Ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm că începând din luna martie Elit Medical devine Novus Medical. Numele se schimbă, dar angajamentul nostru de a îmbunătăți toate aspectele călătoriei spre a vă ajuta să găsiți răspunsurile la preocuparile despre sănătatea dumneavoastră va continua.
ROmedic Cabinete medicale Ploiesti Somnologie Somnologie Ploiesti

Somnologie în Ploiesti

Somnologia este specialitatea ce are ca scop depistarea și tratarea tulburărilor de somn pentru ameliorarea simptomelor și creșterea calității vieții pacienților.

 

Printr-o consultație de somnologie în Ploiești sunt identificate toate problemele care împiedică un pacient să aibă parte de un somn liniștit.

De la sforăit și apnee obstructivă de somn, până la insomnie sau somnambulism, tulburările somnului pot avea diferite etiologii și forme de manifestare.


Cea mai frecventă afecțiune tratată prin specialitatea somnologie din Ploiești este apneea obstructivă de somn.

Această afecțiune are câteva simptome tipice care o fac ușor de recunoscut:

-sforăit persistent și zgomotos;

-senzația de sufocare sau gâfâială;

-mersul frecvent la toaletă în timpul somnului;

-adormirea în timpul unor activități de rutină;

-capacitatea redusă de concentrare;

-iritabilitatea și somnolența în timpul zilei.

 


Apneea obstructivă de somn apare mai frecvent la persoanele care sforăie, la persoanele obeze și la fumători, iar în timp poate genera complicatii:

-tulburări de concentrare

-tulburări de dinamică sexuală;

-hipertensiune arterială;

-infarct miocardic;

-accident vascular cerebral.

 

Această afecțiune este una potențial severă care constă în oprirea repetată a respirației în timpul somnului, timp de câteva secunde până la un minut sau chiar mai mult.
Metoda de stabilire a diagnosticului privind apneea obstructivă de somn este poligrafia.

 

Poligrafia (testul de poligrafie) este o metodă de diagnostic neinvazivă și nedureroasă pentru pacient, ce constă în montarea pe toracele pacientului a unui mic dispozitiv ce trebuie purtat în timpul nopții, împreună cu mai mulți senzori. Acest dispozitiv înregistrează o serie de parametrii: mișcările toracelui, fluxul de aer la nivelul nasului, perioadele de pauză, frecvența pulsului, cantitatea de oxigen din sânge. 
Programare