O nouă aplicație pentru calcularea perioadei fertile

©

Autor:

O nouă aplicație pentru calcularea perioadei fertile
O aplicație medicală dezvoltată de o echipă de cercetători suedezi a fost certificată recent de către Organizația TÜV SÜD ca o metodă convenabilă de control al sarcinii.

Aplicația Natural Cycles se folosește împreună cu un dispozitiv extern, un termometru și are la bază un algoritm pentru a ajuta femeile să prevină sarcinile nedorite sau pentru cele care vor să rămână însărcinate, fiind „la fel de eficientă la anticoncepționalele”, după cum menționează autorii studiului.

Este o metodă neinvazivă și de mare precizie, conform cercetătorilor, și este extrem de ușor de utilizat. Înainte de a se ridica din pat dimineața, utilizatoarea trebuie să își măsoare temperatura, care este o metodă indirectă de măsurare a nivelului de hormoni. Ulterior va introduce acea valoare în aplicație. Cu timpul, după ce se introduc mai multe valori, algoritmul „învață” formula personală a perioadelor fertile și aplicația poate măsura data ovulației și conferă informații prinvind ferilitatea. Are și un adaos extra pentru monitorizarea menstruațiilor și nivelul de hormon luteinizant care conferă informații în plus.

Aplicația a fost supusă și testelor clinice pe un eșantion de peste 40.000 femei de 20-35 de ani, înainte de a fi aprobată. Are capacitatea și de a monitoriza modificări în nivelul progesteronului, dar și de a fi utilizată pe durata sarcinii (indicatori ai avortului în primul trimestru de sarcină).

Părerile contra menționează că deși este de precizie, aceleași rezultate pot fi obținute și manual prin simpla monitorizare a temperaturii corpului cu un termometru normal, numită și metoda temperaturii bazale.

Sursa: iMedicalAppsfertility

Data actualizare: 03-03-2019 | creare: 27-03-2017 | Vizite: 1694
Bibliografie
A fertility app that utilizes algorithmes to help with getting pregnant, link: https://www.imedicalapps.com/2017/03/medical-app-contraception/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ovulatia si fertilitatea dupa nastere
  • Șansa de a ramâne însarcinată
  • Obiceiuri nesănătoase care îţi afectează fertilitatea
  •