Limba mielului - Borago officinalis

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Borago officinalis

Denumire populara: limba mielului

Habitat: Originara din Europa si Africa de nord, naturalizata in America de Nord.

Recoltare: Frunzele se culeg atunci cand planta infloreste, la inceputul verii. Culegeti doar frunzele sanatoase si nu le culegeti cu roua sau pe vreme ploioasa.

Actiune: Diaforetic (provoaca transpiratia), expectorant, tonic, antiinflamator, diuretic, stimuleaza lactatia, nervin (actioneaza sedativ asupra sistemului nervos).

Indicatii terapeutice: Limba mielului actioneaza ca agent restaurator pe cortexul suprarenal, ceea ce inseamna ca revitalizeaza glandele dupa un tratament cu cortizon sau steroizi. Planta poate fi utilizata ca tonic pentru glandele suprarenale pentru o perioada indelungata. Este utilizat pentru febra sau in perioadele de convalescenta. Are reputatia de antiinflamator, fiind utilizat in pelurezie. Frunzele si semintele stimuleaza secretia laptelui la mamele care alapteaza. Limba mielului contine potasiu si calciu.

Preparare si administrare: Infuzie - se toarna o cana de apa fierbinte peste 2 lingurite de frunze si planta uscate si se lasa la infuzat 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Tinctura - 1-4 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Data actualizare: 07-02-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 3011
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!