Momentul potrivit este esențial pentru întemeierea unei familii

©

Autor:

Momentul potrivit este esențial pentru întemeierea unei familii
O analiză recentă efectuată de cercetători de la Universitatea Oxford, Spitalul Regal Berkshire din Reading și Spitalul Princess Anne din Southampton a evaluat eficacitatea diferitelor metode de a crește șansele de concepție. Studiul a inclus peste 2.400 de femei și cupluri și a examinat mai multe metode de identificare a perioadei fertile, inclusiv teste de ovulație pe bază de urină.
Cercetările au inclus șapte studii controlate randomizat, implicând un total de 2.464 de femei sau cupluri care încercau să conceapă.

În fiecare lună, există o fereastră îngustă pentru concepția reușită, din cauza duratei limitate de viață a spermatozoidului și a ovulului. Această perioadă începe cu aproximativ cinci zile înainte de ovulație și durează până la câteva ore după aceea. Ciclul unei femei poate fi identificat prin diverse metode, inclusiv teste de ovulație pe bază de urină, metode de conștientizare a fertilității (FABM) sau identificarea momentului eliberării ovulului prin ecografie.

Scopul acestei recenzii a fost de a evalua beneficiile și riscurile raporturilor sexuale programate asupra sarcinii, nașterii vii, efectelor negative și calității vieții în cuplurile care încercau să conceapă. Rezultatele au arătat că programarea raporturilor sexuale în jurul perioadei fertile, utilizând un test de ovulație pe bază de urină, a crescut șansele de sarcină și naștere vii la între 20% și 28%, comparativ cu 18% fără utilizarea testelor de ovulație. Acest lucru a fost specific pentru femeile sub 40 de ani care încercau să conceapă de mai puțin de 12 luni.

Tatjana Gibbons, cercetătoare DPhil la Departamentul Nuffield de Sănătate a Femeii și Reproducere de la Oxford și autorul principal al studiului, a subliniat că multe cupluri întâmpină dificultăți în a concepe, ceea ce poate genera îngrijorări legate de fertilitate. Descoperirea că un test simplu și ușor accesibil de urină poate crește șansele de concepție reușită este foarte încurajatoare, deoarece poate oferi cuplurilor mai mult control asupra călătoriei lor de fertilitate și ar putea reduce potențial nevoia de investigații și tratamente pentru infertilitate.

Cu toate acestea, cercetătorii au avertizat că multe dintre studiile incluse au fost finanțate de producătorii testelor de ovulație pe bază de urină, astfel că rezultatele ar trebui interpretate cu precauție. De asemenea, au constatat că există dovezi insuficiente pentru a concluziona efectul altor metode incluse în studiu, inclusiv raporturile sexuale programate pe baza unei sarcini clinice confirmate prin ecografie sau utilizarea metodelor FABM în raporturile sexuale programate comparativ cu raporturile sexuale fără predicție a ovulației.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-09-2023 | creare: 18-09-2023 | Vizite: 360
Bibliografie
When it comes to starting a family, timing is everything, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/09/230914224046.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testele de ovulație
  • O nouă aplicație pentru calcularea perioadei fertile
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum