O abordare medicală inovatoare: soluții pentru un mediu sigur și eficient

©

Autor:

O abordare medicală inovatoare: soluții pentru un mediu sigur și eficient
În contextul medical actual, în care pandemia de COVID-19 a subliniat mai mult ca oricând importanța igienei și a eficienței operaționale, instituțiile sunt încurajate să caute soluții inovatoare pentru a răspunde nevoilor crescânde ale sistemului de sănătate. În fiecare zi, spitalele se confruntă cu provocări majore în menținerea unui mediu sigur și steril pentru pacienți și personalul medical, iar riscurile asociate răspândirii infecțiilor sunt mereu prezente.

Metodele tradiționale de dezinfecție și gestionare a logisticii din spitale sunt depășite, lăsând loc unor riscuri crescute de răspândire a infecțiilor și a întârzierilor în furnizarea de servicii și echipamente esențiale. S-a constatat că infrastructura logistică din multe unități medicale prezintă deficiențe semnificative, care pot afecta direct calitatea îngrijirii pacienților și siguranța personalului medical. Transportul intern al echipamentelor medicale, medicamentelor și altor bunuri necesită gestionare atentă pentru a evita contaminarea și întârzierile, dar protocoalele actuale sunt adesea ineficiente și inexacte.

Cauzele problemelor legate de igienă și transportul medical sunt adânc înrădăcinate în procedurile tradiționale. Personalul medical este adesea expus la riscuri inutile în timp ce transportă echipamente, medicamente și alte bunuri între departamente. Acest lucru poate duce la răspândirea infecțiilor sau la întârzieri în furnizarea tratamentului adecvat.

În ecuația complexă a igienei și eficienței logistice, utilizarea unei soluții inovatoare este esențială. Aceasta implică menținerea unui nivel ridicat de igienă și prevenirea răspândirii agenților patogeni prin asigurarea unui transport sigur și eficient al echipamentelor, medicamentelor, fișelor medicale și a altor bunuri între departamentele medicale. Un pas semnificativ în această direcție este reprezentat de utilizarea roboților specializați în transport în interiorul clădirilor, care pot să preia sarcinile logistice și să minimizeze expunerea personalului la riscuri inutile.

Wolf-e Robotics a luat inițiativa de a dezvolta și implementa soluții de transport cu roboți autonomi adaptați nevoilor specifice ale sectorului medical, în clădiri sau alte spații interioare. Pornind de la ideea că un flux continuu și rapid al echipamentelor și informațiilor este crucial pentru buna desfășurare a activităților din unitățile sanitare, echipa de ingineri și specialiști IT a companiei Wolf-e Robotics a pus la punct o gamă de roboți specializați în transportul de produse medicale, instrumentar medical, documente și alte produse. Aceștia sunt capabili să livreze în siguranță și eficient diferite tipuri de încărcături în interiorul unităților medicale, evitând astfel riscul de contaminare și întârzierile în livrare și oferind o alternativă sigură și eficientă pentru gestionarea transportului.

Într-o lume în care igiena și eficiența sunt priorități absolute, roboții de transport Wolf-e Courier reprezintă un pas înainte. Aceste dispozitive reprezintă o alternativă inovatoare la metodele tradiționale de transport în spațiile interioare ale diferitelor clădiri, reducând dependența de personalul uman și accelerând procesele logistice. Soluția elimină, de asemenea, riscurile asociate cu expunerea personalului medical la agenți patogeni.

Robotul autonom de transport furnizează o soluție avansată pentru gestionarea inteligentă a livrărilor în interiorul clădirilor, adaptându-se perfect la spații extinse. În acest context, este capabil să transporte o sarcină de până la 30 de kilograme cu o precizie remarcabilă, atingând o viteză de până la 1,2 m/s. De asemenea, are capacitatea de a efectua două livrări simultan pe parcursul unui traseu unic, sporind astfel eficiența activităților desfășurate.

Soluția a demonstrat o eficiență ridicată în condițiile în care dificultatea recrutării și reținerii personalului pentru lucrul repetitiv crește de la an la an, la fel cum crește și volumul de muncă și cererea pentru livrări mici sau medii de instrumentar, documente, medicamente/alte produse în cadrul spitalelor, policlinicitlor și altor spații medicale.

Prin asigurarea unui flux continuu și rapid al informațiilor și resurselor, Wolf-e Courier contribuie la creșterea eficienței operaționale și la siguranța mediului de lucru. Robotul poate lucra 24/7, asigurând un flux constant de bunuri și informații între diferitele departamente medicale. Astfel, se elimină timpul pierdut în procesul manual de transport și se optimizează resursele umane disponibile.

„Soluția de livrare automată a documentelor/coletelor propusă de producătorul român este superioară metodei tradiționale, având beneficii ce țin de reducerea cheltuielilor, trasabilitatea completă, productivitatea ridicată și continuitatea desfășurării activității.”

Soluția inovatoare propusă de Wolf-e Robotics redefinește modul în care logistica medicală este gestionată în prezent, aducând cu sine o serie de beneficii majore pentru sectorul medical. Această tehnologie nu doar că aduce îmbunătățiri semnificative, dar și schimbă radical paradigmele tradiționale ale logisticii în sănătate.

Reduce dependența de personalul uman

În primul rând, soluția contribuie la diminuarea dependenței de intervenția umană. Astfel, personalul medical este eliberat de sarcinile repetitive și consumatoare de timp, permițându-le să se concentreze pe activități cu un impact direct și profund asupra stării pacienților. Acest aspect nu doar că optimizează utilizarea resurselor umane, dar și crește calitatea serviciilor medicale oferite.

Eficientizează procesele logistice

În al doilea rând, eficiența proceselor logistice este amplificată considerabil. Prin posibilitatea de a transporta rapid și cu precizie materialele medicale, se generează economii semnificative de timp și resurse, conducând astfel la o îmbunătățire a eficienței operaționale. Acest lucru nu doar că reduce costurile, dar și crește satisfacția pacienților prin asigurarea unei furnizări rapide și corecte a tratamentelor și materialelor necesare.

Asigură un flux continuu și rapid al informațiilor și resurselor

În plus, soluția implementată de Wolf-e Robotics promovează un flux neîntrerupt și eficient al informațiilor și resurselor. Prin optimizarea comunicării și colaborării între diferitele departamente medicale, se asigură o coordonare mai bună și un răspuns rapid la nevoile pacienților. Acest aspect îmbunătățește calitatea serviciilor medicale și reduce posibilitatea erorilor.

Contribuie la siguranța mediului de lucru

Nu în ultimul rând, se pune un accent deosebit pe siguranța și protecția mediului de lucru. Prin reducerea expunerii personalului medical la materiale potențial contaminate, se diminuează riscul de infecții nosocomiale și accidente. Astfel, se creează un mediu de lucru mai sigur și mai protejat, contribuind la bunăstarea și sănătatea echipei medicale.

În concluzie, soluția avansată dezvoltată de Wolf-e Robotics nu doar că aduce beneficii imediate și palpabile în domeniul logisticii medicale, dar și deschide calea către o transformare digitală semnificativă în sectorul sănătății.

În România, producătorul Wolf-e Robotics pune accentul pe personalizare la achiziționarea Robotului Wolf-e Courier. Acest lucru se datorează faptului că firma românească dorește să potențeze elementul care în prezent face diferența pe piață: noutatea, îmbinarea AI cu partea umană și implementarea unui nou standard pe piața de profil. Roboții pot fi personalizați pentru a îndeplini o varietate de sarcini, de la livrarea de documente la transportul de mărfuri. De la medicamente și tratamente specifice, la instrumentar medical. Acest lucru îi face o soluție adaptabilă la nevoile specifice ale companiilor private și instituțiilor de stat.

Soluția personalizată Wolf-e Courier are o autonomie de 10 ore, 10 tipuri de senzori de înaltă precizie, 2 camere 3D, giroscop, accelerometru, senzor magnetic, suspensii pentru adaptarea la orice tip de podea și o capacitate mare de transport (2 spații etajate de 23 litri, respectiv 27 litri). Navigarea precisă se face prin intermediul senzorilor 360 grade și integrării în platforma de management – care este eficientă atât pentru trasabilitate, cât și pentru comenzi, programări și verificări de rutină, analiză date în timp real, rapoarte marketing și de activitate.

„Compania Wolf-e Robotics a participat la finalul anului 2023 la Conferința APCI – Prevenirea Infecțiilor care a fost desfășurată la Sibiu și a prezentat sistemul integrat de management inteligent al livrărilor în cadrul clădirilor, foarte potrivit pentru spații mari, construcții de până la 100.000 metri pătrați.”

Wolf-e Robotics este o companie românească specializată în proiectarea și fabricarea de dispozitive smart, roboți autonomi pentru transport în interiorul clădirilor, roboți autonomi și mobili de dezinfecție și filtrare a aerului și suprafețelor. Compania oferă soluții eficiente și ecologice pentru o gamă largă de domenii. Wolf-e Robotics nu este doar un furnizor de soluții inovatoare, ci și un exemplu de succes în peisajul startup-urilor românești. Cu o viziune clară și o echipă dedicată, compania și-a început activitatea înainte de pandemie și a reușit să se dezvolte în mediul competitiv al dispozitivelor smart dedicate industriei medicale. Cu un impact semnificativ, compania demonstrează că inovația și tehnologia nu sunt limitate la marii jucători internaționali, ci pot fi dezvoltate și implementate și pe plan local.

Cu un angajament puternic față de calitate și siguranță, compania românească continuă să inspire și să schimbe paradigmele în domeniul medical. Prin tehnologia sa avansată și angajamentul față de siguranța și eficientizarea procedurilor de lucru, compania aduce un val de schimbare în domeniul esențial pentru mediul sanitar public și privat. Este un exemplu elocvent al faptului că inovația românească poate avea un impact semnificativ, cu promisiunea unei îmbunătățiri continue a vieții și a sănătății oamenilor. Wolf-e Robotics oferă soluții personalizate, având o echipă de specialiști compusă din ingineri și programatori care sunt dedicați dezvoltării de inovații adaptate nevoilor specifice ale fiecărui client.

Contactați-ne astăzi pentru a începe colaborarea!

Site                www.wolfe.ro
Telefon:     0733263259
E-mail:      office@wolfe.ro
LinkedIn        www.linkedin.com/company/wolferobotics
Facebook      www.facebook.com/wolferobotics

WOLF-e Robotics. Fără compromisuri pentru sănătate. Produs în România.

Data actualizare: 09-04-2024 | creare: 09-04-2024 | Vizite: 222
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: