Norme igienice pentru produsele traditionale si ecologice

Data publicării: 19-04-2008

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca institutia pe care o conduce a elaborat, recent, ordinul privind normele igienice si sanitar-veterinare pentru produsele traditionale si ecologice, transmite corespondentul ROMPRES.
Radu Roatis a precizat ca autoritatile nu sunt interesate de ce anume contine reteta unui astfel de produs, pastrandu-se astfel secretul producatorului, ci ca tot ceea ce prepara acesta sa se faca in conditii igienice. "Eu nu-i solicit secretul retetei, ci sa aiba apa calda sau rece, sa aiba o podea salubra si tot ceea ce face sa fie igienizat", a spus presedintele ANSVSA.
"Pe mine ma intereseaza sa fie produs manipulat si transportat in conditii de igiena. El se poate regasi oriunde. Daca produce un anume aliment traditional in conditii de igiena si respecta trasabilitatea, pe mine nu ma intereseaza ca il vinde la Sibiu sau la Constanta", a declarat Roatis.
Presedintele ANSVSA a subliniat ca importante sunt igiena si trasabilitatea, adica traseul produsului de la producator pana la consumator, pentru ca, in cazul unei toxiinfectii alimentare, sa se poata stabili originea lor.
Radu Roatis a mai spus ca ministerul de resort va elabora un ordin privind produsele traditionale si ecologice in perioada imediat urmatoare, ordin in care se vor regasi si normele sanitar veterinare.
Presedintele ANSVSA a spus ca, din cate stie, in Romania sunt inregistrate peste 1.800 de astfel de produse.
19-04-2008, Vizualizari 565
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.