Medicina de familie si Geriatria sunt specialitati cu o puternica implicare in viata sociala a comunitatii si bineinteles a fiecarui pacient. Starea de bine a oricarui pacient necesita o continua implicare din partea medicilor si a pacientilor. Mentinerea sanatatii si obtinerea longevitatii este posibila!
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Geriatrie și gerontologie Geriatrie și gerontologie Bucuresti

Mentinerea sanatatii inseamna grija pentru starea de bine a corpului nostru!

 

Sunt Gabriela Cirstescu, medic primar Medicina de Familie si Geriatrie-Gerontologie. Cabinetul GG&MF CARE a aparut din necesitatea de a imbina cele doua specialitati medicale pe care le detin.

 

Medicina de Familie este specialitatea care urmeaza pacientul in toate etapele vietii, pentru dezvoltarea armonioasa, pentru mentinerea sanatatii si pentru depistarea timpurie a oricarei probleme. Medicul de familie trebuie sa cunoasca si sa comunice permanent cu pacientii astfel incat sa poata face recomandarile potrivite pentru rezolvarea oricarei probleme legate de sanatate.

 

Geriatria si Gerontologia este o specialitate dedicata varstnicilor si mai ales longevitatii. Oamenii au visat dintotdeauna sa traiasca cat mai mult, dar dezideratul zilelor noastre este acela de a avea o buna calitate a vietii pe langa longevitate. Infiintarea primului Institut de Geriatrie si Gerontologie in Romania de catre dna profesor Ana Aslan a adus in prim plan preventia fenomenelor asociate imbatranirii si imbunatatirea calitatii vietii odata cu trecerea aniilor. Medicul geriatru se concentreaza pe nevoile fiecarei persoane la care, odata cu trecerea anilor pot aparea nevoi speciale si diverse afectiuni, dar mai ales pe masurile necesare pentru a pastra calitatea vietii. Pentru geriatru este importanta nu doar varsta cronologica, ci mai ales cea biologica. Varsta biologica poate fi influentata de multipli factori, asupra carora putem actiona, in vederea optimizarii.

Desi Geriatria este o specialitate dedicata varstnicilor care pot avea multiple comorbiditati aceasta nu inlocuieste ingrijirea paliativa, atat de necesara in anumite etape ale vietii unui pacient. Deoarece inaintarea in varsta creste complexitatea ingrijirii necesare, pentru rezultate optime este ideal ca fiecare pacient sa beneficieze de suportul unei echipe multidisciplinare (formata din medicul de familie, medicul geriatru, medici din alte specialitati in functie de patologia curenta, medici cu competenta in ingrijiri paliative, alte categorii de personal medical).

 

Atat Medicina de familie, cat si Geriatria sunt specialitati cu o puternica implicare in viata sociala a comunitatii si bineinteles a fiecarui pacient. Starea de bine a oricarui pacient necesita o continua implicare atat din partea medicilor, cat si din partea pacientilor.

 

Preocuparea continua pentru preventie si pentru gasirea de optiuni terapeutice cat mai putin agresive m-a condus catre imbinarea medicinei allopate cu fitoterapia, precum si catre utilizarea  terapiei cu Gerovital H3.

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare