Inteligența artificială realizează forme în mod independent

©

Autor:

Inteligența artificială realizează forme în mod independent
Plasticul este un material ușor și ieftin, care poate fi transformat în orice formă dacă este încălzit. Este important să fie păstrată calitatea în mod uniform, dar setarea condițiilor pentru procesare autonomă este dificil de realizat, dar și de modificat ulterior, ceea ce face optimizarea în timp real imposibilă.
O echipă de cercetători de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Pohang, Coreea de Sud (POSTECH) a dezvoltat un sistem care recomandă condițiile de procesare pentru turnarea prin injecție prin combinarea rețelei neurale artificiale cu o căutare aleatorie, ceea ce permite obținerea în timp real de diverse forme.

A fost utilizată inteligența artificială (AI) pentru a identifica condițiile de obținere a calității dorite. Au fost obținute și învățate 3.600 de simulări și 476 de experimente din 36 matrițe diferite. Un sistem de recomandare a fost dezvoltat pentru a obține condițiile optime de procesare prin căutare aleatorie, care s-a bazat pe un model de predicție a masei antrenat prin învățare prin transfer. Eroarea relativă medie a acestor modele de inteligență artificială a fost de 0,66%. Ulterior, a fost dezvoltată o interfață grafică de utilizator, care permite celor care nu sunt experți în domeniu să completeze informațiile legate de formă pentru orice produs și să stabilească condițiile de procesare cu o eroare de 1%.

Au fost colectate date cu privire la masa a 36 de produse diferite, schimbând atât formele, cât și condițiile de procesare. Așadar, chiar dacă un nou produs este turnat, condițiile de procesare pot fi controlate fără a trebui să fie prezis rezultatul sau să se genereze învățarea datelor. Este necesară simpla introducere a formei produsului țintă. Învățarea prin transfer a fost utilizată pentru a obține atât date de simulare, cât și o acuratețe a datelor experimentale. Spre deosebire de acest studiu, prin cercetarea convențională s-a putut prezice calitatea țintei doar prin schimbarea condițiilor de procesare pentru un singur produs țintă.

Acest sistem poate fi utilizat pentru a obține rezultate uniforme chiar și de cei care nu sunt experți în acest domeniu, prin introducerea doar a formei și masei produsului țintă. Se estimează că acest sistem va permite implementarea fabricilor inteligente „fără pilot” în numeroase industrii de fabricație, revoluționând procese anterior provocatoare pentru fabricare unor diverse produse din plastic. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Advanced Intelligent Systems.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 25-08-2020 | creare: 25-08-2020 | Vizite: 458
Bibliografie
Smart AI makes all kinds of shapes on its own, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/08/200818094051.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oamenii se așteaptă ca inteligența artificială să fie demnă de încredere
  • Ar putea un calculator să prezică riscul de demență?
  • Inteligenţa artificială prezice cu acurateţe cine va avea demenţă în următorii 2 ani
  •