Jocurile video pot scădea riscul de depresie

©

Autor:

Jocurile video pot scădea riscul de depresie
Băieții care joacă în mod regulat jocuri video la vârsta de 11 ani sunt mai puțin susceptibili să dezvolte simptome depresive trei ani mai târziu, constată un nou studiu, condus de Aaron Kandola, doctorand în cadrul Colegiului Universitar din Londra.
Studiul, publicat în Psychological Medicine, a constatat, de asemenea, că fetele care petrec mai mult timp pe rețelele de socializare par să dezvolte mai multe simptome depresive.

Descoperirile demonstrează modul în care diferite tipuri de timp pe ecran pot influența pozitiv sau negativ sănătatea mintală a tinerilor și, de asemenea, pot avea un impact diferit asupra băieților și fetelor. Autorul principal, doctorandul Aaron Kandola, a declarat: „Ecranele ne permit să ne angajăm într-o gamă largă de activități. Liniile directoare și recomandările cu privire la timpul petrecut în fața ecranelor ar trebui să se bazeze pe înțelegerea noastră asupra modului în care diferite activități ar putea influența sănătatea mintală și dacă influența este semnificativă.

Kandola a condus anterior studii care au constatat că un comportament sedentar pare să crească riscul de depresie și anxietate la adolescenți. Pentru a obține mai multe informații despre ceea ce determină această relație, el și colegii săi au ales să investigheze timpul de ecranare, responsabil pentru o mare parte a comportamentului sedentar la adolescenți. Cercetătorii au analizat datele de la peste 10.000 de adolescenți care fac parte din studiul cohortei Millennium. Participanții la studiu au răspuns la întrebări despre timpul petrecut pe rețelele sociale, pentru rularea de jocuri video sau folosind internetul, la vârsta de 11 ani și au răspuns la întrebări despre simptome depresive, cum ar fi starea de spirit scăzută, pierderea plăcerii și concentrarea slabă, la vârstă de 14 ani.

În analiză, echipa de cercetare a luat în considerare alți factori care ar fi putut explica rezultatele, cum ar fi statutul socio-economic, nivelurile de activitate fizică, rapoartele de agresiune și simptomele emoționale anterioare. Cercetătorii au descoperit că băieții care au jucat jocuri video în majoritatea zilelor au avut cu 24% mai puține simptome depresive, trei ani mai târziu, comparativ cu băieții care au jucat jocuri video mai puțin de o dată pe lună, deși acest efect a fost semnificativ doar în rândul băieților cu niveluri scăzute de activitate fizică. Cercetătorii spun că acest lucru ar putea sugera că băieții mai puțin activi ar putea obține mai multă plăcere și interacțiune socială din jocurile video.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 24-02-2021 | creare: 24-02-2021 | Vizite: 635
Bibliografie
Boys who play video games have lower depression risk, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/02/210218201158.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!