ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

Contraindicatiile hipnoterapiei

Contraindicatiile hipnoterapiei
Autor: Nicoleta Boghianu

 

-psihoze: schizofrenii, paranoia, psihoza maniaco-depresiva;

-retard mental;

-ADHD (atentie deficitara, hiperdinamism);

-epilepsie;

-tulburari de personalitate de tip borderline, paranoid, impulsiv-exploziv, etc.;

-alzheimer si alte boli degenerative de acest gen. 

 

Reactia la tehnicile hipnopsihoterapeutice este in functie de potentialul clientului, conteaza mult  istoria personala, structura de personalitate (prezenta trasaturilor de personaltate accentuate sau a tulburarilor psihice mai mult sau mai putin patologice).

In cadrul cabinetului personal (privat), nu lucram cu persoane care se incadreaza la “Contraindicatii” deoarece schimbarile sunt minime (sau chiar lipsesc) si necesita un numar foarte mare de  repetari ale sedintelor, si lucru individual cu tehnicile sau/si videoclipurile. De asemenea schimbarile pozitive, oricat de mici si oricat de greu obtinute, pot sa dispara foarte repede, uneori aproape instantaneu (cu sau fara prezenta unui factor perturbator).In aceste cazuri este mai indicat tratamentul medicamentos stabilit de medic (psihiatru), desigur.

 

Hipnoterapia este o terapie foarte buna in tulburarile psiho-emotionale si psiho-somatice, in care stresul este factorul cauzal primordial.

 

Atentie!

Nu lucram cu persoane care au tulburari psihice grave (psihoze, retard mental, etc) intrucat nu preiau cuvintele, fie pentru ca nu le inteleg, fie pentru ca raman cantonate in lumea lor, din mintea lor (au diferite maladii psihice).

Sugestoterapia este realizata cu ajutorul cuvintelor.Preluarea cuvintelor inseamna sa va imaginati, sau sa va inchipuiti, sau sa simtiti in maniera dv. personala, ceea ce spune terapeutul.Este implicata imaginatia dv si emisfera dreapta. Orice tulburare mentala care va impiedica sa va concentrati atentia si sa transformati cuvintele in imagini, sau sa simtiti semnificatia lor in corpul dv., face imposibila terapia cu ajutorul cuvintelor. Pentru aceste persoane cu astfel de tulburari mentale este indicat tratamentul medicamentos.Medicul de familie va poate orienta, si va poate da trimitere, spre un specialist.

 

Hipnoterapia este foarte eficienta in umatoarele situatii descrise aici: 

 

http://terapie-in-hipnoza.ro/utilitatea-hipnoterapiei-in-rezolvarea-problemelor-de-ordin-emotional