Ingrijirea urechilor

©

Autor: Redacția ROmedic

Ingrijirea urechilor

La ingrijirea urechilor bebelusului, nu utilizati niciodata un betisor de bumbac pentru curatarea pavilionului, ci mai degraba o compresa, fara a incerca sa o introduceti in conductul auditiv, deoarece exista riscul de perforare a timpanului.
Niciodata nu se introduce un betisor de bumbac sau orice alt obiect in conductul auditiv al copilului. Timpanul poate fi usor perforat in urma acestei operatiuni. In schimb, spalati partea externa a urechilor copilului (pavilionul) cu o compresa inmuiata putin in apa calduta.


De altfel, nu exista niciun motiv de a indeparta cerumenul (ceara) din urechile copilului. Acesta este de fapt o o protectie naturala a conductului auditiv. Daca va ingrijoreaza formarea unui dop de cerumen, consultati medicul.


In timpul unui control pentru o infectie a urechii, de exemplu, medicul va indeparta dopul de cerumen pentru a putea vedea timpanul. Introducerea unui betisor in urechea copilului nu va face decat sa impinga dopul de cerumen si mai departe.


Data actualizare: 06-11-2013 | creare: 04-08-2007 | Vizite: 14276
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: