English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Ploiesti Diabet, Nutriție și Boli metabolice Diabet, Nutriție și Boli metabolice Ploiesti

Diabet, Nutriție și Boli metabolice în Ploiesti

Diabetul zaharat este cea mai des întâlnită boală a sistemului endocrin și se declanșează atunci când în organism cantitatea de insulină secretată nu este cea optimă sau când celulele periferice nu răspund la acțiunea sa.


În diabetul zaharat de tip 1, celulele beta-pancreatice nu mai produc deloc insulină. Așadar, nivelul de glucoză este foarte crescut. După fiecare masă glicemia crește în mod firesc și este controlată de insulină. În cazul diabetului de tip 1, glicemia crește necontrolat, deoarece insulina nu există.


În diabetul zaharat de tip 2, fie celulele beta-pancreatice nu mai produc destulă insulină (insulinodeficiență), fie celulele organismului nu mai primesc insulina, din cauza alterării receptorilor pentru insulină (insulinorezistență). Astfel, glucoza nu mai poate fi utilizată, iar nivelurile ei rămân crescute în sânge. Diabetul zaharat de tip 2 este mai blând decât cel de tip 1, întrucât acesta poate fi mai bine controlat.

 


De ce este importantă diagnosticarea cât mai rapidă a diabetului?
Glicemia menținută constant la un nivel ridicat împreună cu mecanismele autoimune ale diabetului duc la deteriorarea unor țesuturi și sisteme precum nervii, ochii, rinichii și sistemul cardiovascular.


În cadrul specialității de Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, din cadrul clincii efectuăm următoarele servicii:

-consultație specialitate diabet,

-dislipidemie și nutriție,

-analize medicale (inclusiv hemoglobină glicozilată și glicemie),

-evaluarea neuropatiei diabetice,

-evaluarea complicațiilor cardiovasculare,

-evaluarea piciorului diabetic,

-dietă personalizată,

-analiză corporală,

-educație terapeutică și nutrițională a pacientului.


Se poate efectua atât consultație cu plată, cât și consultație decontată CAS, în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.

 Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare