Legatura între spațiile verzi rezidențiale și nașterile la termen

©

Autor: Redacția ROmedic

Legatura între spațiile verzi rezidențiale și nașterile la termen
Potrivit unui nou studiu, mamele care locuiesc în cartiere cu mult gazon, copaci sau alte forme de vegetație au mai multe șanse să nască la termen și bebelușii lor să aibă o greutate mai mare, față de mamele care locuiesc în zone fără vegetație.

Autorii studiului - cercetătorii de la Oregon State University și University of British Columbia - susțin că rezultatele sunt aceleași chiar și atunci când sunt luați în considerare și alți factori, precum expunerea la poluare, zgomot și zonele pietonale în cartier. Acest lucru poate fi dovadă a faptul că prezența vegetației are un efect benefic psihologic sau social.

Încă nu se știe sigur care este legatura între vegetație și nașteri, iar pentru a se stabili dacă surplusul de spațiu verde oferă mai multe oportunități sociale, sau are un efect psihologic de reducere a stresului și depresiei sunt necesare mai multe studii.

Din punct de vedere strict medical, diferențele în greutatea la naștere sunt mici, însă aceste rezultate ar putea interesa sistemul de sănătate: diferențele se reflectă în sănătatea generală a copiilor dintr-o comunitate, iar bebelușii prematuri sau cu o greutate mică la naștere au mai multe probleme de sănătate, nu doar la naștere, ci și pe parcursul vieții, fapt ce se traduce prin costuri mai ridicate.

Rezultatele studiului au fost publicate recent, în revista Environmental Health Perspectives.

Data actualizare: 10-09-2014 | creare: 10-09-2014 | Vizite: 1376
Bibliografie
Study establishes significant link between residential greenness, birth outcomes, link: https://www.news-medical.net/news/20140905/Study-establishes-significant-link-between-residential-greenness-birth-outcomes.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: