Oncologie

©

Autor: Redacția ROmedic

Domeniul oncologiei este unul extrem de complex și vulnerabil, în primul rând prin caracterul multicauzal și incomplet elucidat al procesului canceros, iar în al doilea rând din prisma dezinformării despre acest spectru de boli.

Oameni fiind, în fața unei astfel de boli necruțătoare căutăm soluții și răspunsuri. Dar medicina oncologică, în ciuda progreselor, dar și din precauție nu livrează suficient de rapid date cu privire la „vindecare imediată”, „dietele-miracol anticancer” și „tratamente revoluționare”. Iar unele persoane, mai puțin avizate sau deloc, profită de această situație delicată și astfel, la pacienții suferinzi, disperați după salvare, la rudele îndurerate în căutarea unei rezolvări, ajung unele informații ce pot dăuna profund sănătății și eficienței tratamentului oncologic.

 

Aici veți găsi mereu informații corecte, de la specialiști experimentați, pentru care medicina nu poate fi altfel decât bazată pe dovezi științifice de ultimă oră.

Interviu cu Diana Artene, specialist nutriție oncologică: „Prevenția cancerului este la fel de plurifactorială precum boala, nu există remedii minune”

Diana Artene este nutriționist și dietetician acreditat în baza studiilor de licență în Nutriție și Dietetică (Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș), respectiv Master în Științele Nutriției (Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Biologie din Cluj) și doctor în Nutriție Oncologică (U...


Data actualizare: 20-06-2017 | creare: 20-06-2017 | Vizite: 1966
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de cereale integrale a fost asociat cu reducerea mortalității (meta-analiză)
  • Obezitatea paternă ar putea crește riscul genetic pentru cancer mamar la urmași
  • Programele educative despre cancer în școli – o posibilă strategie de prevenție a cancerului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum