarat ,care se face “vinovata” pentru faptul ca am renascut si vad esentialul din viata.

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare