Ora de Vis - program audio - 13 sesiuni de hipnoterapie .
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

De cate sedinte am nevoie?

De cate sedinte am nevoie?
Autor: Nicoleta Boghianu

 "Quiet the mind and the soul will speak."

https://www.terapie-in-hipnoza.ro/articole-proprii/test-de-receptivitate-la-hipnoza/7207

 

"Esti liber sa-ti exprimi dimensiunea constiintei la intamplare, prin invataturi sau la vointa.
Nu iti este insa permis sa refuzi sa exprimi viata."
Richard Bach

 

Puteti opta pentru:

-  hipno-psihoterapie, in cazul unui disconfort mai intens, simptome, obiceiuri nocive, etc.Sedintele pot fi de 45 min. (varianta medie) sau sesiuni complete de 90 min.  (varianta maxima).

- dezvoltare personala prin tehnici de relaxare cu imagerie dirijata sau/si antrenament autogen Schultz (sedinte de 45 min "varianta minima").

Daca alegeti dezvoltarea personala, se poate face o testare psihologica pentru evidentierea unor aspecte ale personalitatii dumneavoastre. Rezultatul examinarii psihologice il primiti in urmatoarea sedinta.

Confidentialitatea demersului psihologic este total asigurata, conform legii.

 

 Primul ciclu al terapiei conţine urmatoarele  13 şedinţe ("sesiuni"): 

  • 2 sesiuni de pregătire.
  • 10 sesiuni de hipnoterapie.
  • o sesiune Antrenamentul autogen Schultz.
  • Vă puteţi opri în orice moment doriţi, desigur, insa este bine  sa aveti in vedere ca sedintele sunt din ce in ce mai complexe si primiti, cu fiecare sedinta, din ce in ce mai multe lucruri care va sunt absolut necesare pentru a rezolva ceea ce aveti de rezolvat si a obtine ceea ce doriti.
  • Exista  anumite momente care  sunt mai recomandabile daca doriti, totusi, sa faceti doar un numar mic de sedinte, pentru că reuşiţi, deja, să obţineţi unele beneficii.

Vă puteţi opri – desi nu as recomanda acest lucru :

 

  • după transa 1 ("de explorare"), pentru că aţi învăţat, cât de cât, să intraţi în transă, v-aţi obişnuit cu procedura de lucru şi v-aţi eliberat puţin de stres. Puteţi continua terapia cu ajutorul videoclipurilor (15 videoclipuri) postate pe pagina cabinetului: 
  • https://terapie-in-hipnoza.ro/microprograme

Atentie: videoclipurile de pe site Nu sunt sedintele din cabinet! Terapia din cabinet este mult mai complexa si contine foarte multe lucruri in plus! 

 

"Sugesto-terapie-Rugaciune de vindecare":

 

 

  •  după transa 3, pentru că aţi învăţat foarte bine să intraţi în transă (iniţiere, fixare, stabilizare), s-au dat deja prescripţii pentru subconştient ca să rezolve o anumită situaţie, vă simţiţi deja ceva mai bine, aveţi acces la cele două vidoclipuri centrate pe obţinerea unei relaxări cât mai eficiente: "Relaxare Jacobson" şi "Relaxare totală", şi puteţi să continuaţi terapia cu ajutorul videoclipurilor  postate pe pagina cabinetului.
  • "Relaxare Jacobson": 

 

 

"Relaxare totală":

 

  • după transa 5, pentru că aţi ales deja, propria dv. tehnica de autohipnoză, pe care am fixat-o şi am stabilizat-o şi puteţi face, din acest moment, autohipnoză.
  • "Hipnoza pentru eliberarea de stres":

 

 

 *dupa AT-Schultz va puteti opri, de asemenea.

Se introduce, intre transa 5 si transa 6, celebra tehnica a psihiatrului neamt I.H.Schultz, "antrenamentul autogen", pe care o puteţi învăţa într-o singură şedinţă ("sesiune").

In felul acesta se inchide ciclul (cercul) relaxarii:

- de la minte la corp (hipnoza ericksoniana)

- si de la corp la minte ("autodecontractare concentrativa"- "relaxarea autogena" sau relaxarea Schultz).

 

"Antrenamentul autogen Schultz":

 

 

Hipnoza ericksoniana - regresie de varsta (Ion Dafinoiu - "Hipnoza clinica"):

Regresia de varsta este realizata dupa scenariul din cartea "Hipnoza clinica.Tehnici de inductie. Strategii terapeutice." a prof. univ. dr. Ion Dafinoiu si psih. psihoterapeut Jeno-Laszlo Vargha.

Si aceasta sesiune este, ca de obicei, o combinatie de scenarii care apartin mai multor specialisti, ai lumii, din domeniul hipnopsihoterapiei (asigurandu-se incurajarea catharsisului, gestionarea lui, dar cuprinde si alte tehnici foarte necesare). Este adaptata, desigur, pentru persoana cu care lucram in acel moment. Repetata, este posibil sa aduca, la suprafata constiintei, mereu alte amintiri traumatice de la diferite varste ... Este bine sa notati, dupa regresie, orice v-ati amintit.

 

"Multi oameni realizeaza o descarcare emotionala datorita retrairii traumei, fapt ce le produce o anumita usurare, precum si o ameliorare a simptomelor, desi vindecarea completa nu are loc.. Pentru ca aceasta strategie sa dea roade, este necesara aplicarea unor metode aditionale, cum ar fi restructurarea cognitiva si sugestiile hipnotice de vindecare, maturizare, refacere si depasire a traumelor trecutului."

Irina Holdevici - "Hipnoza clinica" (pg. 367)

"Hipnoza acceseaza resursele din inconstientul nostru."

 

Atentie!

Recomandam sa lucrati mai intai cu celelalte videclipuri ale noastre pentru a va elibera de stres si a avea o stare cat mai buna, un echilibru suficient de bun pe toate planurile, fizic, mental, emotional, spiritual, astfel incat sa puteti profita, de aceasta experienta a regresiei, in conditii cat mai bune si sa va bucurati, apoi, de ea.Cand pregatirea nu este buna, catharsisul poate fi, uneori, prea dramatic... Recomandam precautie in utilizarea acestei transe. Pentru cei care vin in terapie, cel mai bun moment pentru aceasta regresie este dupa ce fac regresia cu noi (transa a 6-a), in cabinet. Atunci consideram ca sunt suficient de pregatiti, din mai multe puncte de vedere. In cabinet folosim alt  scenariu pentru regresie.

 

 

  • după transa 7, vă puteţi, de asemenea, opri, pentru că aţi obţinut deja, un echilibru emoţional destul de bun, aţi închis "uşa trecutului" şi aţi deschis uşa unui viitor pe care îl doriţi din tot sufletul. Aici se încheie cele 7 transe (+AT Schultz) pentru obţinerea echilibrului fizic, emoţional, mental, spiritual. În mod normal, în acest moment starea dv. de spirit ar trebui să fie mult schimbată în bine, mai ales daca intre sedinte ati practicat cele aprox. 25 - 40 de tehnici invatate in cursul sedintelor de hipnoterapie.
  • "Hipnoza pentru eliberarea de endorfine":

 

după transa 10, vă puteţi opri, de asemenea, pentru că ultimele trei transe (T8, T9, T10) sunt  pentru  a simţi plăcerea de a trăi, clarificarea obiectivelor de viaţă şi o tehnică de sondare a minţii supraconstiente ("înţelepciune interioară", "inteligenta interioară", "sine superior" – alegeţi orice sintagmă doriţi)..

  • Învăţaţi să puneţi întrebări, în transă, şi să primiţi răspunsuri de la "intuiţia" dv.
  •  "Quiet the mind and the soul will speak."

Meditatie ghidata: exercitiu miraculos pentru iertare":

 

 

Aceasta este, totodata, si ordinea in care este cel mai bine sa lucrati cu videoclipurile postate pe you tube, in timpul terapiei.

 

"Perechea ta in viitor- psihoterapie hipnotica":

 

"Respiraţie uşoară":

 

 

Sedintele sunt din ce in ce mai complexe si cuprind obiective din ce in ce mai importante pentru atingerea sucesului.

Cheia succesului este organizarea si perseverenta, actiunea, lucrul individual.

Daca asteptati ... sa se schimbe lumea, Universul, pentru ca dv. sa obtineti ceea ce vreti astfel incat sa fiti fericiti, puteti sa fiti siguri ca veti astepta pana la sfarsitul zilelor dv. : acest lucru nu se va intampla.

Schimbarile vin odata cu schimbarile pe care noi le aducem in viata noastra.

Actiunea este esentiala.

Primul pas si ultimul pas sunt cei mai importanti pasi.

"Daca de un obiectiv te despart zece  pasi si ai facut noua, ai pierdut." 

 

Cele mai frumoase si importante transe pentru eliminarea simptomelor si pentru atingerea obiectivelor sunt sesiunile de terapie nr.  7-10.

Ele incheie ceea ce este de incheiat si aduc ceea ce va este necesar ca sa va transformati visele in realitate.

Ele se bazeaza, in mod esential, pe tot ce ati obtinut in primele 6 sesiuni de terapie (+ AT-Schultz).

 

Videoclipurile postate de noi pe you tube sunt bune, cu atat mai mult cu cat sunt realizate  "live", insa sunt departe de ceea ce se intampla face-to-face, in cabinet.

Primiti atat de multe informatii incat va va fi dv. insiva greu sa le verbalizati, iar experientele pe care le veti trai in transa sunt uimitor de clare, precise, specifice.

Sunt exact ceea ce aveati nevoie in acel moment al vietii dv. Nimic nu este intamplator...

Acestea sunt daruri de la propriul dv.subconstient...

Caruia si noi (terapeutii) ii suntem recunoscatori!

 

Ciclul 1 al terapiei este ca o fundatie foarte solida pe care se poate construi orice.

 

Si urmeaza “Ciclul 2″, care se ocupa de relatii, in toate planurile:fizic, familial, cuplu, profesional, social.

Are tot 13 sedinte:

-2 sesiuni de baza;

-3 module principale:

"Iubire" (4 sesiuni),

"Bani" (3 sesiuni).

"Sanatate" (4 sesiuni).

 

Ciclul 2 are si 4 module optionale:

"Durere",

"Iertare",

"Echilibrare energetica",

"Evolutie spirituala". 

 

O modalitatea de lucru cu videoclipurile:


- anuntati ca vreti sa faceti relaxare, ca sa nu stati cu gandul ca intra cineva in camera.
- va creati conditii de confort in camera unde vreti sa lucrati, eliminati factorii perturbatori atat cat se poate (zgomot, lumina, temperatura sa fie potrivita),
- imbracaminte lejera. 
- pozitie confortabila (decubit dorsal).
- inchideti ochii, cu dorinta de a intra in transa, respirati de trei ori adanc, lent, rar si calm, abdominal, si folositi oricare din tehnicile de relaxare invatate, apoi, dupa transa 5, folositi si propria dv. tehnica de autohipnoza, relaxandu-va pana la acel nivel care este cel mai potrivit pentru dv. in acel moment (oricare ar fi el).
- porniti inregistrarea (videoclipul) si permiteti-va sa traiti acea experienta, asa cum vine ea, de la sine...fara niciun efort.

 

Repetati fiecare videoclip de trei ori, de obicei in zile diferite (initiere, fixare, stabilizare).


Nu va straduiti sa retineti ceva, fiti curiosi, inchipuiti-va tot ce auziti si observati ce simtiti in corpul dv...senzatii, emotii, imagini...

 

Apoi, a patra oara, va asezati la birou, dati drumul la videoclip, faceti imaginea mare si cu ochii deschisi si in stare de veghe (trezie), ascultati-l cu atentie.
Puteti chiar si sa va notati (pe scurt) unele actiuni intreprinse in imaginatia dv. (pasii din scenarii).

Si, atunci cand sunteti dispusi, repetati actiunile de dinainte, traind toate acele experiente de data aceasta fara a asculta videoclipul, din memorie.
Un videoclip de 50 minute il puteti practica in doar 10 minute, efectele obtinute dupa autohipnoza fiind la fel de bune.
Unii reusesc sa faca totul foarte bine din prima incercare, dar asta se intampla mai rar, de obicei repetitia este binevenita. 
Multi intra in relaxare profunda si nu-si mai amintesc mare lucru, dar, dupa exercitiul de autohipnoza intotdeauna se simt cu mult mai bine. 


Cu timpul veti invata sa reglati nivelul de transa astfel incat sa mergeti pana unde doriti si, daca doriti, sa va si amintiti ceea ce ati experimentat.
Poate fi extrem de interesant!

 

Apoi treceti la urmatorul videoclip, procedand la fel si cu el.

 

Centrati-va, in primul rand, pe obtinerea unei relaxari cat mai profunde.
Restul vine de la sine.

 

Alte modalitati de lucru cu videoclipurile sunt cele descrise in pagina :
https://terapie-in-hipnoza.ro/microprograme

 

Fond muzical  pentru lucrul individual cu tehnicile si pentru terapia online:

Frederic Delarue - A Healing Gift to Humanity

 

In cazul in care doriti sa faceti terapia doar pentru a va elibera de stres, pentru a va simti foarte bine, linistiti, calmi, energizati, si pentru a invata tehnicile de autohipnoza, sedintele de 50 min. ("varianta minima"), sunt suficiente.

Dar experienta traita in transa se reduce, desigur, si ea... Cum doriti dv....

Daca exista si o problema mai particulara, sunt mai indicate sedintele complete, de 90 min. Si cel  mai mult, recomandam sedintele (sesiunile) de doua ore!

 

Numar sesiuni:

ciclul I: 5-13 sesiuni; 

ciclul II: 5-13 sesiuni;

 

Terapia cu care lucram noi are 100 de sedinte de 45 de minute.Toate aceste sedinte au fost inregistrate, cu mai multi ani in urma. Din cele 100 inregistrari,14 sedinte au fost facute videoclip-uri, de psih.Adrian Victor Gavrilov si le-am postat pe you tube.

 

Frecventa: 1-3 sedinte/saptamana. Se poate si mai rar dar, dupa o pauza mai mare de o saptamana, se diminueaza mult efectele daca nu lucrati singuri cu tehnicile invatate in timpul sedintelor, sau/si cu videoclipurile postate de noi pe you tube.

 

Puteti repeta, in cadrul cabinetului, orice sedinta doriti dv., de cate ori doriti. Repetitiile au rol de fixare si stabilizare, consolidare (mentinere) si chiar amplificare a efectelor pozitive ale sugesto-terapiei.

Repetitiile se fac pana cand obtineti efectul dorit si, de asemenea, ori de cate ori, facand o pauza prea mare (nu ati lucrat nici macar 5 minute pe zi), simptomele reapar. 

 

Cercetarile au aratat ca un lucru foarte important, atunci cand oamenii fac autohipnoza, este sa faca autohipnoza macar 5 minute, in fiecare zi, la un timp stabilit dinainte de ei insisi, numit "timpul pentru hipnoza". In acel moment au practic o intalnire cu ei insisi, si este probabil cea mai importanta intalnire din acea zi. Hipnoza este un raspuns  conditionat: cu cat o faci mai des, cu atat o faci mai bine. Si cu cat o faci mai bine, cu atat efectele sunt mai puternice, apar mai rapid si devine mai utila si doresti s-o faci mai des ..si devii tot mai bun la ea... si este si mai utila, si  mai eficienta. Si astfel intri intr-un ciclu extrem de benefic. Si orice om merita macar 5 minute, zilnic, din timpul lui  pentru el insusi. Folositi-l pentru a face autohipnoza si a va bucura de ea, astfel incat sa fiti sanatosi, sa va eliberati de stresul cotidian, inerent, sa aveti o stare de spirit foarte buna.

 

In mod ideal, experienta dintr-un videoclip de 40-60 minute, poate fi repetata in 5 -10 minute (fara videoclip). Scopul nu este sa stam cat mai mult timp in transa ci sa obtinem aceleasi efecte pozitive intr-un timp cat mai scurt, singuri, fara vedoclip si apoi sa ne traim din plin viata. Autohipnoza, invatata si practicata, ne ajuta sa fim independenti de terapeut, de videoclipuri, astfel incat  sa ne simtim bine oricand dorim noi.

 

Nu este suficient sa avem un instrument foarte bun, daca nu il folosim e … ca si cum l-am pune intr-un depozit si am uita de el! Este foarte important lucrul cu tehnicile, intre sedintele de terapie,  pentru a le invata (fixare, consolidare, trairea tehnicii din plin) si a  le practica apoi ori de cate ori aveti nevoie. De asemenea, puteti repeta orice sesiune, pe parcursul terapiei de baza, de cate ori doriti.
 
Terapiile scurte sunt active, este important sa lucrati,  sa faceti si dv. ceva intre sedinte, pentru a fixa si stabiliza efectele terapiei si pentru a continua sa va eliberati de stres.
Prin practica, tehnicile devin deprinderi, ajungand sa faca parte din structura dv. de personalitate si, astfel, se desfasoara de la sine, fara efort (ca mersul pe bicicleta) oricand este necesar.
Nu este suficient sa dorim din tot sufletul ceva ….si sa ni-l imaginam in detalii…
Este necesar sa  actionam …sa facem ceva.
Pasi pe drumul spre atingerea obiectivelor.

 "Nimic mare nu s-a obtinut vreodata cu un efort mic."

 

Psihoterapia ericksoniana este o psihoterapie de scurta durata (12-24 sedinte), cu o sedinta pe saptamana poate dura 3-6 luni.
In hipnoza ericksoniana, numarul sedintelor poate fi redus la 12 (2 sedinte de pregatire +10 sedinte de transa hipnotica). La acestea se adauga, intre transa 5 si transa 6, Antrenamentul autogen Schultz, o singura sedinta. Nu i-am dat un numar, il notez cu *, pentru ca este terapie in sine, unii oameni pot alege sa faca doar sedinte de relaxare Schultz care sunt mai putin pretentioase si au un puternic efect reglator la toate nivelurile.
Lucrandu-se intensiv (sedinte + lucrul cu tehnicile sau /si cu videoclipurile, intre sedinte + sedintele repetate, la cerere, in cadrul cabinetului), durata hipnoterapiei poate fi mai scurta (aprox. 3 luni).

Orice psihoterapie efectuata in transa are efecte mult mai puternice si astfel numarul sedintelor si durata psihoterapiei  se scurteaza foarte mult.

Invatati sa faceti autohipnoza si puteti continua astfel, sa lucrati singuri pentru a continua schimbarile pozitive aparute.

Desigur, cei care doresc, pot sa faca terapia completa (24 sedinte).

Important este ca persoanele sa initieze  schimbarea ("primul pas") intrucat, in 5-10 transe hipnotice, toti clientii invata sa faca foarte bine autohipnoza si pot continua sa lucreze si singuri (in autohipnoza), intarind efectele pozitive ale  terapiei si amplificand schimbarile din viata lor, pentru a-si realiza menirea si a-si transforma visele in realitate.

 

Noi vă urăm succes!

 

 Hipnoza clinica : "Pasarea albastra; metafora aisbergului"

 

 

Microprogram psihoterapeutic pentru eliberarea de stres si starea de bine:

 

 

"Descopera cea mai potrivita transa pentru atingerea obiectivelor tale!" (Ion Dafinoiu; 9.09.2009)

https://terapie-in-hipnoza.ro/microprograme

 

 

“Pana si cel mai viguros stejar
a fost candva
un vlastar firav
in bataia vantului.”
Arthur Schopenhaur

 

Transe hipnotice:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLjZUwaB117wU_dQs6UJG0a7xbOG5Ee3_Y

 

Test de receptivitate la hipnoza:

 

https://www.terapie-in-hipnoza.ro/articole-proprii/test-de-receptivitate-la-hipnoza/7207

 

Click on the spiral below AFTER reading the following:
Click on the spiral, it will enlarge. Watch the enlarged spiral for
about 30 seconds then look at your hand. Then return to this
page and read the RESPONSES & EVALUATIONS below.
WARNING: Do not continue if you are sensitive to flashing lights or suffer from photosensitive epilepsy. 

 

Acesta este un test care evalueaza receptivitatea la transa hipnotica. Raspunsurile si evaluarea raspunsurilor sunt generale.
Instructaj:
Priveste spirala timp de 30 de secunde apoi uita-te la o mana. Verifica raspunsurile si evaluarea de mai jos

Raspunsuri*

 

RESPONSES
listed from least to most receptive to hypnosis,
subliminal influence & sleep learning
1. I saw nothing unusual.
2. The spiral appeared to change and went back to normal.
My hand appeared to grow.*
3. The spiral appeared to change repeatedly.
My hand really did appear to grow.
4. The spiral appeared to change repeatedly in different ways.
My  hand really did appear to grow.
5. The spiral appeared to change repeatedly in different ways
and I seemed to see color
. My hand really did appear to grow..

 

 

If your response was
1. You can expect low to average benefit in 10-20  days.
2. You can expect average benefit in 5-15 days.
3. You can expect above average benefit in 2-12 days.
4. You can expect above average to dramatic benefit in 1-10 days.
5. You can expect dramatic benefit almost immediately.
with the 4 step system the state of the art

*spiral appearing to change & hand appearing to grow is a normal optical illusion 

.


4 WIDELY HELD MISCONCEPTIONS
ABOUT HYPNOSIS

1. Someone with a strong mind or will power is difficult to hypnotize. This is not true. You want to enter hypnosis. A strong mind or will power will help you do whatever you want to do.
2. You are unconscious while under hypnosis. This is not true. Most people describe it as feeling extremely relaxed or half awake and half asleep. And the deepest levels as a lucid dream.
3. You are put into hypnosis. This is not true. You are guided into hypnosis. You have to help by imagining the images as well as you pleasantly can.
4. Hypnosis is a constant state. This is not true. There are times when you are more aware and times when you are less aware. This is normal.

 

 
Test de  receptivitate la hipnoza
 
Acesta este un test care evalueaza receptivitatea la transa hipnotica. Raspunsurile si evaluarea raspunsurilor sunt generale.
Instructaj:
 
 
Priveste spirala timp de 30 de secunde apoi uita-te la o mana. Verifica raspunsurile si evaluarea de mai jos:
 

Raspunsuri*
1. nu am vazut nimic
2. spirala isi schimba sensul miscarii apoi revine la normal. mana pare sa creasca
3. spirala isi schimba sensul miscarii in mod repetat. mana pare sa creasca
4. spirala isi schimba sensul miscarii in mod  repetat in diferite feluri. mana pare sa creasca.
5. spirala isi schimba sensul miscarii repetat in diferite feluri si au inceput sa apara culori. mana pare sa creasca.

 

Evaluarea raspunsurilor*
1. va puteti astepta la beneficii scazute dupa 10 – 20 de zile.
2. va puteti astepta la beneficii medii in 5 – 15 zile
3. va puteti astepta la beneficii peste medie in urmatoarele 2 -12 zile
4. va puteti astepta la beneficii mult peste medie in urmatoarele 1 -10 zile
5. va puteti astepta la beneficii imediate

*acestea sunt raspunsuri generale. raspunsurile pot varia (spirala isi schimba sensul si mana pare sa creasca este o iluzie optica normala).

 

 

 

 
Programare