Medicamentele antipiretice sunt administrate frecvent în mod eronat de către părinți
©
Autor: Teodorescu Mihai

Studiul a analizat date dintr-un sondaj național efectuat în SUA, care a inclus peste 1.000 de părinți ai unor copii cu vârsta de până în 12 ani. Cercetătorii au descoperit că peste 30% dintre aceștia au oferit copiilor lor medicamente antipiretice în ultima lună, deși copiii nu prezentau o febră ridicată. În plus, aproximativ 33% dintre părinți au declarat că ar administra medicamente pentru reducerea febrei pentru temperaturi sub 38°C.
Medicii atrag atenția asupra faptului că febra este de fapt un mecanism natural de apărare al organismului, care ajută la combaterea infecțiilor. De asemenea, febra nu este întotdeauna un semn al unei afecțiuni grave și nu trebuie tratată neapărat cu medicamente antipiretice. Este important, subliniază autorii, ca părinții „să înțeleagă că medicamentele antipiretice pot avea și efecte secundare, cum ar fi reacții alergice, greață, vărsături sau diaree”. De asemenea, administrarea excesivă a acestor medicamente poate fi dăunătoare pentru sănătatea copiilor.
Autorii studiului recomandă ca părinții să consulte un medic înainte de a oferi copiilor medicamente antipiretice și să respecte întotdeauna doza prescrisă. În plus, există alte măsuri pe care părinții le pot lua pentru a ajuta copiii să se simtă mai bine, chiar dacă prezintă febră, cum ar fi asigurarea unei hidratări adecvate, a unei temperaturi confortabile în cameră și a odihnei suficiente.
sursa: Science Daily
foto: Justine Ross, Michigan Medicine
Data actualizare: 22-02-2023 | creare: 22-02-2023 | Vizite: 627
Bibliografie
One in three parents may unnecessarily give children fever-reducing medicine, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/02/230220121918.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dieta fast-food înainte de sarcină poate afecta calitatea laptelui matern și sănătatea bebelușului
- Copiii cu forme ușoare de astm pot utiliza medicamentele inhalatorii la nevoie, sugerează un nou studiu
- Filtrele de aer pot reduce efectele negative ale poluării aerului asupra dezvoltării cerebrale la copii
- Probele placentare și de meconiu conțin cantități importante de materiale plastice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Traheobronsita la copii
- Febra fetita de 4 ani și Jum
- Febra lunara la copil de 2 ani
- Analize medicale
- Copil 2 ani cu temperatura
- Febra fara alt simptom
- Febra copil, rosu in gat
- Rinoadenoidita cronica?
- Temperatura scazuta
- Febra bebelus 1 an