English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Ploiesti Otorinolaringologie-ORL Otorinolaringologie-ORL Ploiesti

Otorinolaringologie-ORL în Ploiesti

Otorinolaringologia (ORL) este ramura medicală care implică evaluarea, diagnosticarea, tratamentul și gestionarea bolilor, anomaliilor și a altor probleme de sănătate care afectează urechile, nasul și gâtul: gura, sinusurile și cutia vocală (laringele).

 


Medicul ORL-ist are în vedere prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare și sinusurilor.

Printre cele mai frecvente afecțiuni ORL atât la copii cât și la adulți se numără: otita, laringita, sinuzita, rinita și dopul de ceară, care dacă sunt lăsate netratate pot duce la complicații.
Urechile, nasul și gâtul sunt strâns legate între ele. Atunci când unul dintre ele este afectat, șansele să se transmită și la celelalte sunt foarte mari.

Astfel că simptome precum tusea, rinoreea, nasul înfundat, strănutul, durerile în gât, durerile la nivelul urechilor, oboseala, lipsa apetitului pot determina apariția unei afecțiuni ORL.

 


În cadrul cabinetului de ORL din cadrul clinicii utilizăm aparatură de ultimă generație și asigurăm servicii precum: consultații ORL atât pentru adulți cât și pentru copii (chiar și sugari); videoendoscopie nazală, otică și faringolaringiană; chirurgie minim-invazivă cornete nazale; aspirație nazo-faringiană/auriculară; aspirație + evaluare microscopică auriculară și multe altele.
Afecțiunile ORL pot afecta stilul de viață prin diferite simptome cum ar fi: oboseala vocală, tulburarea vocii, dificultate la înghițire, tuse iritativă etc. Stabilirea unui diagnostic precis și furnizarea tratamentului medicamentos sunt principalele etape pe care trebuie să le urmăm în soluționarea problemei medicale întâmpinate.

 

Dacă ai o infecție a sinusurilor sau a urechii, este indicat să nu mai amâni vizita la ORL.

Mergi de urgență la medic dacă observi că ai:

- pierdere bruscă a auzului;

- amețeli;

- durere puternică de ureche;

- eliminare de lichid din ureche;

- țiuit al urechii.

 

Specialistul nostru te poate ajuta atât pentru un control de rutină cât și pentru investigații complete în urma simptomelor specifice ORL.

Oferim consultații atât pentru adulți cât și pentru copii de orice vârstă (inclusiv sugari - ORL pediatrie)

https://elitmedical.ro/medici/dr-condrat-mihai/Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare