ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică Iasi

Bucuria meselor in familie

Bucuria meselor in familie
Autor: Dr Sintimbrean Cristina

Sa nu uitam de BUCURIA cu care trebuie sa luam masa, in familie, astfel incat copiii sa preia de la noi obiceiuri pentru o alimentatie sanatoasa,echilibrata, pe care le vor aplica si in viata lor de adult...Luand masa impreuna, vom imbunatati comunicarea dintre membrii casei, vom reduce nivelul zilnic de stres, simtindu-ne ACASA, in siguranta, alaturi de cei dragi... La masa ne concentram pe ce avem in farfurie, deoarece MANCAM CU OCHII.

 

Se spune ca POFTA VINE MANCAND, dar as adauga POFTA VINE VAZAND... Felul in care asezam preparatele pe farfurie este deosebit de important, un aranjament deosebit va starni CURIOZITATEA copilului, facandu-l mai RECEPTIV sa incerce gusturi si texturi noi, fie ca vorbim de CEREALE: quinoa, hrisca, mei, tapioca sau unele fructe exotice. Punem SUFLET si IMAGINATIE in bucatarie si intreaga familie ne va multumi. Noi suntem cei care trebuie sa asiguram copiilor o alimentatie variata, corecta, adaptata NEVOILOR LOR, astfel incat sa aiba o dezvoltare armonioasa. Tine de noi sa le educam gusturile, spre exemplu CEREALELE INTEGRALE, toata lumea stie cate beneficii aduc, dar e important cum le introducem in alimentatia copiilor, astfel incat acestia sa le ACCEPTE. Daca nu ne vad PE NOI mancandu-le NU LE VOR ACCEPTA NICIODATA, copiii avand tendinta sa aplice ceee ce FACEM noi si nu ceea ce le SPUNEM.

 

Pregatite cu drag, fie ca optam pentru varianta sarata, sub forma de pilaf, in amestec cu legume, fie pentru cea dulce- amestecate cu fructe deshidrate, miere albine, fulgi migdale, fulgi cocos nu trebuie sa lipseasca din farfuria noastra. La masa NU ne lasam distrasi de telefon, televizor, calculator deoarece in acest fel mancam mai repede decat are nevoie organismul si nu percepem corespunzator aroma, culoarea, textura,mirosul alimentelor. O data obisnuiti sa rontaim ceva in timpul serialului preferat, vom face asta de fiecare data, optand pentru alimente bogate in sare, zahar si grasimi nesanatoase. Obiceiurile nocive inradacinate acum vor deveni AUTOMATISME in viata de adult si vor cauza numeroase probele de sanatate. Cina in familie, daca programul incarcat nu ne permite sa luam si alta masa de peste zi in formula completa, poate fi un MOMENT UNIC, DE TIMP DE CALITATE petrecut impreuna cu cei dragi. In acele minute cand stam cu totii in jurul mesei, radem si povestim ce s-a intamplat peste zi,cu totii, adulti si copii invatam sa traim din plin micile bucurii ale vietii...

 
Programare