Facilitator Ionela Udrea

  • Telefon: 0743412840
  • Localitate: Iasi (Iasi)
  • Loc de muncă actual: SC ICU TERAPEUT SRL
  • Specialitate: Terapii complementare
  • Specialitate secundară: Psihologie
  • Competențe: Terapie CranioSacrală metoda Upledger
Ionela Udrea

“ Terapia CranioSacrală (CST) este o metodă delicată, de evaluare și tratament a întregului corp, ce poate avea un impact pozitiv asupra aproape tuturor sistemelor corpului. Indiferent dacă este utilizată singur sau cu metode mai tradiționale de asistență medicală, s-a dovedit eficientă din punct de vedere clinic în facilitarea capacității organismului de a se autovindeca. CST produce adesea rezultate extraordinare.

 

Terapia CranioSacrală ajută la îndepărtarea restricțiilor fiziologice din sistemul craniosacral, sistem ce se extinde de la craniu, față. gură, prin fiecare vertebră până la osul sacru și coccis. Sistemul craniosacral este format dintr-un compartiment format din membrana duramater, lichidul cefalorahidian, conținut în interior, sisteme ce ajută la reglarea fluxului de lichid cefalorahidian, oasele care se atașează la membrane si articulațiile și suturile ce leagă aceste oase.

 

Deoarece sistemul craniosacral conține creierul, măduva spinării și toate structurile conexe, orice restricții sau dezechilibre din sistem pot afecta direct oricare sau toate aspectele performanței sistemului nervos central. Din fericire, aceste probleme pot fi detectate și corectate de un terapeut calificat folosind metode simple de palpare.

 

Utilizând aproximativ 5 grame de presiune sau aproximativ greutatea unui “nichel”, terapeutul CST evaluează sistemul testând ușurința mișcării și ritmul lichidului cefalorahidian care pulsează în interiorul membranelor. Tehnici specifice de tratament sunt apoi utilizate pentru a elibera restricții din suturi, fascie, membrane și orice alte țesuturi care pot influența sistemul cranio-sacral. Rezultatul este un mediu intern îmbunătățit, astfel încât sistemul nervos central să revină la nivelurile sale optime de sănătate și performanță. “

 

CranioSacral Therapy - What it is / How it works - John E. Upledger, DO, OMM with Richard Grossinger, Don Ash, and Don Cohen