ROmedic Cabinete medicale Suceava Cabinete Optică medicală și optometrie Optică medicală și optometrie Suceava

Progrese revolutionare in chirurgia cataractei

Progrese revolutionare in chirurgia cataractei
Autor: Dr. Cristina David - medic primar oftalmolog
O vedere de calitate este una din cele mai importante nevoi ale omului zilele noastre. Consult zilnic zeci de pacienti si înteleg cât de important este pentru fiecare din ei, atât în plan personal cât si profesional, sa gasesc cea mai buna solutie pentru a le reda o vedere buna. Preocuparea echipei de medici cu experienta din clinica noastra este de a veni în întâmpinarea nevoii de calitate sporita a vederii pe care o exprima pacientii nostri.

Începând din ianuarie 2009, în Clinica Oftalmologica NOVAOPTIC utilizam în chirurgia cataractei aparatul STELLARIS care reprezinta cel mai nou si performant aparat de facoemulsificare pe plan mondial. Aceasta ne permite un pas revolutionar în tehnica operatorie: extractia cataractei prin microincizie sub pragul de 2mm.

Noutatea acestui aparat consta în platforma MICS (de microchirurgie) care permite efectuarea unei interventii chirurgicale sigure, fara incidente intraoperatorii, în scurt timp si pe incizii de 1,7-1,8 mm.

Beneficiile pentru pacienti sunt:
durata scurta a operatiei
absenta durerii
lipsa firelor de sutura
recuperarea vizuala rapida.

Chiar din prima zi postoperator pacientii pot sa vada clar, sa priveasca la televizor si sa-si reia activitatile curente.
O alta noutate, ce aduce confort sporit pacientilor este practicarea operatiei sub anestezie topica. Aceasta consta în aplicarea de picaturi anestezice pe suprafata ochiului si utilizarea unei substante intraoculare. Metoda foarte moderna, folosita în cele mai bune clinici de oftalmologie, evita incidentele si complicatiile posibile ale anesteziei prin injectie retrobulbara si poate fi aplicata pacientilor echilibrati, cu care se poate comunica eficient.

Scopul interventiei chirurgicale este recuperarea unei acuitati vizuale cât mai bune. Pentru acest obiectiv, selectia cristalinului artificial este foarte importanta. Cristalinul artificial este o lentila cu proprietati optice excelente, din acrilat, pliabila pentru a fi introdusa în ochi prin incizie mica, în locul cristalinului natural opacifiat si extras în decursul operatiei. Pentru pacientii nostri am selectat cristalinele artificiale de cea mai buna calitate care asigura performantele vizuale cele mai ridicate. Dintre acestea, noutatea este reprezentata de cristalinul pentru microchirurgie (Mi60) de la BauschLomb pentru ca reprezinta o conceptie cu totul noua a opticii cristalinului ce se materializeaza printr-o vedere mai buna postoperatorie si contrast mai bun în special seara si noaptea.

De asemenea, fiind cu 10% mai subtire decât celelalte cristaline artificiale, permite implantarea pe o incizie mai mica de 1,7-1,8 mm.

Tehnica operatorie revolutionara de microincizie, împreuna cu cristalinul artificial specializat, reprezinta un progres deosebit care aduce pacientului beneficiile unei operatii fara internare, sigure si nedureroasa, cu recuperarea rapida a unei acuitati vizuale foarte bune.

Ma bucur sa va pot spune ca odata cu introducerea în clinica noastra a acestor noi tehnici operatorii de succes, pacientii nostri au reusit sa obtina o calitate a vederii remarcabila, putându-se bucura de toate beneficiile unei vederi clare, luminoase si de o
 
Programare