Ingrijirea parului

©

Autor: Redacția ROmedic

Ingrijirea parului

Indiferent daca micutul are la nastere un par des sau doar cateva firisoare, ingrijirea scalpului este o etapa esentiala a igienei corpului, ce trebuie efectuata cu grija si atentie. Obiectivele ingrijirii scalpului sunt prevenirea sau atenuarea "crustelor de lapte", mici secretii seboreice galbene, dar si indepartarea transpiratiei. Spalarea parului celui mic devine curand un gest reflex si nu mai reprezinta un moment de teama pentru mamici.


Spalarea parului are loc in timpul baii generale – un moment de destindere pentru bebelus si de eliminare a tensiunilor acumulate in timpul zilei. In primele luni, parul bebelusilor nu necesita folosirea de sampon. Se poate utiliza acelasi sapun (cat mai delicat) ca si pentru restul corpului. Incepand cu a 3-a luna de viata, mamicile pot cumpara un sampon special pentru copii.


Pentru ca baia sa se realizeze in mod cat mai placut, ea trebuie pregatita in cele mai mici detalii. Asigurati-va ca temperatura in sala de baie este placuta (20 -22ºC), pregatiti apa calda la 36 -37ºC si aveti grija ca toate obiectele de care aveti nevoie sa fie la indemana.


La inceputul baii, puneti cateva picaturi de sampon pe capul bebelusului si efectuati miscari circulare cu palma, pentru a face spuma. Apoi lasati cateva secunde, timp in care va ocupati de spalarea celorlalte zone ale corpului. Sustineti capul si gatul copilului pe antebrat apoi puneti-l incet in apa, lasand crustele sa cada de la sine.


Daca jetul dusului este greu de controlat, puteti utiliza o sticla de apa calda pentru a clati copilul. Pentru uscarea parului, tamponati usor cu un prosop moale, fara a freca scalpul.


Data actualizare: 06-11-2013 | creare: 04-08-2007 | Vizite: 11657
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru cei ce doresc să se radă în cap
  • Niveluri foarte mari de substanțe chimice regăsite în produsele de îngrijire a părului (studiu)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum