English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Ploiesti Chirurgie vasculară Chirurgie vasculară Ploiesti

Chirurgie vasculară în Ploiesti

Specialitatea chirurgie vasculară din Ploiești este specialitatea care se ocupă cu tratarea afecțiunilor legate de sistemul vascular, afecțiuni ce pot fi de tip arterial, venos sau limfatic.
Arterele (precum aorta, carotida, femuralele) sunt vasele destinate transportării sângelui de la inimă la diferitele țesuturi periferice.

Venele (precum venele safane) sunt în schimb vasele destinate transportării sângelui din țesuturile periferice spre inimă.

 


Investigația care ajută la depistarea acestor boli obstructive sau dilatative se numeste Eco-Doppler (Ecografia Doppler Vasculară).

Ecografia Doppler Vasculară este o analiză complexă care măsoară viteza circulației sângelui în organism și ajută pacientul să depisteze din timp dacă unele zone ale corpului (membrele superioare, inferioare sau carotidă) nu sunt irigate corect sau suficient.
Astfel, prin această investigație, medicul specialist în chirurgie vasculară din Ploiești poate depista îngustări ale vaselor de sânge, cheaguri sau depuneri periculoase de pe vasele de sânge care pot pune în pericol viața pacientului.

Neglijarea acestor probleme de sănătate poate duce la accidente vasculare, la boli grave (precum embolia pulmonară) sau chiar la amputarea zonelor afectate.

Diagnosticate însă corect și cu un tratament adecvat, aceste complicații pot fi ținute sub control și tratate.

 


În cadrul clinicii poate fi efectuat atât consult de specialitate de chirurgie vasculară cât și ecografia Doppler pentru urmatoarele zone:

-la nivelul membrelor inferioare, pentru depistarea arteritei (îngustarea arterelor), flebitei sau a insuficienței venoase;

-la nivelul membrelor superioare, pentru a descoperi dacă pacientul suferă de îngustarea vaselor arteriale (coarctația vaselor arteriale);

-la nivelul gâtului, pentru a vizualiza micșorarea arterelor cauzată de plăci de aterom (grăsime), care pot genera accidente vasculare cerebrale.

 


Principalele simptome pentru care un pacient ar trebui să se adreseze unui specialist în chirurgie vasculară în Ploiești sunt:

- dilatații ale unor vene superficiale: teleangiectazii, vene reticulare, varice

- edeme la nivelul membrelor inferioare

- dureri la nivelul membrelor inferioare la mers sau în ortostatism, mai ales la pacienți fumători, cunoscuți cu diabet sau hipertensivi

- apariția unor modificări tegumentare la nivelul membrelor inferioare

- sufluri la nivelul vaselor cervicale

- accident vascular cerebral ischemic în antecedente.

 

Investigația necesară pentru diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor vasculare este Ecografia  Doppler Vasculară, o examinare neinvazivă care cu ajutorul ultrasunetelor evaluează situația vaselor din organism, artere și vene. Prin această metodă pot fi vizualizate vasele de la nivelul picioarelor, brațelor, arterele carotide și vertebrale care asigură irigarea capului, aorta și ramurile sale principale.

 

Ecografia doopler vasculară este de mai multe tipuri și poate fi recomandată de către chirurgul vascular în urma consultului. Acestea le regăsiți în lista serviciilor de chirurgie vasculară din clinica Elit Medical Ploiești, astfel:

1.Ecografia Doppler carotidiană se realizează la nivel cervical (în zona gâtului) pentru  examinarea arterelor carotide şi vertebrale, aducând informaţii preţioase atât despre structura peretelui vascular cât şi despre dimensiunea acestora.

2.Ecografia Doppler venos (se realizează pentru sistemul venos periferic) permite vizualizarea sistemului venos de la nivelul membrelor superioare și inferioare, furnizând astfel un diagnostic de acuratețe al varicelor hidrostatice (boala varicoasă), al tromboflebitei superficiale și profunde, al trombozei venoase.

3.Ecografia Doppler arterial (se realizează pentru sistemul arterial periferic) - permite vizualizarea sistemului arterial de la nivelul membrelor superioare și inferioare, furnizând astfel un diagnostic de acuratețe al arteriopatiei obliterante a membrelor inferioare (arterită), al sindromului de ischemie periferică acută sau cronică sau permite urmărirea pacienților care au suferit o intervenţie chirurgicală în sfera vasculară.

4.Ecografia Doppler a aortei abdominale este un tip special de ecografie cu ajutorul căreia se măsoară fluxul de sânge din cea mai mare arteră a cavității abdominale. Aceasta ajută la evaluarea anatomiei aortei toracice – o aortă mărită poate duce la ceea ce este cunoscut sub numele de anevrism de aortă abdominală, o afecțiune în care pereții anevrismului sunt atât de slabi, încât în cele din urmă se rup și provoacă sângerare în abdomen, fapt ce poate pune viața în pericol.

 

Te așteptăm la un consult de specialitate!Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare