Noi perspective în medicina cuantică

©

Autor:

Noi perspective în medicina cuantică
Practicarea medicinei este influențată de valorile culturale și a suferit schimbări semnificative datorită educației. Un nou raport publicat în Journal of Clinical Medicine explorează aplicarea fizicii cuantice, în special a teoriei cuantice și a mecanicii cuantice, în domeniul medicinei.
Fizica cuantică se concentrează pe scara subatomică și oferă perspective asupra diferitelor aspecte ale medicinei, cum ar fi înțelegerea carcinogenezei, rețelelor neuronale, mutațiilor ADN și diagnosticarea precoce a bolii.

Legătura dintre teoria cuantică și mintea umană ar putea ajuta la studierea și abordarea anomaliilor în funcțiile corpului, precum și la îmbunătățirea procesului decizional și a gestionării durerii la pacienți. Principiile matematice ale teoriei cuantice se aliniază cu structura și funcția neurologică și mentală. Conceptul de reducere a stării cuantice, care implică sisteme de măsurare și efectul acestuia asupra conștiinței și minții, joacă un rol vital în înțelegerea conștiinței umane și în luarea deciziilor. Teoria cuantică poate ajuta, de asemenea, la elucidarea bolilor neurodegenerative și a modificărilor rețelelor neuronale.

Procesele celulare, inclusiv sinteza proteinelor și întreruperile tranzițiilor energetice, pot fi privite dintr-o perspectivă cuantică, permițând potențial detectarea precoce a bolii înainte de apariția simptomelor clinice.

Integrarea mecanicii cuantice în practica medicală, în special în abordările holistice, ar putea îmbunătăți diagnosticul și tratamentul. Suprapunerea excitațiilor cuantice și a principiilor precum entropia cuantică oferă posibilități pentru înțelegerea și gestionarea anumitor boli, inclusiv condițiile psihosomatice.

Cu toate acestea, implicațiile practice ale aplicării fizicii cuantice în medicină sunt încă în stadiile incipiente de dezvoltare. Provocările includ nevoia de progrese tehnologice, formarea profesioniștilor medicali în fizica cuantică, gestionarea costurilor ridicate implicate și depășirea rezistenței de a adopta o nouă abordare a medicinei.

sursa: News Medical
foto: LekaSergeeva/Shutterstock.com

Data actualizare: 07-07-2023 | creare: 07-07-2023 | Vizite: 233
Bibliografie
Quantum medicine: the way forward?, link: https://www.news-medical.net/news/20230707/Quantum-medicine-the-way-forward.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicina cuantică
  •