Noi medicamente ce ar putea preveni migrenele

©

Autor:

Noi medicamente ce ar putea preveni migrenele
Persoanele care suferă de migrene frecvente ar putea fi ajutate de o nouă clasă de medicamente care și-au dovedit eficiența în două noi studii. Medicamentele cu acțiune pelungită - fremanezumab și erenumab - au fost administrate injectabil, de la o dată pe lună, până la o dată la fiecare trei luni.

Rezultatele studiilor au fost publicate în revista New England Journal of Medicine, iar medicamentele urmează a fi revizuite în lunile următoate, atât de Administrația americană a alimentelor și medicamentelor (FDA), cât și de Agenția europeană a medicamentelor (EMA).

Erenumab a fost dezvoltat de Novartis, împreună cu Amgen, și a fost testat pe 955 de persoane, iar Fremanezumab a fost dezvoltat de Teva Pharmaceuticals și testat pe 1.130 de persoane. Ambele medicamente au redus frecvența și severitatea migrenelor la aproximativ 50% dintre subiecți.

Medicamentele acționează prin mimarea celulelor imune ale corpului, legându-se de proteina CGRP (peptida asemănătoare cu gena calcitoninei) și blocând-o - această proteină este eliberată atunci când apare migrena. Blocarea acestei proteine reduce severitatea și frecvența migrenelor.

Medicamentele nu au aceeași eficiență la toate persoanele, dar au ajutat persoanele care nu au răspuns la tratamentele tradiționale.

Erenumab va fi indicat pentru persoanele cu până la 15 migrene pe lună, iar Fremanezumab va fi indicat pentru pacienții cu migrene cronice și mai mult de 15 atacuri pe lună.

Sursa: Live Science

Data actualizare: 05-04-2020 | creare: 07-12-2017 | Vizite: 1625
Bibliografie
New Migraine Drugs May Stop Headaches Before They Start, link: https://www.livescience.com/61080-migraine-prevention-drugs.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a identificat un nou tratament posibil pentru migrenă
  • Realizarea unei hărți a celulelor ce produc migrene deschide căi către noi tratamente
  • Spray-ul nazal cu ketamină: o opțiune promițătoare pentru ameliorarea migrenei cronice refractare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum