Întărirea sistemului imunitar prin suplimente alimentare eficiente

©

Autor:

Întărirea sistemului imunitar prin suplimente alimentare eficiente

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care pot apărea atunci când este vorba de înțelegerea modului de funcționare a organismului uman.

Ce este sistemul imunitar?

În formarea sistemului imunitar există mai mulți jucători: organele, celulele și microbiota. O dietă alimentară dezechilibrată, somnul insuficient sau de proastă calitate, factori precum stresul și oboseala sunt principalii vinovați ai unui sistem imunitar slab. Un sistem imunitar slab duce în mod inevitabil la apariția unor neplăceri care pot fi majore, de la răceli sezoniere repetate la apariția unor alergii diverse. Pentru un sistem imunitar adecvat, o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos sunt esențiale.

Slăbirea sistemului imunitar

Un sistem imunitar slăbit duce la îmbolnăviri mai dese. Mai ales în perioadele reci, răcelile sunt mai frecvente și pot fi de durată mai lungă. De asemenea, pot persista stările de oboseală. Un sistem imunitar slăbit este, de cele mai multe ori, rezultatul unei diete alimentare sărace în nutrienți de calitate, așa cum sunt vitaminele A, B6, B9, B12, C, D sau E, zincul, fierul, magneziul și alte vitamine și minerale. De asemenea, sistemul imunitar scăzut este o consecință nedorită a stărilor repetate de stres, a somnului insuficient sau ineficient sau a unor deficite imune primare apărute ca urmare a mutațiilor genetice.

Întărirea sistemului imunitar

Probabil ai avut deja ocazia să te întrebi care sunt pașii pe care trebuie să îi faci pentru a-ți consolida sistemul imunitar pe lângă adoptarea unei diete alimentare echilibrate. Înainte de vorbi de alimentele care trebuie consumate pentru dezvoltarea unui sistem imunitar optim, este nevoie de înțelegerea modului în care funcționează organismul la nivelul micronutrienților. Vitaminele și mineralele sunt cele care contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, mai ales vitaminele din grupa B, vitamina C esențială, vitamina D și cele cinci minerale esențiale (cupru, fier, zinc, seleniu și magneziu).

Sistemul imunitar poate fi întărit printr-un aport crescut de vitamina C. Aceasta susține funcția barierei epiteliale împotriva agenților patogeni și joacă un rol esențial în producția de limfocite. Vitamina D este esențială pentru mecanismele de formare a imunității având un rol important în prevenirea infecțiilor sistemului respirator stimulând producția de molecule bactericide.

Pe lângă vitaminele C și D, există și oligoelemente precum zincul sau seleniul care ajută la formarea unui răspuns imunitar crescut. Pentru o eficiență crescută, pe lângă dietele alimentare bogate pot fi administrate suplimente alimentare care au în compoziție ingrediente de înaltă calitate: propolis, beta-glucani, vitamine și minerale diverse.

Administrarea unor suplimente alimentare naturale este recomandată în vederea creșterii sistemului imunitar mai ales în sezonul răcelilor, însă grija față de corpul nostru și față de organism trebuie să existe în permanență. Ingredientele naturale din acestea garantează obținerea unor rezultate rapide, eficiente și asigură starea de sănătate adecvată. Tocmai de aceea, asigurarea nevoilor organismului este esențială pentru o viață sănătoasă, iar suplimentele alimentare naturale pot face acest lucru.


Data actualizare: 02-07-2021 | creare: 02-07-2021 | Vizite: 590
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: