Psihoterapeut Andrei Spiridon

  • Telefon: 0720952471
  • Localitate: Constanta (Constanta)
  • Loc de muncă actual: Centru de Psihoterapie si Dezvoltare Personala -The Orlov
  • Specialitate: Psihoterapie
Andrei Spiridon

“Calitatea vieții tale depinde de relația pe care o ai cu tine însuți. Când te vindeci și te întregești, suferința inutilă încetează. Tu cum alegi să trăiești?” - Ursula Yvonne Sander

 

Am o formare teologică, am absolvit  studiile în cadrul seminarului teologic şi apoi în cadrul Facultăţii de Teologie pastorală. Pregătirea  teologică m-a apropiat mai mult de latura spirituală a fiinţei mele.

Dar cu toate astea condiţiile, exigenţele şi disciplina din cadrul scolii teologice, mi-a imprimat o abordare umanistă a vieţii, nelipsind eleganţa şi seriozitatea în abordarea problemelor vieţii.

 După finalizarea studiilor teologice am ales să continui să lucrez în domeniul vânzărilor, întrucât pe perioada facultăţii am ales să explorez zona de marketing.  

Această interacţiune cu oamenii mi-a dat de înţeles că pentru a putea transmite mai bine mesajul este necesară o bună cunoaştere de sine, pe lângă alte tehnicile de comunicare .

Astfel, din dorinţa de perfecţionare şi autocunoaştere, am absolvit un curs de programare neuro- lingvistică – dezvoltare personală.

Acesta a fost doar începutul, nevoia de fi cu mine, în armonie și de a mă descoperi în toate formele, nevoie care  m-a adus pe calea psihologiei, mai întai din curiozitate apoi dintr-un  interes de a cunoaşte complexitatea ființei umane.

Contactul cu psihoterapia integrativă a venit ca o continuare fireasca a nevoii si a viziunii mele asupra intelegerii si aprofundarii universului relational.

Astfel, am absolvit cursurile de formare în cadrul Asociației Române de Pshoterapie Integrativă – ARPI. 

În cadrul cursurilor am asimilat cu mare interes şi cu bucurie, fiecare informație transmisă, atât de către colegi, cât și de către formator, mi-am pus întrebări, m-am provocat, am fost intrigat și m-am transformat ca om, m-am simțit bine să fac parte dintr-o astfel de comunitate şi mi-am dorit să aflu mai mult.

Mai mult, psihoterapia integrativă a fost alegerea cea mai potrivită pentru, a îmi deschide calea unei căi profesionale de viitor, a îmi forma un stil care să îmi permită să lucrez autentic, cu tehnicile potrivite mie, clientului, contextului.

După parcurgerea cursurilor de psihoterapie integrativă cred că în momentul în care decizi să mergi la un psiholog, viaţa ta se poate schimba radical. Ca un prim pas, începi să te preţuieşti, să te pui pe tine în centrul existentei tale, să ai încredere în tine şi în puterea ta interioară, să îţi trasezi limite şi graniţe clare de interacţiune cu cei din jur. Înveţi cum să nu mai fii dependent, să nu mai cerşeşti iubire şi nimic altceva. Pentru că te ai pe tine şi pe baza iubirii tale de sine îți vei construi viața pe care o meriţi. Calitatea vieţii tale depinde de relaţia pe care o ai cu tine însuţi. Când te vindeci si te întregeşti, suferinţa inutilă încetează. 

Ce ofer eu?

În ceea ce privește evoluția profesională, am înțeles semnificația misiunii de a fi psihoterapeut și importanța asumării lucrului cu oamenii. Lucrând cu mine, lucrez în beneficiul viitorilor mei clienți pe care îi voi călăuzi să devină și să fie ei înșiși ,,aici și acum”. Astfel, misiunea mea este cea de a oferi mai departe priceperea și profesionalismul meu  precum și încrederea în procesul de schimbare.